שתף קטע נבחר

 

המעצרים ב"לה פמיליה": אוהדים חשודים בניסיון רצח

מבין 56 החשודים שנעצרו, כ-20 חשודים בגין תקיפתו בגרזן של אוהד הפועל תל אביב באוקטובר שעבר. חשוד נוסף הוא שחקן פעיל בליגה הלאומית וחשוד נוסף הוא קצין בצה"ל שגנב לכאורה אמל"ח מהצבא. פעיל לשעבר בארגון האוהדים: "לדאוג לחנך אנשים שלא יגיעו למקומות כאלה"

 

חקירת ארגון אוהדי הכדורגל "לה פמיליה ": עשרות בני משפחה ועורכי דין התאספו אחר הצהריים (יום ג') סמוך לאולם המעצרים בבית המשפט השלום בחיפה, שם מתקיימים הדיונים בעניינם של 56 החשודים שנעצרו הלילה בחשד למעורבות באירועי אלימות קשים, סחר באמל"ח והחדרת אמצעים פירוטכניים אסורים למגרשי הכדורגל. לכ-20 מהחשודים מיוחסת גם עבירה של ניסיון רצח בגין תקיפתו בגרזן של אוהד הפועל תל אביב באוקטובר אשתקד.

 

עומר גולן, בן 24 מחולון, הוא אחד החשודים בניסיון רצח וכן בחברות בארגון ובעבירות אמל"ח. בית המשפט האריך את מעצרו בשבעה ימים על אף בקשת המשטרה להאריך את מעצרו של גולן ב-15 ימים. סנגורו, עו"ד עדי כרמלי, טען כי מרשו חף מפשע וכי לא ייתכן שניסיון הרצח שאירע לפני תשעה חודשים לא נחקר עד עתה. חשוד נוסף שנעצר הוא נוי חמני, בן 20 מהרצליה, שמשחק במכבי הרצליה מהליגה הלאומית. הוא חשוד בעבירות אמל"ח ומעצרו הוארך בשבוע.

 

"מרשי מכחיש כל מעורבות בניסיון רצח", אמר עורך הדין כרמלי. "מדובר בעד מדינה שקרן ועבריין שהטיל האשמות באחרים כדי להציל את עורו מעבירות שביצע. המשטרה הגישה בקשת מעצר מופרזת ומופרכת. החלטת בית המשפט מדברת בעד עצמה".

 

מעצרו של חשוד נוסף, קצין בצה"ל, הוארך עד ליום שישי. הקצין, בן 22 מהמרכז ששמו נאסר לפרסום, חשוד בין היתר בגניבת אמל"ח מצה"ל והעברתו לאדם אחר ובקריאות גזעניות. באחד הדיונים התנהל דיון בשאלה מי הגורם שהכריז על "הקומץ" בארגון "לה פמיליה" כארגון פשיעה. הסנגורית תהתה אם זו החלטה של ימ"ר חוף או של היועץ המשפטי לממשלה.

 

"האם היועמ"ש הכריז על כך והתריע כדי שאנשים יוכלו לנתק את הקשר עם ארגון הפשיעה? האם מדובר בכל ארגון לה פמיליה? האם מדובר בכל אוהדי בית"ר ירושלים? מי קובע מהו הקומץ?", תהתה עורכת הדין שרית שטיינברג-גולן מטעם הסנגוריה הציבורית המייצגת בדיון צעיר החשוד בניסיון רצח, ששמו נאסר לפרסום.

אחד החשודים מובא להארכת מעצר (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
אחד החשודים מובא להארכת מעצר(צילום: זהר שחר)

אוהד בית"ר הגיע לעודד את חבריו (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
אוהד בית"ר הגיע לעודד את חבריו(צילום: אביהו שפירא)

יואב נחשון, חייל כבן 20, היה עצור בעבר בגין עבירת ניסיון הרצח. לחשוד זה מיוחסות גם עבירות חברות בארגון פשיעה, החזקת סכין, תקיפת אוהדי כדורגל וגם התפרעות במשחק הקבוצה בשרלואה. לדברי הסנגור, עו"ד רן שחם, החשוד היה מורחק מהמגרשים בשנה האחרונה ובמהלך המשחקים עצמם אמור היה לשהות בבסיסו או בתחנת משטרה.

 

הוא נחקר בתקיפה של שני בני אדם נוספים, בניסיון לשדל אנשים להכניס חומרים אסורים למגרשים בסכנין ובחיפה, וברכישת אבוקות ברומניה. בהמשך טען הסנגור שהמשטרה לא הביאה את תיקי החקירות הקודמים ולפיכך יש לשחרר את החשוד היות שבית המשפט לא יכול היה להתרשם מכך שהחשוד כבר נחקר על עבירות אלה ולא נמצאו די חומרים להעמידו לדין.

 

השופט זיו אריאלי ציין כי די בעובדה שהחשוד כבר נחקר בעבר במסגרת החוק למאבק בארגוני פשיעה די בכך כדי לבסס עילת מעצר – וכן כי יש עשרות פעולות לביצוע ששחרורו עלול להביא לשיבושן – והארך את מעצרו בשבוע.

 

אסי בסנו (28) שמיוצג על ידי עורכי הדין יוני וליאת דדון, נחקר גם הוא בעבר בחשד לניסיון רציחתו של אוהד הפועל בתל אביב ושוחרר. הסנגור טען כי שוחרר לאחר שהציג בזמנו טענת אליבי. "אם כעת המשטרה מתבססת על עדותו של עד המדינה בבואה לעצור אותו שוב – לאחר שהציג טענת אליבי שהוכחה כנכונה – זה מעיד בעיקר על עד המדינה ואמינותו", אמר. עורך הדין דדון ביקש לשחררו למעצר בית, בין השאר משום שאשתו אמורה ללדת בימים הקרובים, אולם למרות זאת, מעצרו הוארך עד יום שני הבא.

 

חשוד חמישי בניסיון רצח הוא מתן שמעון, בן 25. בדיון התברר כי לא מדובר בניסיון הרצח של אוהד הפועל תל אביב בגרזן אלא בתקיפה אחרת שבה נפצע אדם באורח קשה. הוא חשוד בנוסף בעבירות נוספות, בהן שותפות בארגון פשיעה ועוד. מעצרו הוארך על ידי השופט עמית רוזינס עד יום רביעי הבא. פרקליטתו, עו"ד יפעת כהן, טענה לפני תחילת הדיון כי הוא מכחיש את המיוחס לו. "חטאו היחיד הוא שהוא אוהד כדורגל", טענה.

 

הם נעצרו בתום פעילות ממושכת שבמסגרתה הוחדר סוכן סמוי לארגון האוהדים הקיצוני של בית"ר ירושלים. בראיון לאולפן ynet מוקדם יותר אמר מפקד החקירה, ניצב-משנה בני אביליה: "אנחנו מגדירים את לה פמיליה ארגון פשע".

 

הסוכן הוחדר לארגון האוהדים במסגרת פעילות יזומה של ימ"ר מחוז חוף, ולפנות בוקר התדפקו יותר מ-400 שוטרים ולוחמי מג"ב, כוחות יס"מ ויסמ"ג (יחידת סיור משמר הגבול) על דלתותיהם של החשודים, שנעצרו בו-זמנית בכל רחבי הארץ. את פעילות הימ"ר ליוותה פרקליטות מחוז תל אביב, והבוקר הפכה החקירה מסמויה לגלויה.

דגל הארגון ואמצעי פירוטכניקה שנתפסו (צילום: דוברות המשטרה, ראובן שוורץ) (צילום: דוברות המשטרה, ראובן שוורץ)
דגל הארגון ואמצעי פירוטכניקה שנתפסו(צילום: דוברות המשטרה, ראובן שוורץ)

חברים בארגון "לה פמיליה" (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
חברים בארגון "לה פמיליה"(צילום: טל שחר)

עו"ד עדי כרמלי ()
עו"ד עדי כרמלי

עו"ד משה אורן (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
עו"ד משה אורן(צילום: זהר שחר)

עד כה נתפסו 20 רימוני הלם סינוור, קילוגרם חומר נפץ הודף, שני רימוני גז, שני רימוני עשן, מוקש תאורה, 29 אבוקות בגדלים שונים, 19 רימונים מאולתרים חלקם עם חומר כימי בצבע צהוב, ושלושה פרטי סימון ימיים.

 

"לה פמיליה" הוא ארגון אוהדים מסודר שבשנים האחרונות היה אחראי לשורה ארוכה של תקריות אלימות, התבטאויות קשות, איומים על חברי הנהלה ושחקנים, התנגדות לשחקנים מוסלמים ועוד. במקביל נעשו כמה וכמה ניסיונות – לא תמיד מוצלחים – לפענח כיצד הוא פועל ואת מי הוא מייצג.

 

דודי מזרחי, לשעבר פעיל בולט ב"לה פמיליה" שעזב את הארגון לפני כמה שנים, אמר הבוקר: "אני לא חוגג על הדם של אנשים שנעצרו. אני לא מעורה בפרטים ולא מכיר מה קרה, אבל אני אישית יכול לספר על עצמי. אני מרצה בבתי ספר ואני מוקיע אלימות וגזענות. בתור מי שהיה בעברו אלים, וגדל בלי כלים להצליח, אני קורא למדינת ישראל לא לעצור אנשים אלא לדאוג להם לחינוך שלא יגיעו למקומות כאלה".

 

- המבצע הגדול יעזור לשפר את האווירה במשחקים של בית"ר ירושלים?

"כואב לי לראות שאנשים נעצרים על דברים לא פשוטים כמו החזקת אמצעי לחימה ורימונים, אבל אי-אפשר לבוא פעם בעשר שנים, לעשות פעולה אחת ולחשוב שהיא תגרום לשינוי האווירה. שינוי האווירה צריך להתחיל קודם כול בחינוך. להחזיר ילדים למשחקים במכירת כרטיסים מוזלים, להחזיר נשים למגרשים. יש הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות. לדעתי זו נקודה קטנה בסיפור של האלימות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זהר שחר
אחד החשודים בהארכת המעצר
צילום: זהר שחר
מומלצים