שתף קטע נבחר

אשליה אופטית? רואים משהו שלא קיים בסרטון?

יוצרי הסרטון מסבירים כי כאשר בוהים בנקודה צבעונית בלב תמונה, המוח שלנו יכול להתחיל להשלים מידע על צבעים בתמונה שמסביב, גם אם מדובר בתמונה שהיא רק בשחור-לבן

סרטון שפורסם בימים האחרונים ביוטיוב מצליח להראות עד כמה קל לגרום למוח שלנו לחשוב שהוא רואה משהו שלא באמת קיים, וזאת על ידי אשליה אופטית שגורמת לכך שתמונה בשחור ולבן פתאום תיראה לנו צבעונית. אבל לא כולם ברשת מסכימים שהטריק אכן עובד, ורבים התלוננו שהם לא הבחינו בשום שינוי. צפו בסרטון ותנסו בעצמכם.

 

 

להסבר המלא:

 

הסרטון, שכבר צבר 1.7 מיליון צפיות, מבית העמוד AsapSCIENCE, מסביר כי כאשר בוהים בנקודה צבעונית בלב תמונה, המוח שלנו יכול להתחיל להשלים מידע על צבעים בתמונה שמסביב, גם אם מדובר בתמונה שהיא רק בשחור-לבן.

 

להשפעה זו, על פי הסרטון, קוראים "after imaging", או בתרגום חופשי, "תמונה בדיעבד". מדובר בהשפעה שיש לתמונה שממשיכה להישאר בראייה לאחר שהחשיפה לתמונה המקורית הסתיימה. זה קורה כאשר תאי חרוט (מדוכים) ברשתית של העיניים שלנו, שקולטים אור, מתעייפים. זה גורם להם להפסיק לשלוח אותות למוח, כתוצאה מכך אותות מתאים אחרים שקולטים אור מתגברים, ויוצרים אשליה של צבע.

 

לבני האדם יש ראייה טריכרומטית (תלת-צבעית), כלומר, יש לנו שלושה צבעים בתאי מדוכים ברשתית שלנו שהם רגישים לשלושת הגלים של אור - כחול, ירוק ואדום. שלל השילובים של הגלים הללו מספק לנו את היכולת לזהות יותר מ-2.3 מיליון צבעים שונים.

 

האור נע כגל אל העין, כאשר התדירות של אורך הגל היא שקובעת את הצבע שאנחנו תופשים. אבל אחרי בהייה בתמונה בהירה, הקולטנים בעיניים שלנו מתעייפים, וכתוצאה מכך עוצרים את האותות למוח - וכך אנחנו לא מצליחים לראות את הגוון הנכון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מתוך יוטיוב
אשליה אופטית
צילום מתוך יוטיוב
מומלצים