שתף קטע נבחר

חכמים במטבח: כך תכינו אוכל בריא יותר

הטכנולוגיה מתגייסת להפוך את החיים שלנו לבריאים יותר בעזרת אביזרי מטבח שעל הדרך עושים את החיים קלים יותר - ממיקרוגל שמבשל אוכל טעים, בריא יותר וגם פריך, דרך מסחטה שהופכת כל מיץ לבריא יותר ועד למנבטה חשמלית ובישול בוואקום. החיים במטבח מעולם לא היו בריאים כל-כך

בשיתוף פנסוניק

 

אורח החיים הלחוץ והאינטנסיבי מביא עמו צריכה של מזונות נגישים שלרוב אינם בריאים. יחד עם זאת, הולכת וגוברת בעולם המודעות לתזונה בריאה שמולידה פיתוח מכשירי חשמל חדשניים למטבח השומרים על הערכים התזונתיים של המזון שאנו צורכים.

ליהנות מאוכל טעים יותר ובריא יותר - והכל מהמיקרוגל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ליהנות מאוכל טעים יותר ובריא יותר - והכל מהמיקרוגל(צילום: shutterstock)
  

שפים וטרנדים קולינריים מעצבים את הרגלי האכילה שלנו ואת הדרך שבה אנחנו תופסים את האוכל, אך את העתיד של המטבח הביתי תעצב, ללא ספק, הטכנולוגיה. לשאיפה שלנו לצרוך מזון בריא יותר קשה לקרוא טרנד, משום שזו לא תחלוף, אלא רק תתחזק נוכח תהליכי התיעוש שעובר המזון והמודעות שלנו לכך.

 

מחפשים מתכונים בריאים שאפשר להכין במיקרוגל? היכנסו למתחם "בוחרים טעים ובריא"

 

הודות לטכנולוגיות החדשות הזולגות לתוך מכשירי החשמל למטבח הביתי, נוכל ללא מאמץ מיותר להבטיח כי האוכל שאנו צורכים בריא הרבה יותר.

 

לבשל בריא ובמיקרוגל

המיקרוגל הוא אחד המוצרים שמסמנים יותר מהכל את ההתפתחות של המטבח המודרני שהחלה במהלך מלחמת העולם השנייה, הוציאה את עקרות הבית לעבודה מחוץ לבית וגרמה לכך שהעסקת טבח אישי הפכה לנחלתם של המשתייכים לחוג המצומצם של העשירים והאריסטוקרטים.

 

המיקרוגל הראשון הופיע בסוף שנות ה-40, ובשנות ה-70 מכשיר הפלא הפך למוצר הנפוץ ביותר במטבחן של עקרות הבית האמריקאיות.

 

המיקרוגלים מהדור החדש, שהפכו ליקירי המטבח במשפחות רבות, הופכים את האוכל שלנו לבריא יותר וגם טעים יותר, הודות לטכנולוגיות החדישות שמבטיחות חימום המזון בטמפרטורה יציבה, ומדמות פעולה של בישול רגיל.

 

קחו, למשל, את טכנולוגיית האינוונטר שכולנו מכירים מהמזגנים, זו הפכה לחלק מהמיקרוגלים החדשים, ומעבר לחיסכון בחשמל, שחשוב לכולנו, היא מסייעת בשמירה על המרכיבים התזונתיים של המזון בעזרת החימום האחיד.

 

ישנם גם מיקרוגלים שמגיעים עם צלחות מיוחדות שמסייעות למזון לצאת טעים יותר ופריך, כמו פיצה או פוקאצ'ה. בכלל, המיקרוגלים החדשים מגיעים גם בעיצובים חדשים, כמו למשל ללא הצלחת המסתובבת, מה שמאפשר חימום זהה לכל המנה, ניקיון מהיר ושוב, טעם טוב יותר.

 

גם ההתאמה למטבח המתקדם היא משהו שמתחשבים בו, כיום ניתן למצוא מיקרוגלים המשלבים פעולות של תנור, מיקרוגל וגריל – רק צריך לבחור את התכנית המתאימה.

וואו, יצאה לי פיצה פריכה מהמיקרו! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
וואו, יצאה לי פיצה פריכה מהמיקרו!(צילום: shutterstock)
 

כיצד מחדשים מוצרים מוכרים והופכים אותם למשהו מתקדם יותר? מירב תסאת, מנהלת מוצרי מטבח ביורוקום, מסבירה שהיום, מעבר לרצון לחדשנות, עומדים ביסוד האפיון מחדש של מוצרים גם האיכות, הביצועים הטובים וקלות השימוש.

 

"החזון שלנו הוא להפוך את סביבת המחייה שלנו לנוחה יותר, תוך שימוש בחדשנות. המיקוד בפיתוח מוצרים הוא לא רק במוצרים עצמם, אלא בלקוחות ובצרכים שלהם.

 

המטרה היא להתעלות מעבר לציפיות ולתרגם הלכה למעשה את החזון ע"י פיתוח מוצרים ופתרונות בעלי ערך מוסף, לדוגמה: מוצרים המסייעים לקדם את המודעות לבריאות, עובדים על טכנולוגיות שאינן פוגעות בסביבה ועוד.

 

"יתרה מזאת, בשל מגוון התחומים בהם אנו מייצרים, תחום אחד יכול להפרות את התחומים האחרים. ההתקדמות בכל תחום מושפעת כל הזמן מהצרכים שהולכים ומשתנים, מחשיבה קדימה, מהתחשבות בגורמים רבים סביבנו וגם מתוך רצון להפוך את החיים של כולנו לפשוטים יותר ובריאים יותר."

 

תסחוט לי איזה עשב

מסחטת מיצים חדשה שמצטרפת לשוק היא מסחטת מיצים איטית המבוססת על כך שככל שהיא מסתובבת יותר לאט כך נשמרים יותר מהערכים התזונתיים של המזון. בעוד שמסחטה רגילה פועלת בדומה לגרור הפרי/ירק בפומפייה, בזו מתקיים תהליך של כבישה בסיבוב. גם התוצרים שאחרי הסחיטה יוצרים תוצר לוואי שניתן להשתמש בו, מעין מחית של פירות או ירקות. אפשר גם להכין מקפאים מפירות במכשיר, שקטן יחסית וניתן לאחסנו בקלות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

מה עוד? ובכן, לא עוד מסחטת מיצים סטנדרטים, אלא מסחטה רב שימושית שמתאימה לכל הירקות והפירות וגם לכל סוגי העלים ולעשב חיטה שמגיע עם שני סילים ממתכת הכוללים מגנטים לשמירה על המיץ הטרי לאורך זמן. בתוך המסחטה הזו ניתן לסחוט גם רימונים וגם לקבוע את מידת הצלילות של המיץ. אם לא די בכך היא גם תשמש אתכם בתור מעבד מזון להכנת פטה וממרחי אגוזים. אודות לסחיטה האיטית והמעיכה שאינה מצריכה חיתוך מקדים, המכשיר שומר על כל הרכיבים התזונתיים של הפרי או הירק.

 

איזה פלא עם סירי הפלא

האוכל מושרש בתרבות המודרנית והסקרנות האנושית גורמת לנו לחקור אותו ולהמציאו כל פעם מחדש. הכלים הטכנולוגיים שמאפשרים לנו לפתח שיטות בישול מהפכניות נועדו במיוחד לשם כך. קחו, למשל, את סיר הפלא שפותח על ידי בוגרת הקולג' לאמנות ועיצוב בקנדה.

 

הוא מחולק לשלושה תאים ומגיע עם אפליקציה לטלפון החכם, שבאמצעותה ניתן להגדיר את כמות הסועדים, את שעת הארוחה ואת העדפות הנוספות הקשורות לטעמכם האישי. האפליקציה המדוברת תנחה אתכם היכן להניח את האוכל ותמליץ על כמה מתכונים שמתוכנתים בתור הסיר על מנת להכין מהמצרכים שברשותכם את הארוחה על פי הגדרות המשתמש של הסיר. האפליקציה הזו גם מאפשרת לשלוט בעוצמת החימום על מנת שהאוכל יהיה מוכן לאכילה מיד עם הגעתכם הביתה.

 

גם אם תשתמשו במרכיבים טריים ובריאים על מנת לאכול בריא הערכים התזונתיים של המזון עשויים להיפגע במידה ולא נעשה שימוש בכלי בישול מתאימים. סיר פלא מסוג אחר מאפשר לבשל ללא שימוש בשמן או במים, זאת לעומת הכלים הנפוצים כיום שמצופים בטפלון, חומר שאומנם מונע הדבקות של המזון אך במידה ונשרט אלול לשחרר חומרים אלרגניים רעילים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

סיר נוסף שמביא את היתרון הבריאותי למטבח הוא סיר אידוי הפועל על פי שיטת בישול הנחשבת לבריאה מכולן, מכיוון שהיא שומרת בצורה מיטבית על ערכי המזון. מדובר על כלי מתקדם יותר מסיר האידוי מבמבוק שכולנו מכירים. הסיר החדשני מורכב משני מכלי אידוי מנירוסטה 5.5 ליטר עם מכסה זכוכית, כאשר מכל האידוי העליון מגיע עם בסיס נשלף שמתאים אפילו לאידוי עוף שלם. המכשיר מגיע עם צג דיגיטלי וארבע תוכניות בישול שונות לדגים לבשר לירקות לאורז, לחימום חוזר לקינוחים ואפילו ליוגורטים תוצרת בית.

 

תראו מה הנבטתי

לנבטים ערך תזונתי עצום מכיוון שהם מכילים פי 10 ויותר ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים מאשר בכל שלב אחר במחזור החיים של הצמח. מסיבה זו המטבח הבריא עושה שימוש נרחב בנבטים וחובבי הנבטים מנביטים קטניות מכל הסוגים ביניהן חומוס, עדשים, מאש, כוסמת, שעועית, וגם זרעי ירקות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

מנבטה חשמלית מאפשרת לחסוך את ההתעסקות הנדרשת בשטיפת הנבטים שלוש פעמים ביום על מנת למנוע ריקבון, ואת המשטח הגדול הנדרש לשם הנבטת. המכשיר הזה יכניס לחיי היום יום שלכם חוויית גידול אורגני ללא הקשר לעונת השנה ואודות להשקיה האוטומטית והמחזורית היא מצמצמת את ההתעסקות עם ההנבטה למינימום. מכיוון שמשטח הנבטה של המכשיר מחולק ל-4 זה מאפשר להנביט בו זמנית 4 סוגים שונים של נבטים.

  

מתייבש, מתייבש, מוכן

תהליכי אפייה, צלייה, טיגון או בישול תעשייתיים הורסים את האנזימים החיוניים שמכיל המזון. מכשיר לייבוש פירות וירקות מאפשר להימנע מצריכת מורצים מיובשים בצורה תעשייתית כי באמצעות מכשיר זה למשל ניתן להכין לבד פירות וירקות מיובשים, ללא פגיעה בערכים התזונתיים וגם בעלות נמוכה יותר מעלות רכישתם.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בעזרת המכשיר הזה תוכלו להכין בבית עגבניות מיובשות ללא מלח, סוכר או חומרים מייצבים וגם עשבי תבלין מיובשים באופן טבעי. הדגמים האחרונים של הייבוש במכשיר זה מתבצע באמצעות 2 מאווררים שמפזרים אוויר חם באופן שווה בהתאם לטמפ' שכוונה מראש והוא מצויד בתרמוסטט רגיש ששומר על טמפרטורה אחידה לאורך כל זמן הייבוש על מנת להבטיח כי המזון המיובש יגיע לרמת הפריחות הרצויה הוא מצויד בפתחי אוורור המוציאים את הלחות החוצה.

 

איזה ואקום

סו-וויד הוא שמה של טכניקת בישול בתוך שקית וואקום הנכנסת לתוך מכשיר עם אמבט מים אשר מחוממים באמצעות מזלג חימום. במכשיר הזה ניתן לבשל הכל - הדג יהפוך במכשיר זה לנימוח והבשר לעסיסי, כאשר היתרון הגדול של הטכניקה הוא קודם כל בטיפול הנכון והאופטימאלי בכל חומר גלם, זאת באמצעות שליטה מדויקת בטמפרטורת הבישול. בזכות הדיוק הזה, משיגים את האיכות המקסימאלית של חומר הגלם אותו מבשלים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

יתרון נוסף בא לידי ביטוי בכך ששיטת הבישול הזו שומרת על הטעם ועל הנוזלים שיש במוצרי המזון. במילים אחרות, הודות לטמפרטורות הנמוכות המכשיר הזה מאפשר להכין מזון בשיטת ה- raw food שכידוע מאפשרת צריכה של כל הערכים התזונתיים שנמצאים במזון.

 

כאשר בוחנים לעומק את ההתפתחויות של המטבח המודרני ואת התהליכים שליוו אותן, המסקנה המתבקשת היא שהטכנולוגיות החדשות נראות בהתחלה קצת מופרחות מגושמות או מוזרות משתרשות עם הזמן והופכות כה פופולאריות שקשה לנו לדמיין כיצד נראו חיינו בלעדיהן. 

 

הכתבה מוגשת בשיתוף חברת פנסוניק


פורסם לראשונה 15/08/2016 08:07

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמו מהמדורה - תפוחי אדמה במיקרו
צילום: shutterstock
מומלצים