שתף קטע נבחר

רוצים לשנות את העולם

22 פרויקטים הוצגו במהלך תחרות האקתון של רשת עמל, שנועדה לעודד תלמידים ליצור ולפתח מוצרים שיקלו על אנשים עם מוגבלויות ויסייעו להם להשתלב בחברה. המטרה: להפוך את כולנו לאנשים טובים יותר

בשיתוף רשת עמל 
 

22 קבוצות תלמידים מבתי הספר של עמל ברחבי הארץ, שנבחרו מבין עשרות רבות של קבוצות שניגשו לתחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל, השתתפו השבוע בהאקתון לשדרוג היוזמות שפיתחו, בסיוע מנטורים מחברות הייטק, מהעולם העסקי ומומחי נגישות.

 

התחרות היא המשך לפרויקט הדגל: חינוך ליזמות והקמת מרכזי יזמות חדשניים המחוברים לעולם ההייטק, התעשייה המודרנית והאקדמיה, שמובילה ב-5 השנים האחרונות מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני.

 

בתום ההאקתון שנערך בחברת ההייטק מארוול בפתח תקווה, בחר צוות השופטים שבעה פיתוחים יזמיים שיתמודדו בשלב הגמר של תחרות היזמות של עמל.

 

מדובר במיזם חינוכי וחברתי ייחודי הנערך על ידי קבוצת עמל. כל הפרויקטים בתחרות הם למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים.

 

זו הפעם הראשונה שבה נערכת תחרות יזמות של בני נוער בתחום המדעים, הטכנולוגיה והיזמות, למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. בשלב הראשון של ההאקתון שנערך השבוע נפגשו התלמידים המתחרים מעמל עם נציגי ארגונים וגופים הפועלים להקל את השתלבותם בקהילה של בעלי מוגבלויות: מילב"ת, Tikkun Olam Makers, בית איזי שפירא, וכן תלמידים בעלי צרכים מיוחדים מבי"ס און.

 


כל זאת כדי לחדד את הצרכים האמיתיים, ולאפשר לתלמידי עמל לשדרג את הפיתוחים היזמיים שלהם כך שיתאימו באופן המיטבי לאותם צרכים. בשלב השני של ההאקתון עבדו התלמידים על פיתוח מואץ של היוזמות שלהם בעזרת מנטורים מובילים מחברות הייטק והעולם העסקי.

 

"מרגש היה לעבור בין קבוצות התלמידים שלנו ולראות איך הם מיישמים בפועל את הרעיונות היצירתיים שלהם, באמצעות הכלים שרכשו במסגרת החינוך ליזמות שאנו מובילים בשנים האחרונות. הם למדו לחשוב מחוץ לקופסה, לחקור את השוק ואת הצרכים הקיימים בו, לפתח רעיונות, לתכנן כיצד ליישם אותם, לעבוד בצוות בשיתוף עם חברות מובילות במשק ולשווק את הפיתוחים שיזמו", אמרה מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני. "

 

אני מאמינה בכך שצריך לתת הזדמנות שווה לבני הנוער בכל רחבי הארץ ובכל מגזרי החברה, לפתוח בפניהם צוהר לעולם חדש, לעודד אותם להפעיל את הדמיון, לממש רעיון בהעזה וביוזמה ולפעול למען עולם טוב יותר. מתוך אמונה זו פעלתי להקמתם של מרכזי יזמות ייחודיים וחדשניים, שבהם התלמידים שלנו מתמודדים כבר בתיכון במגרש של הסטארטאפיסטים המובילים בתחום היזמות ומקבלים האצה משמעותית מאוד לקריירה העתידית שלהם".

 

חבר השופטים עבר בין הקבוצות המתחרות, בחן את הפיתוחים היזמיים, ובתום ההאקתון הוכרז על שבעה פיתוחים יזמיים שעלו לשלב הגמר של תחרות היזמות של עמל שיתקיים ב-27/9/16 במרכז פרס לשלום במעמד נשיא המדינה לשעבר מר שמעון פרס.

 

עו"ד דום עיני, שהכריזה על הזוכים בעלייה לגמר, אמרה לכל התלמידים שהתחרו: "כולכם זכיתם בחוויה מדהימה ומיוחדת במינה שאתם נבחרתם להיות שותפים לה".

 

השופטים בהאקתון היו: ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל קבוצת עמל וראש מינהל פדגוגיה, רם וייס יצחקי סמנכ"ל הנדסה במארוול ישראל, שושנה גולדברג מאיר מנהלת מקצועית מילב"ת, דורון איש שלום מנהל תחום חינוך וקהילות Ed.ilהמכון הישראלי לחדשנות וארנון זמיר מנהל TOM (Tikkun Olam Makers) בקבוצת ראות.

 

יצוין שגופים וחברות הייטק ותעשייה חברו יחד עם קבוצת עמל לתחרות היזמות הארצית שעורכת רשת החינוך, ביניהם: מארוול, IBM, סיסקו, טבע, יעל תוכנה ומערכות, Ed.il, המועדון המסחרי והתעשייתי. אישים רבים בצמרת הכלכלית והעסקית של ישראל ניאותו להימנות על חבר השופטים בגמר תחרות היזמות שייערך כאמור בספטמבר הקרוב.

  

 

אלה הפיתוחים היזמיים שנבחרו לעלות לשלב הגמר:

  • מכשיר אלקטרוני המסייע לחולי פסוריאזיס באמצעות שליטה על כמות הקרינה – ביה"ס הרב תחומי עמל בגין צפת.
  • רובוט לכיסא גלגלים – ביה"ס הרב תחומי עמל ליידי דייויס ירושלים
  • קיט משחקים לפיתוח מוטורי וקוגניטיבי לילדים בעלי צרכים מיוחדים – ביה"ס הרב תחומי עמל למדעים ולאמנויות חדרה.
  • מקל נחייה חכם לעיוורים – ביה"ס הרב תחומי עמל ליידי דייויס תל אביב.
  • סט עיצוב משחקים לילדים וקירות בתי חולים במדפסת תלת ממד – ביה"ס הרב תחומי עמל רמות באר שבע.
  • אפליקציה לתקשורת בין הורה לילד עם צרכים מיוחדים– ביה"ס הרב תחומי עמל אלפארוק כסייפה.
  • אפליקציית SAS השולחת הודעות לעזרה בזמן מצוקה ומודיעה על מיקום השולח – ביה"ס הרב תחומי עמל שבח מופת להייטק ולמדעים תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים