שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור פינת לימוד לתלמידים

מה צריך להיות גובה השולחן, מדוע חשוב שהכיסא יהיה מתאים למבנה הגוף והיכן צריך למקם את פינת הלימוד. אתר "המקצוענים" עם כל התשובות

הילד עולה לכיתה א'? בשעה טובה. כדי שהריכוז שלו יהיה גבוה גם בכל השעות הארוכות שהוא יבלה בפינת הלימוד החדשה שלו, וכדי שהיא תשמש אותו גם במשך השנים הבאות - קבלו סקירה של המידות המומלצות, הגוונים המומלצים והפרמטרים שיסייעו בבחירת כיסא מושכלת. כך תיצרו לו פינה מזמינה ללימוד וליצירה.

 

עוד כתבות בנושא:

רהיטים לבית ולגינה: מזמינים מנגר או מקטלוג?

חדר ילדים: איך מעצבים אותו נכון?

זה הזמן לדאוג לבית בטיחותי לילדים 

 

על השולחן

"גובה השולחן המומלץ לפינת לימוד לילדים הוא 75 ס"מ", אומר ערן רומנו מ-R.D עבודות נגרות. "העומק המומלץ הוא כ-55 ס"מ לכל הפחות, ואם יש מחשב אז כדאי 60 ס"מ ומעלה. אורך השולחן המומלץ הוא כ-1.20 מטר עד 1.60 מטר. אם השולחן אמור לשמש שני ילדים שחולקים את אותו החדר, ניתן לבחור האם למקם לכל אחד שולחן כתיבה משלו או ליצור שולחן אחד מאורך, כך שלכל ילד יהיה משטח כתיבה של לפחות מטר אחד".

 

ומה לגבי מיקום מגירות? "מגירות הצמודות למשטח העבודה פחות נוחות, מפני שבכל פעם שפותחים את המגירה צריך להזיז את הכיסא לאחור", מסבירה אפרת מדמון, מנהלת תחום ריהוט בהום סנטר. "מגירות הממוקמות באחד מצדי השולחן יהיו יותר נוחות לשימוש. בעת תכנון פינת הכתיבה חשוב לדאוג שלילד יישאר טווח של 60-70 ס"מ פנויים ללא מגירות, על מנת לאפשר לו מרחב תמרון ותזוזה נוחה. מגירות המשולבות כחלק מהשולחן מומלץ רק משולחן באורך של 1.20 מטר ומעלה".

 

ומה לגבי החומרים? "משטח הכתיבה יכול להגיע במגוון חומרים שונים", אומר רומנו. "משטח זכוכית יהיה פחות נעים לילדים משום שבחורף הוא קר מדי, והמגע עם פרק כף היד פחות נעים. במקרה כזה כדאי למקם משטח רך ונוח יותר באזור עליו מניחים את כף היד. משטח מ-MDF ירוק שנצבע בצביעה בתנור מומלץ וקל יחסית לניקוי באמצעות מגבון. גם משטח מעץ גושני מומלץ, אך הוא יקר יותר ועולה פי 1.5 מעלות של תחליפי העץ. באופן אישי אני לא ממליץ על משטח פורמייקה. אמנם זהו חומר שקל לניקוי, אבל משום שלא ניתן לעגל איתו את הפינות ולא ניתן להגיע איתו לעיצובים מיוחדים, שכן פס החיבור מאוד גס".

 

אילוסטרציה (צילום: shuttrstock) (צילום: shuttrstock)
אילוסטרציה(צילום: shuttrstock)

 

על הכיסא

כיום הילדים יושבים שעות ארוכות על-יד המחשב והספורט שלהם הוא בעיקר וירטואלי. "חשוב לבחור בכיסא שתואם את מנח הגוף הטבעי ומבנה עמוד השדרה", אומרת מדמון. "כיסא טוב יספק תמיכה לגב ויסייע במניעת כאבים ונזקים שיכולים להגיע גם שנים ארוכות אחרי השימוש בו. לכן, בעת בחירת כיסא חשוב להקפיד על כך שמבנה המושב והמשענת יהיו ארגונומיים, שמשענת הגב תהיה גמישה ותאפשר הישענות לאחור וישיבה דינאמית, שמטרתה אספקת חמצן למחזור הדם ותנועה לשרירים".

 

מדמון הוסיפה: "מומלץ לבחור בריפוד מבד אוורירי ולא אטום. עור או דמוי רוב יגרמו להזעה. מבנה עמוד השדרה דומה לאות S. בשל כך, מומלץ לרכוש כיסא בעל קימור במשענת הגב אשר יתמוך בשקע שבאזור חוליות המותניים. יש לשים לב שלכיסא יש מנגנון שינוי גובה משענת הגב. זאת, על מנת שנוכל לשנות את גובה המשענת בהתאם לילד שגדל עם השנים, תוך התאמת השקע במשענת הגב ומתן תמיכה אופטימאלית לגב התחתון. כמו כן, חשוב לבחור במנגנון שינוי גובה בכיסא שיאפשר להעלות ולהוריד אותו בהתאם לגובה הילד ובהתאם ליחס שבין גובה השולחן לכיסא. כדאי לבחור בכיסא בעל גלגלי סיליקון היות והם חזקים, אינם נשחקים בקלות ולא גורמים לשריטות על רצפה המחופה בפרקט".

 

רכשתם כיסא טוב ומתכוונן? זה לא מספיק. בקשו בחנות שיסבירו לכם על אפשרויות הכוונון ויכוונו לכם אותו לשימוש בהתאם לגובה הילד. אם אתם מכוונים אותו בבית בעצמכם, הנה כמה כללי אצבע: "חשוב להקפיד על משענות מקבילות ומאוזנות בשתי הידיים, בכדי למנוע איזון ועיוות באזור הכתפיים והגב העליון", אומרת מדמון. "מקמו את הכיסא כך שמרכז הבטן של הילד תהיה בגובה משטח הכתיבה של השולחן". דאגו שהוא יוכל להישען לאחור ולא יצטרך להתקדם לקדמת הכיסא. בדקו שהוא מגיע עם כפות הרגליים, ואם אינו מגיע, דאגו להגבהה קבועה עבורו. "זווית כיפוף הרגל בין הירך לשוק לא צריכה להיות חדה", אומרת מדמון.

 

על פינת הלימוד בכללותה

חלק מהנוחות שמעניקים כיסא ושולחן טובים הוא מיקומם. מדמון: "כדאי למקם את פינת הלימוד של הילד כך שהחלון יהיה מצד ימין או שמאל, ולא מול או מאחורי הפינה. זאת משום ששמש יכולה לסנוור את הילד אם הוא ילמד כשפניו לחלון או להחזיר אור כך שהשימוש במסך המחשב יהיה לא נוח בעליל. כמובן שאם יש מגבלות בחדר, חשוב להקפיד על וילון שיאפשר החשכה בשעות בהן השמש ישירה. חשוב למקם את פינת הלימוד כך שהילד לא יהיה עם הגב לדלת, הדבר גורם לחוסר ריכוז ולתחושת חוסר שקט כך שהוא לא יכול בקלות להסתובב בעת שהדלת נפתחת".

 

היכן למקם את ספרי הלימוד? תלוי בגיל הילד ובגובהו. רומנו: "לילדים קטנים כדאי למקם כוורת או מדפים בגובה שהם יכולים להגיע אליו, לצד פינת הלימוד. לילדים גדולים יותר ניתן לתלות את הכוורת מעל השולחן, כשהגובה המומלץ הוא 50 ס"מ מעל גובה משטח השולחן, ובעומק של לא יותר מ-30 ס"מ. ניתן לתלות כוורת גם על קירות גבס, רק חשוב לעגן אותה בצורה בטיחותית עם ברגי ג'מבו מתאימים".

 

ומה לגבי תאורה? מדמון: "כדאי שתהיה בחדר תאורה מרכזית התלויה מהתקרה. ההמלצה היא על נורת לד של מעל 10 ואט. בנוסף, כדאי למקם תאורה נקודתית שמאירה ישירות את פינת הלימוד. ניתן לתלות אותה בקיר שממול, אבל אז היא מגבילה ולא מאפשרת דינאמיות בחדר. ההמלצה היא על מנורת קריאה שמונחת על השולחן עם נורת לד של 5 ואט".

 

"כשאתם מתלבטים באיזה גוון תהיה פינת הלימוד, כדאי שתלכו על צבעים קלאסיים ומרגיעים: לבן או שמנת", מציעה מדמון. "את הצבע תוכלו להכניס תוך בחירת כיסא צבעוני, קאנט בצבע מדבקות קיר או טפט. לא כדאי לבחור בצבע חזק, משטח עבודה מקושקש מדי או כל דבר שיכול לגרום להסחת דעת ולפגום בריכוז הילד".

 

מחפשים בעלי מקצוע בתחום - לרשימה

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ, באדיבות רשת הום סנטר
פינת למידה
צילום: יח"צ, באדיבות רשת הום סנטר
מומלצים