"מקרב בין העמים": שש-בש של דו קיום בי-ם
שנתיים אחרי רצח מוחמד אבו חדיר התקיים ערב נדיר של דו קיום בבית חנינא, עם טורניר שש-בש של יהודים וערבים: "לא ניתן לשנאה לנצח אותנו". בשבוע הבא: הגומלין במחנה יהודה
את הטורניר יזמו כמה צעירים ירושלמים שחברו לעמותת "ג'מעת ירושלים" שפועלת בבית חנינה. "אני מאוד אוהב שש-בש ומארגן טורנירים", מספר דרור עמדי בן ה-28 וממארגני הערב. "יחד עם חברים נוספים יזמנו פרויקט שקוראים לו 'פשוט שרים', ערבי שירה משותפים לערבים ויהודים. מוזיקה זו פלטורמה נהדרת לחבר בין אנשים. לפני כמה זמן חשבנו ששש-בש זה דבר כל כך פשוט ובסיסי, משחק שכולם יודעים לשחק ואוהבים אותו והחלטנו להרים טורניר משותף".
מוחמד ריפעת הקים את העמותה שעוסקת בדו קיום ב-2004. "אם הנוער מגיע למצב שאין לו מה להפסיד הוא נהיה מסוכן. אנחנו עובדים עם הצד הנגדי, למנוע מהם להגיע למצב כזה. לצערנו הענף הזה מוזנח מכל הצדדים. התחלנו פעולות עם העירייה וגופים שונים מהארץ ומחו"ל. אנחנו רוצים להציל את הילדים האלו, לתת להם תקווה. אם זה במוזיקה, אם זה קורסים בהייטק, בחודש הרמדאן קיימנו כל ערב פעילות. אנחנו ריאליים, הטראומה עדיין לא עברה, אבל השמחה שיש כאן הערב מורידה את המתח".
"בבוקר של רצח אבו חדיר עברתי ליד הבית של משפחת אבו חדיר והאבא דיבר על חטיפה. אני זוכר את הבלאגן שהיה כאן", מספר תושב השכונה איסמעיל טוויק, שמשחק מול צעיר יהודי. "הרבה צעירים שחררו את הלחץ בעקבות החטיפה בזריקת אבנים. עכשיו שקט יותר כי הרבה צעירים יושבים בכלא וההורים שילמו הרבה פיצויים על הנזקים שנגרמו לרכבת".
טוויק הגיע לערב די ספקן, אך הופתע לטובה ממספר היהודים הגבוה שהגיע. "בהתחלה לא האמנתי אבל יש כאן אנשים מבוגרים ומשפחות עם ילדים ששומעים מוזיקה ערבית. זה נותן תקווה שבאים לכאן ולא מפחדים".
באחד השולחנות משחקים אחד מול השני מונזר ותמר, שמגיעה לשכונה בפעם הראשונה. עבורו זו הפעם הראשונה שהוא משחק שש-בש מול אישה. "הגעתי לכאן במקרה עם הבנות וזה ערב מדהים", הוא מספר. "פעם ראשונה שאני משחק עם יהודים. אירועים כאלו מקרבים בין העמים". תמר אומרת שהיא לא פחדה להגיע לשכונה הערבית ומסכמת: "זה ערב מדהים, לא ניתן לשנאה לנצח אותנו". ביום חמישי יתקיים טורניר גומלין בשוק העיראקי במחנה יהודה בין 19:00 ל-23:00.