שתף קטע נבחר

 

זלמן שושי הובא למנוחות: "העמדת כנסת שלמה דום"

עשרות מלווים בדרכו האחרונה את זלמן שושי, מהדמויות הבולטות בקהילה הגאה שהלך לעולמו בגיל 68. במשתתפים: יו"ר הכנסת לשעבר אברהם בורג, שהכריז ב-1999 על "מותו" של אמנון רובינשטיין במליאת הכנסת בעקבות הודעה כוזבת של שושי

עשרות בני אדם הגיעו להלווייתו של זלמן שושי הבוקר (יום ד') בבית עלמין ירקון. במשתתפים אברהם בורג, יו"ר הכנסת לשעבר, שהכריז ב-1999 על "מותו" של אמנון רובינשטיין במליאת הכנסת בעקבות הודעה כוזבת של שושי למזכירות הכנסת. את מסע ההלוויה פתחה הזמרת מירי אלוני.

 

שושי, מהדמויות הבולטות בקהילה הגאה, הלך לעולמו השבוע בגיל 68 אחרי כמה שנים שבהן סבל מבעיות רפואיות ואושפז לסירוגין בבתי חולים. בשנותיו האחרונות היה שושי ערירי ובודד. אתמול קראו פעילים בקהילה הגאה להגיע להלווייתו ולכבדו. "גם אחרי המוות, היחסים של זלמן שושי ושל הקהילה הגאה נותרו מורכבים", נאמר בדף הפייסבוק שקרא להגיע להלוויה. "האמירה המפורסמת של זלמן שושי הייתה ש'הכי קשה הבדידות' - ולא ניתן לבדידות של זלמן שושי להמשיך גם במנוחת העולמים".

שושי מובא למנוחות ( צילום: מוטי קמחי) ( צילום: מוטי קמחי)
שושי מובא למנוחות( צילום: מוטי קמחי)

ארליך ונאה עם תמונותיו של שושי. במרכז: הזמרת מירי אלוני ( צילום: מוטי קמחי) ( צילום: מוטי קמחי)
ארליך ונאה עם תמונותיו של שושי. במרכז: הזמרת מירי אלוני( צילום: מוטי קמחי)

אברהם בורג, היום ( צילום: מוטי קמחי) ( צילום: מוטי קמחי)
אברהם בורג, היום( צילום: מוטי קמחי)

במשתתפים שהגיעו להלוויה: חבריו בוקי נאה וניצב-משנה אפרים (קרמשניט) ארליך, ובכירים לשעבר במשטרה. "ציפיתי לרגע שיסתיימו ייסוריך", ספד לו ארליך. "במהלך שירותי היית איתי לא אחת כשעלו קשיים. ידעת להטריף אותי ואת בוקי בטוב טעם. העמדת כנסת שלמה דום. זלמן, תחסר לי ויחסרו שיחותינו. במצב שאליו הגעת יש להגיד תודה לבורא עולם שגאל אותך מייסוריך".

 

רחל שירן, מנהלת המדור הפלילי בבית המשפט בתל אביב, ספדה לשושי: "ליווינו אותך בהישרדות שלך ולאחרונה ביקרת אותנו אחרי תקופה ארוכה שנעלמת, כנראה באת להיפרד מאיתנו כי הרגשת שזה הסוף". גילה גולדשטיין, חברתו של שושי, ספדה לו: "הייתי בשבילו כמו אימא רוחנית כזאת. אולי הוא סבל אבל לא הרגשתי את זה, הוא לא הראה כלפי חוץ את ייסוריו".

 (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
(צילום: אילן ספירא)

דירתו ברחוב הירקון בתל אביב ()
דירתו ברחוב הירקון בתל אביב
 

ארליך, שושי ונאה ()
ארליך, שושי ונאה
 

"אני חושבת שמגיע לו שבמרכז הגאה תהיה לפחות תמונה לזכרו", אמרה מירי אלוני על שושי. אדם, חבר הקהילה הגאה, אמר כי "כמה פעמים מהקמת האגודה לא קיבלו אותו בגלל ההופעה שלו והבוטות שלו. אני באתי בארבעה אוטובוסים לכאן כדי להעביר מסר שחייבים בקהילה לחשוב על הבודדים, ואני אומר את זה שנים. צריך לעשות בית אבות לקשישים ולבודדים של הקהילה הגאה".

 

שושי, או בשמו המקורי זלמן וינדר, התפרסם בשנות ה-80 כזונה ממין זכר ולימים הפך פעיל במאבק בפדופילים ובעד מיסוד הזנות. במהלך חייו הוא טשטש את גבולות המגדר בציבוריות הישראלית והפך לדמות מוכרת בקהילה הגאה.

 

בשנת 1999 טלפן שושי למזכירות הכנסת, הציג עצמו כרופא ומסר הודעה כוזבת על מות חבר הכנסת אמנון רובינשטיין, שהיה מאושפז באותה עת בבית החולים. יו"ר הכנסת דאז אברהם בורג התייחס להודעה כמהימנה, הכריז על מותו של רובינשטיין במליאה וביקש לעמוד לזכרו דקת דומייה. רק כעבור זמן מה התברר כי ההודעה הייתה כוזבת וכי מי שהתקשר היה שושי, במטרה לקבל תשומת לב. אף הוגש נגדו כתב אישום שבוטל בגלל מצבו הנפשי. בשיחה עם ynet לאחר מותו של שושי אמר בורג: "אין לי מה לומר מלבד יהיה זכרו ברוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: מוטי קמחי
זלמן שושי מובא למנוחות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים