שתף קטע נבחר

הפרקליטות דורשת: יותר משנתיים מאסר לקובי פרץ

הזמר הורשע בהעלמות מס בהיקף של 5.8 מיליון שקלים, ובפרקליטות לא מסתפקים בעונש שהוטל עליו. בין הנימוקים: הצורך בהרתעה

 

 

פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) הגישה הבוקר (יום ד') הודעת ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב על קולת עונשו של קובי פרץ, אשר הורשע בהעלמת מס בהיקף של 5.8 מיליון שקלים. "ההתייחסות לערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירות וכן הצורך החשוב בהרתעה, מחייבים ענישה מחמירה", נכתב בערעור הפרקליטות.

 

לפי כתב האישום שהוגש נגד פרץ, בשנים 2009-2005 פעל הזמר במרמה ובתחבולה בכוונה להתחמק ממס. במהלך התקופה סיכם פרץ עם אמרגנו, יוחאי יעיש, כי הוא יקבל מחצית מהכנסות פעילותו כזמר. בשנים אלו קיבל פרץ מיעיש, במסגרת חלוקת ההכנסות, סכום כולל של כ-7.9 מיליון שקלים, אולם בחר לדווח מתוכם לרשויות המס על 1.5 מיליון שקלים בלבד, תוך שנקט פעולות מרמה לצורך הסתרת יתר ההכנסות.

 

פרץ הורשע בשורת עבירות מס: חמישה סעיפים של השמטת הכנסות, חמישה סעיפים של הכנה וקיום פנקסי חשבונות כוזבים, חמישה סעיפים של שימוש במרמה, עורמה ותחבולה ועבירות של מס הכנסה. הוא גם הורשע בעבירות של מסירת דו"חות הכוללים ידיעה כוזבת ועבירה על חוק המע"מ. עם זאת, הוא זוכה מעבירת איומים ומחמש עבירות של מסירת תרשומות כוזבות.

 

פרץ בבית המשפט בדיון שהתקיים בחודש שעבר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פרץ בבית המשפט בדיון שהתקיים בחודש שעבר(צילום: מוטי קמחי)

 

בהכרעת הדין בחודש מאי השנה, השופטת לימור מרגולין-יחידי הטיחה בזמר דברים קשים ביותר: "עדותו לא עוררה אמון. מדובר במי שבכל פעם שהקשו עליו בחקירות או בעדות, בחר לא לענות לשאלה ולהתפרץ על השואל, להעליבו, או לחזור על סיסמאות שחלקן נגעו לתחושותיו לגבי החקירה והמשפט. הנאשם שיקר לחוקרים ולבית המשפט בנושאים מהותיים ובהם הכספת, ומסר גרסאות סותרות. האמון הניתן בתשובותיו נמוך מאוד".

 

הפרקליטות מבקשת בערעורה שבית המשפט יחמיר עם פרץ ומפרטת מדוע. היא טוענת שבית משפט השלום בתל אביב שגה כאשר קבע את העונש ברף התחתון של מתחם הענישה, בעוד שהעובדות לטענתה לא מקלות על פרץ. "קיים פער עצום בין הרטוריקה המחמירה שבה תיאר בית המשפט את מעשיו לבין גזירת העונש בפועל".

 

הטענה היא כי עבירות המס פוגעות בערך החברתי, היה תכנון מקדים לביצוע העבירה, ופרץ ביצע את העבירות תוך נקיטת שלל מעשי עורמה ותחבולה בסיוע אחרים, כולל בני משפחתו. כמו כן נטען כי הוא פעל מטעמי תאוות בצע, הנהנה היחידי מביצוע העבירה הוא פרץ, והשמטת ההכנסות היא במיליוני שקלים. "הוא ביצע את מעשיו שעה שהיה אחד הזמרים הפופולריים במדינה.

 

הפרקליטות כתבה בערעור שהגישה: "בחינת מתחמי העונש ההולם שנקבעו בפסיקה ומדיניות הענישה הנוהגת, מעלה כי הם מחמירים יותר

 מהמתחם שקבע בית המשפט ומהעונש שנגזר על פרץ", נכתב. "לצד זאת, נסיבות המקרה, הכוללות בין היתר תכנון מוקדם, הסתרת כספים בכספת, עריכת חוזה פיקטיבי ועוד, מעידות על נקיטת פעולות אקטיביות שמטרתן להונות את רשויות המס, אף לשיטתו של בית משפט השלום. הנסיבות הקשורות בביצוע העבירות הן ברמת חומרה גבוהה, ומשכך נטען כי אלו מצדיקות ענישה מחמירה.

 

"בנוסף, ההתייחסות לערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירות וכן הצורך החשוב בהרתעה, מחייבים ענישה מחמירה", כתבה הפרקליטות. "בעוד בית משפט השלום קבע שעבריינות המס הנעשית במרמה, מתוך כוונה להשתמט ממס ובהיקפים גבוהים, מסיבה נזק לאינטרס הציבורי הקולקטיבי, פוגעת בקופה הציבורית, באמון הציבור, בשלטון החוק, בעקרונות של יושר ושוויון ובכיסו של כל אזרח שומר חוק - עמדתו ביחס לחומרת העבירות ולמידת הפגיעה בערך המוגן לא קיבלה את ביטויה ההולם בקביעת העונש".

 

עורכי דינו של פרץ כבר הצהירו שגם בכוונתם לערער על גזר הדין. עוה"ד יעקב וינרוט, עמית חדד אושר רובינגר ואילן טננבאום מסרו: "גזר הדין שניתן נגד קובי פרץ חמור בכל קנה מידה, ודי אם נזכיר את הדברים שצוטטו מפיה של הפרקליטות עצמה מיד לאחר שניתן, לפיהם 'בית המשפט העביר היום מסר חד וברור לפיו העונש על עבירות מס הוא עונש ממושך מאחורי סורג ובריח ובצדו קנס גבוה'. יש לתמוה כיצד דברי הפרקליטות מתיישבים עם הגשת ערעור על "קלות" העונש. כך או כך, בימים הקרובים אנו מתעתדים להגיש ערעור על עצם הכרעת הדין. אנו מאמינים שיהיה בערעור זה כדי לייתר ממילא את הצורך להכריע בערעור המדינה".

 

ממשרדו של פרץ נמסר: "קובי פרץ לא עוצר לרגע וממשיך בלוח הופעות עמוס ברחבי הארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים