שתף קטע נבחר

לוחמי חיזבאללה מקעקעים את נסראללה על החזה

לסונים אסור לעשות קעקועים, אבל אצל השיעים קעקוע נחשב ביטוי חזותי של אמונה. מאז תחילת מלחמת האזרחים בסוריה המוני שיעים עושים קעקועים של מזכ"ל חיזבאללה, האימאם עלי ונכדתו של מוחמד. מה אומר הקעקוע 313 ואיך זה עוזר למשוך נשים?

חמאדה ביילון אינו אדם דתי במיוחד, אבל על כל גבו משתרע קעקוע גדול של הדמות הקדושה ביותר באיסלאם השיעי – האימאם עלי. ביילון הוא רק אחד ממספר הולך וגדל של מוסלמים שיעים בלבנון שקעקעו את גופם בדמויות של אנשי דת ופוליטיקה שיעים, לאות גאווה בעדה שלהם מאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה השכנה ב-2011 – מלחמה שליבתה שוב את האיבה בין שיעים לסונים ולבני עדות אחרות במזרח התיכון ובלבנון בפרט.

 

ביילון, בן 30, עשה את הקעקוע כמה חודשים אחרי תחילת המלחמה, בין השאר בתגובה על הניסיון לפוצץ מקדשים שיעיים בסוריה ובעיראק. "אנחנו לא יכולים להשיב במכוניות תופת, אבל בעזרת קעקועים אנחנו יכולים להראות את כוחנו ואהבתנו לנביא ולמשפחתו", הוא מסביר. כוונתו כמובן לנביא מוחמד, שהיה בן דודו של עלי.

על העורף: הקעקוע "313". משמאל: פניו של נסראללה (צילום: AP) (צילום: AP)
על העורף: הקעקוע "313". משמאל: פניו של נסראללה(צילום: AP)

"25 לוחמי חיזבאללה שעשו אצלי קעקועים כבר נהרגו" (צילום: AP) (צילום: AP)
"25 לוחמי חיזבאללה שעשו אצלי קעקועים כבר נהרגו"(צילום: AP)

קעקועי-כבוד לאימאם עלי ולזיינב (צילום: AP) (צילום: AP)
קעקועי-כבוד לאימאם עלי ולזיינב(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הסכסוך בסוריה, שהחל בדיכוי המחאה העממית נגד הנשיא בשאר אסד על-ידי כוחותיו, נעשה בהדרגה למלחמה בין מורדים סונים בעיקרם לבין בני העדה העלווית שאליה משתייך אסד – עדה שהיא ענף של השיעה. ארגון חיזבאללה השיעי שלח אלפים מלוחמיו לסוריה כדי לסייע לאסד, ולעזרתו נחלצו גם מיליציות מאיראן, עיראק ועוד.

 

זו הסיבה לכך שבחור לבנוני אחד, תייסיר, קעקע את פניו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה על החזה שלו, ממש מעל הלב. לדבריו זו הפגנה של "אהבה עמוקה" לאיש שלדבריו שומר על לבנון מפני דאעש וסונים קיצונים אחרים הנלחמים בסוריה ובעיראק. "כולם צריכים לעשות קעקוע של נסראללה", אומר תייסיר בן ה-30.

 

קעקועים הם דבר אסור לפי אנשי דת סונים, אבל בחוגים שיעיים הם דווקא מתקבלים די יפה. אחד הקעקועים האהודים ביותר הוא זה של המספר 313 – מספר המפקדים שהשיעים מאמינים שילוו את האימאם האחרון, מהדי, כשיחזור כדי להציל את העולם מדיכוי.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אמן הקעקועים חוסיין מיסתרה, בן 24, מעיד כי קעקועים הפכו באופן כללי לדבר אופנתי בלבנון. סלון הקעקועים הקטן שלו ברובע דאחייה בביירות, מעוזו של חיזבאללה, עמוס תמיד. בכל שבוע הוא עושה שלושה או ארבעה קעקועים שיעיים בממוצע, ועם לקוחותיו נמנים תומכי חיזבאללה הנלחמים בסוריה. לפחות 25 לקוחות שלו כבר נהרגו, והוא אומר כי "אלה רק ההרוגים שעליהם אני יודע".

 

בשעה שצלם סוכנות הידיעות AP ביקר בסלון שלו בשבוע שעבר, לוחם בן 21 בשם מוחמד טלאל נכנס כדי לעשות קעקוע של נסראללה על החזה. הוא אמר כי בתוך חודשיים הוא יישלח לראשונה לחזית. "יכול להיות שבעוד חודשיים אמות!", אמר למיסתרה, וזה השיב כי ינסה לקבוע לו תור מוקדם יותר.

 

מוחמד מהדי אל-אמלי, איש דת לבנוני-שיעי המקיים שיעורי דת בדרום לבנון, אומר כי קעקועים הם ביטוי חזותי של אמונה. "השיעים נמצאים במצוקה ונדחקים לשוליים, והם משתמשים בזה כדי להרגיש שייכות. אחרים עושים את זה כמו כבשים שהולכות עם העדר".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

פראח נאג'ם, צעירה בת 21, עשתה קעקוע של חרב על עורפה. היא סיפרה שעשתה זאת לפני כמה שנים כשהייתה "במצב דתי" מתוך אהבה לעלי. אף שהיא אינה שומרת מצוות עוד היא

החליטה להשאיר את הקעקוע. כשהיא יוצאת למסיבות היא מנסה להסתיר אותו, לדבריה מתוך כבוד.

 

יש גם מי שמוצאים תועלת נוספת בקעקועים. זולפיקר, בן 30, אומר שהקעקועים שלו מושכים נשים, במיוחד בחוף הים. על צד אחד של החזה יש לו קעקוע של פניו של עלי ועל השני כתוב השם "זיינב", בתו של האימאם עלי ונכדתו של הנביא מוחמד. "לפעמים אני מקבל מספרי טלפון של נשים בזכות הקעקוע. אולי הן אוהבות אותו יותר משהן אוהבות אותי", הוא אומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חסן נסראללה מקועקע על הגב
צילום: AP
מומלצים