שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מנת אינסטוש

ג'עוני הוא שם נרדף לראש פינה, ואחרי 20 שנות ותק יודעים שם מה ישראלים רוצים: מנות טעימות ומעוצבות, שיצטלמו נהדר לאינסטגרם. עכשיו מגישים שם גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף משק צוריאל

 

המותג הקולינרי הוותיק ג'עוני בראש פינה חגג 20 שנה להיווסדו. אם מתייחסים לבניין האבן המיוחד שבו הוא שוכן, ההיסטוריה שלו עתיקה יותר. במקור, היה זה בית המנוע של מפעל המשי, שהוקם על ידי הברון רוטשילד ב-1884.

 

כיום, מגישים בג'עוני תפריט חלבי כשר למהדרין, הכולל גם דגים וגם מנות טבעוניות - באותה אווירה כפרית ונעימה שמזוהה עם המקום במשך שנים.

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הבעלים מהיום ראשון, תמי בדש, משקיפה על עולם המסעדנות שלנו ומגיעה למסקנה שהאירוח והחיבוק חשובים לא פחות מהאוכל. ובתחום האוכל, הסועד הישראלי שהיא מכירה אוהב מנות מגוונות, לעתים מעדיף את הקלות שבהן, ושמח לטעום ולנסות דברים מיוחדים.

 

מתן שירות לסועד הישראלי עשוי להיות עניין מאתגר. אנחנו מתגלים כלקוחות תובעניים, שיודעים לדרוש, ולעתים גם להתלונן. לכן, בדש אומרת, המסעדן הישראלי מוכרח לאהוב אנשים ולהיות לארג' כלפי אורחיו, לעשות הכל כדי שיצאו מהמסעדה בתחושה טובה.

 

הסועד הזר, התייר, מתנהל באופן שונה - הוא מפרגן מאוד, משבח בקלות, מרבה להודות ובאופן כללי מקבל בשמחה כל מה שמגישים לו. קולינרית, הזרים מעדיפים טעמים עדינים יותר מאלה שחביבים על הישראלים.

 

בפרספקטיבה של 20 שנה, בדש מבחינה בשינויים שחלו בתחום האוכל בישראל. הנושא התפתח מאוד, ההיצע גדל, תוכניות הטלוויזיה משפיעות. הישראלים נחשפים יותר, מתמצאים יותר ובהתאם, מצפים ליותר.

 

התוצאה, מבחינת השפים והמסעדנים, היא הקפדה רבה ובלתי נמנעת – באיכות, בשירות וגם בהגשה. המנות היום נדרשות להיות מעוצבות, כדי שיוכלו להיאכל קודם כל בעיניים ולא פחות חשוב - בעדשת האינסטגרם.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ג'עוני, דוד שוב 30, ראש פינה העתיקה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים