מדריך: צילום בזווית רחבה בסמארטפון
בשנה האחרונה הוכנסו לסמארטפונים טכנולוגיות המאפשרות צילום בזווית רחבה - אפילו של 135 מעלות. אז איך נחזור עם תמונות מושלמות מהחופשה? מדריך
בשיתוף LG
ההצלחה העצומה של צילומי הסלפי בסמארטפונים, הובילה אנשים רבים לצלם אותם ואת חבריהם מהמצלמה הקדמית של הטלפון. הרצון להכניס כמה שיותר אנשים לאותה תמונה, הפך מהר מאוד לבעיה. שלושה או ארבעה אנשים בתמונה בודדת זה נחמד, אבל איך מכניסים את כל החברים לאותה תמונה? עד לפני כשנה, זווית צילום רחבה הייתה שמורה למצלמות מקצועיות. עדשה יעודית בעלת זווית רחבה, אפשרה במצלמה לתפוס שטח אופקי רחב יותר. צלמים השתמשו בעדשות הללו עבור צילומי נוף או כאשר רצו לצלם מספר רב של אנשים, מבלי שיהיו צריכים להתרחק יותר מדי מהם.
בדומה לטכנולוגיות רבות אחרות, שהיו שמורות למוצרי טכנולוגיה יעודים, היה צפוי שאפשרות צילום בזווית רחבה תגיע גם לסמארטפונים. ביצרניות הסלולר עלו על הרעיון כבר בשנה שעברה, כאשר שילבו שתי מצלמות בחלק הקדמי של הסמארטפון. במקרה הזה היה מדובר במכשיר אנדרואיד שבו המצלמות הקדמיות מגיעות עם חיישני 5 מגה פיקסל, באמצעותן ניתן לצלם תמונה קבוצתית בזווית רחבה של 120 מעלות ולא 80 מעלות. בעזרת שימוש באלגוריתם חכם בתוכנה, המשלב את התמונות משתי העדשות, פתרו את המשתמשים בשימוש במוט סלפי. הסיבה לכך, שהזווית הרחבה מאפשרת לאותו אדם להחזיק את הסמארטפון ביד, אבל לקלוט הרבה יותר אנשים, מבלי להתאמץ או להצטער ששכח את המוט סלפי בבית.
שיטת הצילום הרחבה לא שמורה רק למצלמות הקדמיות של הסמארטפונים, כאשר במכשיר אנדרואיד אחר בשוק, ניתן לצלם באמצעות המצלמות הקדמית בזווית רחבה של 135 מעלות. כך הדבר מאפשר לצלם אובייקטים, מבלי להתרחק מהם יותר מדי, העדשה בעצם משתלטת על שטח גדול יותר של המציאות.
זוויות הצילום הרחבות פותחות בפני המשתמש אפשרויות צילום מגוונות יותר. לא עוד צילום פנורמי הדורש מהאדם להזיז את הסמארטפון בזווית מרגיזה, עד שהוא מצליח ליצור תמונה מספיק רחבה. שלא לדבר, שתמיד באמצע הצילום הפנורמי, היד זזה מעט לכיוון הלא נכון או שאדם עובר באמצע והורס את התמונה. צילום פנורמי גם דורש שימוש בתוכנה בשביל לייצר את אותה תמונה בעלת שדה רחב. מצלמה עם זווית צילום רחבה, מאפשרת להשתלט על שטח נרחב מהנוף בטיול בטבע או של החברים היושבים בשולחן במסעדה. כך אף אחד לא צריך להצטופף בשביל שכל האנשים יהיו בסוף בתמונה הסופית.
עוד יתרון של זווית צילום רחבה, היא היכולת לצלם יותר ממה שהעין האנושית יכולה לראות. בצורה הזו אפשר לתפוס בקלות נופים מרהיבים של הרים, שקיעה או קבוצות של אנשים, מבלי שצריך להתרחק יותר מדי ולתפוס את כולם. זווית הצילום הרחבה לא חייבת להיות לרוחב אלא גם לאורך, כך שצילום של בניינים גבוהים או עצים היא אופציה מוצלחת לצילום. כדאי גם לערוך צילומי מאקרו עם העדשה הרחבה, לא חייבים דווקא לתפוס המון בתים יחדיו, גם צילום מקרוב של פרח יכול לתת לעדשה הרחבה תוצאות מעניינות.
סמארטפונים המציעים צילום של זווית רחבה, מאפשרים למשתמש להתנסות בצילום. ניתן לבחור במהירות אם זווית הצילום תהיה רגילה או רחבה יותר. ניתן כמובן לצלם את שתי האפשרויות ולבחור לאחר מכן את הטובה ביותר.
החסרון בטכנולוגית הצילום הרחבה בסמארטפונים היא הרזולוציה, כאשר מדובר באיכות קצת פחות טובה מזו של העדשה בזווית הצילום הרגילה. מצד שני, היתרון שלה ברור, לכן עדיין כדאי להשתמש בה. הצפי שמהר מאוד יצרניות המכשירים יפתרו גם את זה, כאשר הסמארטפונים העתידיים יגיעו עם איכויות טובות יותר. אנחנו המשתמשים, נרוויח משיתוף תמונות מעניינות יותר ברשתות החברתיות.