שתף קטע נבחר

כבוד ישראלי: נציגות ישראלית במוזיאון היין בבורדו

מוזיאון היין La Cité du Vin בבורדו שבצרפת, הנחשב בפי רבים למקדש היין העולמי, שם את תעשיית היין על המפה, ומציג 4 יינות מהגליל ומרמת הגולן

 

המוזיאון ופארק האירועים המיוחד La Cité du Vin, המכונה על ידי רבים פלא ארכיטקטוני, נפתח ב-1 ביוני, 2016. מקדש היין הזה נחשב לתוספת מדהימה לנוף של בורדו, וחובבי יין רבים רואים בו מוקד עלייה לרגל לאלו שרוצים לטעום, לשתות ולקנות יין איכותי מכל רחבי העולם.

 

לאחר עשור של תכנון והקמה, בעלות של 103 מיליון דולר, La Cité du Vin הוא אחד המיזמים השאפתניים ביותר בעולם היין, שתוכנן לתמצת את ההיסטוריה ואת קסם מושג היין. למרות שמיקומו בבורדו, צרפת, המנכ"ל – פיליפ מאסו טוען שזה: "מקום עבור עולם היין כולו".

על אוצֶר היין (סומלייה) הבינלאומי, אנדריאס לארסן, הוטל לבחור את היינות הטובים בעולם, כך שיוצגו בחלל המוזיאון, וגם תתאפשר טעימתם למבקרים בתערוכות. מישראל נבחרו שני יינות של יקב רמת הגולן: ירדן קברנה סוביניון 2012 וירדן הייטסוויין 2014, ושני יינות של יקב הרי גליל: יראון 2012 ואלון 2012.

הרי גליל, גליל אלון
הרי גליל, גליל אלון
 

אנדריאס הכין על כל יין סרטון קצר, והסרטונים מוצגים בנקודות שונות במוזיאון, כך שחובבי היין יכולים לראות ולשמוע את חוות דעתו על היין, ובהתאם לכך לטעום ולקנות.

ירדן קברנה סוביניון 2012 (צילום: דניאל לילה)
ירדן קברנה סוביניון 2012(צילום: דניאל לילה)
  

המוזיאון עצמו עוצב על ידי האדריכלים מפאריז אנוק לג'נדרה וניקולה דסמזייר. צורת הבניין משקפת את האופן שבו היין נראה כאשר הוא נשפך לתוך כוס. עם מתכת נוצצת בזהב ובכסף מתנשאת לגובה של שמונה קומות, זהו הבניין הגבוה ביותר במרכז העיר של בורדו. לב הבניין נפרש על 3,000 מטר רבועים בסגנון חברות היי-טק כפי שעוצב על ידי המעצבים הבריטיים דינה קאסון ורוג'ר מאן.

 

בפנים, מבקרים יכולים לצאת לסיור וירטואלי של תרבות היין, משחר ההיסטוריה עד ימינו, כולל חלקים אינטראקטיביים לילדים. המידע מוצג בצרפתית, אנגלית, גרמנית וספרדית. יש גם תיאטרון, אודיטוריום ג'פרסון שיכלול הקרנות סרטים, מצגות ומופעי מוזיקה. האתר ממומן על ידי העמותה האמריקנית למען La Cité du Vin, בגיבוי רוברט ווילמור - נדבן מניו יורק והבעלים של שאטו Haut-Bailly בבורדו, וג'ורג' סייפ, המאסטר הגדול בדימוס של Commanderie of Bordeaux בניו יורק.

 

מעבר לתפריט הרחב של מסעדת Le 7, שעיצב שף ניקולא לסקומב (ממסעדת La Terrasse Rouge בסנט-אמיליון), למסעדה נוף של 360 מעלות המשקיף על הנהר והחוף של העיר. בחנות ביסטרו ויין בקומת הקרקע ומבקרים יכולים לקנות 800 יינות מ-70 מדינות. "אנחנו רוצים אנשים צעירים, זקנים, אנשים שיודעים הרבה על יין ואנשים שרוצים ליהנות מהבניין ומהנוף", אומר מאסו.

 

מאסו צופה כי 450,000 איש יבקרו במוזיאון במהלך השנה הקרובה, כש-80 אחוזים יגיעו מחוץ לבורדו. אבל האם זה יצליח במקום שבו מרכזים ומוזיאוני יין אחרים נכשלו?

 

כניסה לתצוגות במחיר 20 אירו. סדנאות, טעימות וסיורים בכרמים באזור אפשר למצוא באתר המוזיאון.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים