שתף קטע נבחר

ארדואן לא עוצר: כל התביעה הצבאית בחקירה

מסע הטיהורים של הנשיא הטורקי נמשך במלוא העוצמה: יום לאחר ש-15 אלף פקידי משרד החינוך הושעו - 6,500 עובדים נוספים מצטרפים אליהם ולעוד כ-60 אלפי עובדי ציבור שהודחו. כל צמרת מערכת המשפט הצבאי נחקרת, ומאות שופטים ותובעים פוטרו. הצבא פשט על היערות בחיפוש אחר מורדים שנמלטו

עצורים באיסטנבול בדרך לבית המשפט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עצורים באיסטנבול בדרך לבית המשפט(צילום: EPA)
משרד ההגנה הטורקי חוקר את כל השופטים והתובעים הצבאיים במדינה, והשעה לפחות 262 מתפקידם - כך דיווחה אחר הצהריים (ד') רשת NTV הטורקית. מדובר בצעד נוסף ומשמעותי במסגרת "מסע הטיהורים" של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן בעקבות ניסיון ההפיכה הכושל והאלימות הקשה שפרצה בסוף השבוע, שגבתה את חייהם של 232 בני אדם - 208 תומכי הממשלה ו-24 מורדים. עד כה הודחו יותר מ-60 אלף אנשי ביטחון ועובדים ציבוריים - יותר ממחצית מהם מהמגזר החינוכי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

 

 

 

כוחות משטרה מחוץ לבית משפט באנקרה שאליו נלקחו אלפי עצורים (צילום: AP) (צילום: AP)
כוחות משטרה מחוץ לבית משפט באנקרה שאליו נלקחו אלפי עצורים(צילום: AP)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אוטובוסים מובילים עצורים באיסטנבול (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אוטובוסים מובילים עצורים באיסטנבול(צילום: EPA)
הנשיא הטורקי ארדואן בכינוס הקבינט, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הנשיא הטורקי ארדואן בכינוס הקבינט, היום(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
בכלי התקשורת הטורקיים עדיין לא נמסר מידע נוסף בקשר להשעייתם של כל השופטים והתובעים הצבאיים, אך ברור כי מדובר כחלק מנקיטת צעדים חריפים על ידי ממשל ארדואן, שנועדו "לטהר" את מוסדות השלטון ולסלק גורמים החשודים בתמיכה בניסיון ההפיכה או תמיכה באיש הדת הטורקי החי בארצות הברית, פתהוללה גולן – שעל פי הממשל הטורקי עמד מאחורי אירועי סוף השבוע. גולן, מצדו, הכחיש כל מעורבות באירועים ואף גינה את ניסיון ההפיכה.

 

מוקדם יותר היום דווח במדינה כי 99 כתבי אישום הוגשו נגד גנרלים ואדמירלים בצבא הטורקי בגין מעורבות בניסיון ההפיכה הכושל בסוף השבוע האחרון. כמו כן דווח כי 6,500 פקידים נוספים ממשרד החינוך הטורקי נשלחו גם הם לביתם - זאת לאחר שאתמול דווח כי כבר פוטרו 15,200 עובדי המשרד.

מחפשים אחר מורדים שברחו ליערות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחפשים אחר מורדים שברחו ליערות(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

טורקיה ממשיכה להיאבק, גם אחרי ניסיון ההפיכה הכושל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
טורקיה ממשיכה להיאבק, גם אחרי ניסיון ההפיכה הכושל(צילום: EPA)

מפגינים בים עם דגלי טורקיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בים עם דגלי טורקיה(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
  

לא פחות מ-60 אלף בני אדם הושעו או פוטרו מתפקידם בימים האחרונים. עד כה התבקשו 1,577 דיקני אוניברסיטאות וראשי פקולטות לפרוש מתפקידם, וזאת בנוסף לכ-21 אלף מורים וכ-21 אלף פקידים במשרד החינוך שפוטרו. כמו כן אסרו הרשויות הטורקיות על כל אנשי האקדמיה במדינה לנסוע אל מחוץ לגבולות טורקיה.

 

הנשיא הטורקי ארדואן ישב בשעות הצהריים בראש כינוס חירום של המועצה לביטחון לאומי. על פי ההערכות, צפוי הנשיא להכריז בהמשך היום על פשיטות נוספות על מוסדות ממשלה, ובתוך כך גם על מעצרים נרחבים נוספים.

 

מסע הטיהורים בכל קצוות השלטון הטורקי החל ברגע שהתברר כי ניסיון ההפיכה בסוף השבוע כשל. תחילה החלו המעצרים והפיטורים בקרב כוחות הביטחון, אך בהמשך גם תשתיות ומוסדות אזרחיים טופלו ביד קשה – כאשר בשלב זה כבר פוטרו או הושעו עשרות אלפי אנשי חינוך.

 

ארגוני זכויות אדם בטורקיה ובעולם כבר הזהירו שהטיהור במוסדות השלטון מתרחבים לכדי צנזור של כלי התקשורת ושל עיתונאים, כאשר אלו כוללים כמובן גם את אלו שמציגים ביקורת כלפי מדיניות הממשל. "אנחנו עדים לפשיטה בטורקיה בפרופורציה יוצאת דופן", נמסר מארגון אמנסטי אינטרנשיונל. "בעוד זה מובן ולגיטימי שהממשלה תרצה לחקור ולהעניש את אלו שאחראים לניסיון ההפיכה, היא חייבת לציית לחוק ולכבד את חופש הביטוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ממשיך במסע הטיהורים. ארדואן
צילום: רויטרס
מומלצים