שתף קטע נבחר

נקניקיות או לא להיות

אף אחד לא יודע בוודאות כמה ישראלים חיים בניו יורק והסביבה, מה שלא יפריע לכולנו לחגוג את יום העצמאות האמריקאי כמו שצריך: על האש

יש הרבה דברים לספר על 4 ביולי, יום העצמאות הרשמי של ארה"ב, אבל אולי אחד הדברים המשעשעים ביותר לגלות אודותיו, הוא שהמילים 'החיפוש אחר האושר', שניסח תומאס ג'פריסון באותם ימים, היה בגרסה המקורית בכלל 'החיפוש אחר הנכסים'. היום, אולי אפשר להביט לאחור מעט בציניות אל עבר היעד שסימנו האבות המייסדים.

 

Independence Day הוא כמובן חג פדרלי המציין את אימוץ הכרזת העצמאות של ארצות הברית ב-4 ביולי 1776, שבמסגרתה הכריזו 13 המושבות של בריטניה הגדולה על התנתקותן מממלכת בריטניה הגדולה. באותם ימים הינקי דודל סומן כשיר המולדת, והכוכבים על הדגל סודרו כעיגול. ההיסטוריונים אגב, מספרים שהיום האמיתי לחתימת הצהרת העצמאות היה בכלל 2 ביולי.

 

לאורך השנים הצטרפו והתאחדו עוד מדינות ומחוזות . בבית הלבן נחגג לראשונה בשנת 1801, אך את יום העצמאות חגגה ארה"ב, כשהיא כבר מורכבת ממרבית המדינות שמאוגדות בה היום, באופן רשמי כמעט 100 שנים מאוחר יותר, בשנת 1870, אז הפך החג לפדרלי.

 

באותן שנים היו בערך 2 וחצי מיליון אמריקאים במדינה הטרייה והמתגבשת ואילו היום למעלה מ-318 מיליון. כמה מתוכם ישראלים? זו שאלה שאותנו מן הסתם מסקרנת, אבל התשובה איננה חד משמעית. נראה שלשום גורם רשמי אין נתונים מדויקים. רבות כנראה בגלל שקשה להגדיר ישראלים. האם מדובר במי שנולד במדינה? מי שהיגר כילד? מבוגרים שבחרו לעזוב? בישראל מגדירים גם צאצאים שמעולם לא ביקרו בישראל כישראלים, והבלבול ככל הנראה נעוץ שם.

 

ההערכות גסות ונעות איפשהו בין 200 אלף למיליון, היותר מדוייקות נעות בין 500 ל-800 אלף. גורם בכיר אחר מהקהילה המקומית, המספר נמוך בהרבה, עם רק 200 אלף ישראלים שמתגוררים כאן, על פי נתוני מרשם האוכלוסין.

 

עצמאות כפולה. ישראלים חוגגים את יום העצמאות של אמריקה  ()
עצמאות כפולה. ישראלים חוגגים את יום העצמאות של אמריקה

 

לקראת יום העצמאות של ארה"ב אנחנו בודקים גם היכן הישראלים מתרכזים במדינה החדשה שבחרו. לא מפתיע שאנחנו בוחרים את ניו יורק ולוס אנגלס במקומות הראשונים. הויכוח כעת הוא מי מהן לוקחת את המקום הראשון. ישראלים בכירים בניו יורק מתעקשים שמדובר בניו יורק, על כל איזוריה, ביחד עם ניו ג'רזי, מה שעל פי הערכה מתקרב ל-250 אלף ישראלים. בפדרציה היהודית אגב, טענו לא מזמן שמדובר במספרים מוגזמים וכי באיזור ניו יורק יש רק כמה עשרות אלפי ישראלים. אותו מספר, הם טענו, מיושב גם בלוס אנג'לס והסביבה.

 

אם עד עכשיו לא הצלחתם להתבלבל, אז כדאי שתדעו שויכוח נוסף נפתח גם בלוס אנג'לס, שם טוענים גורמים ישראלים שהקהילה הישראלית הגדולה ביותר אחרי ישראל נמצאת דווקא בחוף המערבי של ארה"ב, גם שם מדברים על למעלה מ-200 אלף ישראלים.

 

אבל עזבו אתכם מרישום אוכלוסין ומישראלים ביום שכולו אמריקה. רגע אחרי שנהנינו מהבשרים והזיקוקים הישראלים, אנחנו זוכים ליהנות כאן מהגרסא המקורית. כאן זה התחיל.

 

155 מיליון נקניקיות. (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
155 מיליון נקניקיות.(צילום: shutterstock)

 

את יום העצמאות האמריקאי נוהגים לציין במופעי זיקוקים מרהיבים, בפעילויות משפחתיות, בברביקיו ופיקניקים, אירועי ענק בפארקים, מצעדי תזמורות ומטסי ראווה. החג מקושר להיסטוריה ולמורשת האמריקנית, אולם רבים מתייחסים ל-4 ביולי גם כאל חגיגת קיץ, כשהמוטיב המאפיין הוא כמובן הברביקיו. מקורו של המנהג שאנחנו מכירים כסתם ‘על האש’, בבברבקואה, שם שהעניקו אינדיאנים משבט טאינו, תושביה המקוריים של האיטי, למערכת של מקלות המונחים על סירים, שעליהם הניחו האמריקאים הילידים בשר לצלייה ועישון.

 

מספרים שקולומבוס ואנשיו, שנחתו בהאיטי, הזדעזעו מהמנהג הברברי של צליית איגואנות שלמות על האש. הזעזוע עבר והמנהג הפך מקובל. כל כך מקובל שהחג הקרוב צפוים האמריקאים לרכוש 155 מיליון נקניקיות לצלייה ולמעלה מ-700 פאונד של עופות.

 

חג נקניקיות שמח.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חוגגים עצמאות
צילום: רויטרס
מומלצים