שתף קטע נבחר

דרום קוריאה: מממלכה קדומה לאומה פורצת דרך

קוריאה מציעה למטיילים בה קשת שלמה של חוויות, נופים מרתקים והיסטוריה בת 5,000 שנים. החל מסיורים עירוניים בעיר הבירה סיאול, ועד לטיולי טבע קסומים ומדיטטיביים באי ג'ג'ו שהוכרז כאחד מפלאי תבל החדשים

בשיתוף החברה הגיאוגרפית

 

ממוקמת בצפון מזרח אסיה, דרום קוריאה מוקפת בים משלושה כיוונים. אוכלוסיית הארץ מונה כ-50 מיליון איש כאשר כמעט מחצית מהם גרים בצפון מערב הארץ באזור עיר הבירה סיאול וסביבתה.

 

דרום קוריאה היא ארץ הררית בה רק כ-30% משטח המדינה הוא מישור. מחוץ לערים הגדולות נותר הטבע הרב-גוני הקסום. רוב הנוף הקוריאני מורכב מהרים מיוערים, ואדיות, נחלים, אגמים וחופים אין-סופיים. שטח המדינה הוא כמאה אלף קמ"ר, פי 5 משטחה של ישראל.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

הצמיחה המדהימה של מדינה זו הינה אחד הדברים המרשימים בקוריאה, אשר בשנות ה-60 הייתה מדינת עולם שלישי ענייה. כיום קוריאה היא מעצמת טכנולוגיה מובלת היי-טק שהצליחה ב-2004 להצטרף למועדון טריליון הדולר של כלכלות העולם וחברה כעת בפורום ה-G20.

 

בזכות הטופוגרפיה המקומית ועקב כך ששעריה של דרום קוריאה היו סגורים לעולם המערבי עד אמצע המאה הקודמת נשתמרו הרבה מהמסורות והמנהגים המקומיים.

 

הקוריאנים הם עם מאיר פנים ובעל מוסר גבוה, נדיבות ואדיבות מעוררי הערצה. אצל הקוריאנים, הכבוד למבוגרים, לזקנים ולהורים הוא ראשון במעלה וכך גם הרצון לעזור לזרים הבאים לבקר במדינתם.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

סיאול – מטרופולין הענק ועיר הבירה הקדומה

עיר בירתה של דרום קוריאה כיום, ועיר הבירה של ממלכת קוריאה השלמה שכללה גם את קוריאה הצפונית בעבר. סיאול הינה המרכז של המטרופולין השני המאוכלס ביותר בעולם והיא מרכזה החברתי, התרבותי והכלכלי של קוריאה.

 

רוב המבקרים המגיעים לטיול בדרום קוריאה מתוודעים בתחילה לעיר הבירה סיאול, אשר שדה התעופה הראשי של הארץ נמצא במרחק של כשעה נסיעה ממנה. בהתאם לכך, האזורים הראשונים בהם מטיילים התיירים הינם אזורים אורבניים.

 

סיור בעיר חושף לנגד עינינו את השילובים המרתקים הקיימים בין רבי הקומות המודרניים לבין הארמונות והמקדשים הקדומים המתקיימים זה לצד זה ויוצרים איזון הייחודי לתרבות הקוריאנית.

 

עיר הבירה סיאול, מרכז הכוח והעוצמה של הכלכלה השלישית בגודלה באסיה. עיר שניתן להסתובב בה בבטחה 24 שעות ביממה. סיאול נמצאת בהתחדשות וחדשנות מתמדת. בסיאול יש תשתית טכנולוגית מתקדמת, רכבת תחתית מהיעילות והגדולות בעולם וכמובן בעלת חיבורי האינטרנט המהירים בעולם עם מהירות של עד גיגה-ביט לשנייה.

 

ההתניידות בסיאול נוחה גם למי שלא דובר את השפה. כמעט ואין פינה בעיר שאין בה מרכז מידע לתיירים, רכבת תחתית או מוניות.

 

לעיר היסטוריה עתיקת יומין. בעבר הייתה סיאול בירתה של ממלכת באקצ'ה הקדומה. היא שימשה כעיר הבירה עוד בתקופת שושלת ג'וסון (החל מ-1394) וככזאת ממוקמים בה חמישה ארמונות גדולים ועוד מספר רב של מקדשים ומבנים קדומים מתקופות שונות של המלוכה.

 

העיר, שנבנתה לפי עקרונות הפנג-שוואי, חובקת בתוכה אטרקציות לכל אדם ולכל גיל. החל משווקים מסורתיים, ארמונות ומקדשים, דרך פארק השעשועים המקורה הגדול בעולם, מבנים ארכיטקטוניים של טובי האדריכלים, מופעים מסורתיים ומודרניים ועוד.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

אדמה המעוטרת בהרים ובנחלים

בזכות מבנה התחבורה היעיל להפליא של קוריאה, ניתן למצוא נוף מרהיב במרחק קצר של יציאה מהעיר סיאול הסואנת. קוריאה הינה ארץ הררית וככזאת ניתן למצוא בכל אזור מסלולי טיול והייקינג בכל דרגות הקושי, למשפחות ולמיטיבי לכת.

 

נופים כפריים בתוליים מלווים את הנסיעות בלב הארץ חושפים אגמים ונחלים החצובים בלב הרים מיוערים, כפרים פסטורליים המוקפים בשדות אורז, שכונות מסורתיות בהן משמרים את אורח החיים הקדום, מבנים היסטוריים ומקדשים הפזורים בכל רחבי הארץ ומספרים את סיפורי ההיסטוריה ארוכת השנים של המקום.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

האי ג'ג'ו – אחד משבעת פלאי עולם הטבע החדשים

זהו האי הגדול ביותר מבין האיים המקיפים את קוריאה. במרכז האי ממוקם הר הלאסאן שהוא ההר הגבוה ביותר בדרום קוריאה. ברחבי האי ממוקמים 368 הרי געש פרזיטיים המעניקים לאי את המראה הייחודי שלו.

 

באי מתגוררים כחצי מיליון תושבים, רובם בשתי הערים הגדולות של האי. יער הפרא בלב האי מוכרז כשמורה מוגנת. מכיוון שהאזור המיוער במרכז האי היה מבודד ולא מיושב במשך אלפי שנים, הוא מכיל מערכת אקולוגית מיוחדת ותתי-מינים של צמחים הייחודיים רק לאזור זה.

 

בזכות מערות הלבה הארוכות, מפלי המים היחודיים והחופים האין-סופיים, מהווה התיירות באי מקור פרנסה חשוב לרבים מתושבי המקום. אך התיירים לא מגיעים רק בכדי לראות את הנוף הייחודי, אלא גם לחזות בנשות ה"האניו" – הנשים הצוללות של האי ג'ג'ו. הנשים צוללות ללא כל ציוד עזר ושולות פירות ים רבים ומגוונים לפרנסתן.

 

טיול באי חושף בפנינו טבע מופלא, ואטרקציות תיירותיות רבות ומגוונות – החל משדות תה ומופעי סוסים, דרך פארקים יחודיים כמו פארק "האלים" ופארק המבוכים ועד למוזיאונים שונים כגון מוזיאון הזכוכית, מוזיאון האשליות ועוד רבים אחרים.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

פסטיבלים ואוכל

הקוריאנים אוהבים חגיגות ופסטיבלים. בכל חודש מתקיימים בכל רחבי הארץ פסטיבלים ואירועים גדולים וקטנים, מקומיים ובינלאומיים. דבר זה כמובן מבטיח שתמיד יש היכן לחגוג בכל מקום שתהיה בקוריאה. פסטיבלי אוכל, פסטיבלי סרטים, פסטיבלי אורות ותהלוכות שונות. הקוריאנים הידידותיים תמיד שמחים לחלוק את התרבות המקומית שלהם עם מבקרים ותיירים.

 

עד אמצע המאה ה-20 הייתה קוריאה בעיקרה חברה חקלאית ומקצב חיי היום יום שלהם הוכתב לפי שינוי העונות ולוח השנה. כחברה אשר החקלאות הייתה הדבר המרכזי בה, הם פיתחו מגוון רחב של טקסים וארועים שנועדו לשמש כתפילה לקציר מוצלח ולתבואה רבה, אשר עם הזמן התפתחו והפכו לחגיגות אזוריות ופסטיבלים ארציים.

 

בהתאם לכך, גם תרבות האוכל המפותחת מאוד בקוריאה חושפת בפנינו את ההסיטוריה המקומית. בחינה קצרה של מתכוני המטבח הקוריאני המסורתי מגלה לנו שלמעשה מאכלים יום-יומיים אלו היו בעבר המאכלים שהוגשו למלכים של חבל ארץ זה. מאחורי כל מאכל עומדת חשיבה תזונתית ורפואית שנועדה לחיזוק הגוף ואיזונו בהתאם לעונות השנה.

 

מאז ימי קדם האמינו הקוריאנים שהאוכל והרפואה הם בעלי מקור זהה ולכן הם דוגלים גם כיום בעיקרון שהאוכל הוא התרופה הטובה ביותר. הם מאמינים שהבריאות והחולי מקורם באוכל אותו הם אוכלים ובדרך בה הם אוכלים אותו.

 

לחשיבה זו היה תפקיד מרכזי בפיתוח הרפואה הקוריאנית המסורתית שהעיקרון הבסיסי שלה אומר שיש להשתמש בתרופות רק לאחר שהאוכל לא עזר. כך, במהלך טיולנו, בין אם בערים המתועשות ובין אם בשבילים המובילים למקדשים מבודדים בהרים, נוכל למצוא דוכנים של מקומיים המוכרים שורשים וזרעים שונים המשמשים למרפא.

 

 (צילום: מונטי רוסמן-קים) (צילום: מונטי רוסמן-קים)
(צילום: מונטי רוסמן-קים)

 

מסורתי ומודרני

סמל הין והיאנג, הכחול והאדום, שבמרכזו של דגל קוריאה, מסמל דברים רבים, ביניהם גם את האיזון המיוחד שבין העתיק והמודרני במדינה זו. ארץ מאירת פנים שהיתרונות של מדינת היי-טק מפותחת מאוזנים בה, לצד הכבוד למסורות הקדומות של אסיה הישנה.

 

למרות המירוץ המרשים של קוריאה אל קידמת הטכנולוגיה העולמית, הדבר המרשים ביותר שניתן לראות במהלך טיול בחבל ארץ זה, הינו הגאווה המקומית בשימור, שיחזור וקידום תרבות ומסורות קדומות של הקוריאנים.

 

ממלכות קדומות, מקדשים נסתרים, צבעוניות משמחת ונופים יחודיים וקסומים. דרום קוריאה הינה יעד חלומי למבקרים בה.

 

מונטי רוסמן - קים הינה מדריכה בחברה הגיאוגרפית.

טיול לקוריאה בהדרכתה של מונטי ייצא השנה בחודש אוקטובר.

רוצים גם אתם לטייל בדרום קוריאה? לחצו כאן

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מונטי רוסמן-קים
דרום קוריאה. מהעבר אל העתיד
צילום: מונטי רוסמן-קים
מומלצים