שתף קטע נבחר

המיזמים החדשים שיצאו מהטכניון

Gbooking, Healthymize, TechsoMed ו-Fornova הן רק ארבע דוגמאות לחברות שהקימו בוגרי הטכניון. הערב יתקיים אירוע של ארגון בוגרי הטכניון - ושם יוצגו כמה מהמיזמים

בוגרי הטכניון הביאו לנו עם השנים עשרות המצאות ופיתוחים משמעותיים מאוד בתחומם, כגון: רובוטים לניתוחי גב, מצלמות זעירות למערכת העיכול, תרופות מצילות חיים, מפעלים להתפלה ולמיחזור מים, מערכות כיפת ברזל, שרביט קסמים ועוד ועוד ועוד. לקראת אירוע של ארגון בוגרי הטכניון, ששם לעצמו למטרה לחבר בין בוגרי המוסד האקדמי לסטודנטים ולתמוך בשילובם בתעשייה, קבלו ארבעה מיזמים חדשים שהקימו בוגרי הטכניון.

 

Gbooking

חברת 'ג'יבוקינג' הוקמה בשנת 2012 ופיתחה פלטפורמה לזימון תורים המקשרת בין ספקי שירות כגון מרפאות, מספרות, סטודיות יוגה לבין לקוחותיהם. הלקוח יכול לקבוע ולבטל תורים מכל מכשיר ומכל אתר שהוא מכיר: אתר של עסק, דף הפיסבוק אישי, דפי זהב, מנוע חיפוש מקומי ועוד. תכונה נוספת ומרכזית של המערכת היא אלגוריתם אופטימיזציה של תשומות עסקיות. העסקים משתמשים בה כמערכת ייעול תשומות, כגון: מחירים ומערכת שעות.

 

מייסדי Gbooking (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מייסדי Gbooking(צילום: יח"צ)

 

"הרעיון המקורי היה לייצר marketplace, מעין AMAZON רק לשירותים מגוונים", אמר אלכסנדר נסלדניקוב, מייסד ומנכ"ל החברה. "בתחילת 2015 החברה עשתה PIVOT והתמקדה בעסקים וביתרונות הטכנולוגיים שלה, מה שגרם לפריצת דרך בשוק הרוסי. אחד הלקוחות המרכזיים שלנו היא רשת המניקור הגדולה באירופה 'LENA LENINA'. הלקוח החליט גם להשקיע בחברה ובאוגוסט מתוכננת ההשקה של פרויקט משותף: 'Uber for Manicure'".

 

ג'יבוקינג הוקמה בחיפה על-ידי נסלדניקוב ופדי כרכבי, שני בוגרי מתמטיקה ומדעי החברה בטכניון. החברה הואצה באחד האקסלרטורים המובילים בארה"ב BETASPRING, ולאחר מכן קיבלה השקעה מענקית החיפוש הרוסית YANDEX. לכן נקבע כי שוק היעד הראשוני של החברה יהיה ברוסיה, שם ובעוד נקודות באירופה המכירות כבר החלו. בחברה אומרים כי הם גייסו למעלה מ-1.5 מיליון דולר ממשקיעים גדולים כמו קרן 'ALTAIR' של איגור ריאבנקי, VESTOR.IN, Bright Capital, הי-סנטר ומשקיעים זרים וישראלים אחרים.

 

אתר החברה - www.gbooking.biz

 

Healthymize

הלת'ימייז הוקמה השנה במטרה לייצר אפליקציית מובייל לניטור מצבם של חולים במחלות ריאה. הטכנולוגיה של הלת'ימייז מאפשרת: ניטור חולי ריאות כרוניים, זיהוי מוקדם של החמרה במחלתם, טיפול מנע אשר ישפר את איכות חיי החולים, וכתוצאה מכך, להפחית את מספר האשפוזים, לחסוך בעלויות אשפוז ולהקל את העומס המוטל על מערכת הבריאות.

 

הלת'ימייז נהנתה מתמיכתה של התוכנית TFL ובמסגרתה קיבלה ייעוץ והדרכה מבוגרי טכניון מובילים בתעשייה הישראלית. ד"ר שאדי חסן, מייסד החברה, ציין כי "היכולת לקבל הכוונה מאנשים אשר מובילים את התעשיה בארץ בשלב מוקדם של חיי המיזם והקישור עם משקיעים פוטנציאלים תרמה רבות להתקדמות המיזם".

 

לאחרונה, השלימה הלת'ימייז גיוס ראשוני מהאנג'ל והיזם הסדרתי, ד"ר רפי גדרון שהצטרף יחד עם אלון הירש לצוות המוביל את החברה. המייסדים, שניהם בוגרי הטכניון: דניאל אהרונוביץ' הינו בעל תואר ראשון ושני בהנדסת חשמל, ובעברו עבד באינטל ובמיקרוסופט, ד"ר שאדי חסן בוגר הפקולטה לרפואה, הינו רופא בכיר, מומחה ברפואה פנימית בבית חולים כרמל.

 

אתר החברה - Http://healthymize.com

 

TechsoMed

TechsoMed מפתחת טכנולוגיה רפואית פורצת דרך לבקרה בזמן אמת של טיפולי הרס רקמות באמצעות חום (אבלציה). לאבלציה יישומים נרחבים, כשהבולטים בהם הם השמדת גידולים סרטניים, טיפול בפרפורי לב, טיפול בכאבים ועוד. למרות שטיפולי אבלציה נהיו נפוצים עוד מסוף שנות התשעים, עד היום אין דרך לרופא המטפל לדעת תוך כדי הטיפול אם הרקמה המטופלת הושמדה או לא.

 

עקב כך, עשרות אלפי טיפולים בשנה נכשלים מכיוון שהרס הרקמה לא מספיק, למשל נשאר גידול שלא הושמד, או שנהרסה בטעות רקמה בריאה, מצב בו קיים סיכון חיים ממשי. הטכנולוגיה של TechsoMed מאפשרת לרופא לראות בזמן אמת את ההרס בעקבות החימום, וכך מאפשרת, בפעם הראשונה, שליטה של הרופא על תהליך האבלציה והרס מדויק ברמה כירורגית. היישום של הטכנולוגיה החדשה ימנע אלפי טיפולים חוזרים מיותרים בשנה ותמותה מסיבוכים.

 

החברה יוסדה על ידי יוסי אבו ואייל מלמד בשנת 2012, וזכתה לתמיכת "טכניון לחיים". יוסי אבו, מנכ"ל החברה, כתב כי החברה חייבת חלק גדול מהצלחתה לחיבור עם אריה רוזנפלד, מנטור מטעם "טכניון לחיים", שליווה את החברה באבני דרך קריטיות כגון גיוס הון מחברת השקעות בין לאומית וחתימת הסכמי שיתוף פעולה עם חברות מהגדולות בעולם הרפואה.

 

אתר החברה - http://www.techsomed.com/

 

Fornova

Fornova הוקמה בשנת 2010 ופיתחה פטנטים חדשניים ל Big Data אשר מבצעים סריקה איסוף וניתוח של מיליארדי רשומות בתחום ה online travel-וה-online retail, ממאות מקורות מידע ברחבי האינטרנט ותספק בינה עסקית לצד תובנות עסקיות ללקוחות, כיצד לנהל את מוצריהם בשוק בצורה אופטימלית. הפתרון של החברה הוא לייצר פלטפורמת מודיעין שוק בזמן אמת, המציג למשתמשים בצורה חזותית ואינטראקטיבית את תוצאות הניתוח ומאפשר למשתמש ללא רקע טכני לקבל לפיהן החלטות בצורה יעילה ומושכלת.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

החברה הוקמה על ידי צוות יזמים: דורי שטיין, CEO, מיכאל רובנוביץ',GM Israel, ודמיטרי בביצקי CTO. ובתחילת דרכה נתמכה החברה על ידי תכנית TFL של ארגון בוגרי הטכניון. מרכז הפיתוח של Fornova הינו ביקנעם, עם משרדים בניו-יורק, לונדון ואמסטרדם. נכון להיום החברה מונה 75 עובדים. לקוחות החברה כוללים את כל החברות המובילות בשוק online travel כגון booking.com, Agoda, Expedia, Hilton, Marriott ועוד. הטכנולוגיה של החברה גם הוטמעה בהצלחה בכ-120 חברות online retail כגון Nike, Gucci, Marks & Spencer, Harrods, Monsoon, Nordstrom ועוד.

 

אתר החברה - http://fornova.com/

 

מיזמים אלה ונוספים יוצגו באירוע בוגרי הטכניון שיערך היום בשעה 19:00, באמפי שוני, בבינימינה. האירוע יתקיים במעמד נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא; סיגל פירסט, יו"ר ארגון הבוגרים ומנכ"לית כצט ; אייל וולדמן, מנכ"ל מלנוקס; ד"ר עמי אפלבום, נשיא חברת KLA-Tencor ישראל; ד"ר יואל מרקס, סגנית נשיאה יאהו העולמית וגב' איילת שפירא, ראש חטיבת מנור, סמנכ"לית רפאל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
הטכניון בחיפה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים