שתף קטע נבחר

ביס בסיגר: למי קראת מרוקאי?

בשכונה אחת בצפון תל אביב מצא ארז קומרובסקי סבתא מרוקאית שגילתה לו את כל הסודות על הכנת סיגרים מטוגנים

 

 

סיגרים מרוקאים חריפים קלאסיים

שלמה עזרן, "לוקנטה"

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

המצרכים:

700 גר' בשר בקר טחון

300 גר' בשר טלה טחון

50 גר' שום כתוש

1 כפית מחוקה כמון טחון

1 כף שטוחה פלפל סודני או צ'ילי יבש

1 כפית מלח

1 כפית מחוקה פלפל שחור

3 כפות חומץ רגיל

עלים של סיגר (אפשר לקנות בכל סופרמרקט)

שמן לטיגון

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את הבשר בסיר (בלי שמן) עד שכל הנוזלים מתאדים.
  2. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד עלי הסיגר).
  4. מכניסים לבלנדר וטוחנים הכל יחד.
  5. מחלקים כל עלה לשניים: מניחים את הכמות הרצויה בחלק התחתון הישר של הבצק, מקפלים את הצדדים, ומגלגלים תוך הידוק.
  6. על הסנטימטר האחרון מורחים קמח מעורבב עם מעט מים על מנת להדביק את הקצוות. 
  7. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק כשתי דקות, ומגישים.

 

פסטלים מרוקאים מתקתקים קלאסיים

שלמה עזרן, "לוקנטה"

 

המצרכים:

700 גר' בשר בקר

300 גר' טלה

1 כפית מוסקט טחון

1 כפית מלח

1 כפית מחוקה פלפל שחור

1/2 כוס מיץ לימון או ליים טרי

4 כפות חומץ פשוט

1 כוס כוסברה קצוצה

עלי סיגר

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

 

הוראות הכנה:

  1. מאדים את הבשר בסיר (בלי שמן) עד שכל הנוזלים מתאדים.
  2. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד עלי הסיגר).
  4. מכניסים לבלנדר וטוחנים הכל יחד.
  5. חוצים את העלה לשניים, מניחים את החלק הישר בצד שמאל. מניחים בחלק התחתון השמאלי שבצד הישר כף קטנה מהמילוי.
  6. מקפלים את החלק המעוגל על החלק הישר ומתחילים ליצור משולש, מקפלים לצד הישר ואז לעגול וכן הלאה.
  7. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק כשתי דקות, ומגישים.

 

סיגרים מרוקאים במילוי מח טלה

שלמה עזרן, "לוקנטה"

 

המצרכים:

500 גר' מח טלה

חופן שיני שום שלמות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

חופן טבעות צ'ילי ירוק

מעט מלח

מעט פלפל שחור

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

הוראות הכנה:

  1. מרתיחים את המוח בסיר עם מים רותחים במשך 45 דקות.
  2. מחלצים מהסיר, מסננים, ומצננים.
  3. מאדים שום במעט שמן זית
  4. מוסיפים את הפפריקות והצ'ילי.
  5. לאחר שהשום מתרכך, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל.
  6. מניחים לרוטב להצטנן בצד.
  7. מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.
  8. קוצצים את המח בסכין חדה לחתיכות קטנטנות, ומערבבים עם הרוטב המסונן.
  9. מגלגלים כמו במתכון הראשון, אלא שכאן עושים את זה עם כמות גדולה יותר של מילוי, לקבלת סיגרים שמנמנים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
סיגרים ממולאים
צילום: תיקי גולן
מומלצים