שתף קטע נבחר

"מבאס שהמדינה לוקחת לך חצי מהפרס"

על הקרב נגד הג'ודוקא המצרי שסירב ללחוץ את ידו: "היה לו מבט עוין בעיניים", על המיסוי הגבוה של כספי הזכייה: "גם ככה אני מקבל 6,000 שקל בחודש" ועל מעמדו החדש כאחד הרווקים הכי מבוקשים במדינה: "אני רוצה חברה, אני אדם מאוד זוגי". אורי ששון עדיין מעכל את הימים החלומיים שהסתיימו במדליה מתוקה. הראיון המלא: ביום שישי ב"ידיעות אחרונות"

"לפני הקרב שמעתי את הג'ודאי המצרי ואת המאמן שלו אומרים אחד לשני: 'אללה אכבר'. זה הזכיר לי את מה שקורה בארץ לפני הפיגועים, עם הצעקות האלה" — כך מספר המדליסט האולימפי הטרי אורי ששון על הרגעים הדרמטיים בריו, בראיון שיתפרסם ב"ידיעות אחרונות" ביום שישי הקרוב.

 

על הקרב שנחרט בזיכרון נגד הג'ודוקא המצרי אסלאם א־שהאבי שסירב ללחוץ את ידו, מספר ששון: "את ההגרלה שלי לקרב נגדו ראיתי עוד בבית. אנשים שלחו לי הודעות ברשתות החברתיות כמו 'תפרק את המוסלמי'. אבל הבנתי שבאתי להילחם נגד ספורטאי, ולא משנה לי אם הוא מצרי. הוא מעולם לא דיבר איתי. תמיד היה לו מבט עוין. הוא היה מסתכל כאילו הוא רוצה לרצוח אותנו. במעלית, המצרים לא רצו לעלות איתנו".

 

 

ששון: "הוא מעולם לא דיבר איתי" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ששון: "הוא מעולם לא דיבר איתי"(צילום: אורן אהרוני)

"אחרי הקרב חיפשתי את היד שלו", משחזר ששון, "המאמן שלי אורן סמדג'ה ביקש ממני לעשות כך. מעולם לא פיתחתי שנאה כלפיו".

 

בראיון עימו מספר ששון בפתיחות לב על התחנות שעבר בדרך לזכייה במדליית הארד האולימפית: על הילדות בירושלים בצילו של אחיו, ההתמודדות עם הפחדים והדימוי העצמי הנמוך, הטיפול הפסיכולוגי — והמחשבות קדימה על אולימפיאדת טוקיו ב־2020.

 

"מעולם לא פיתחתי שנאה כלפיו" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"מעולם לא פיתחתי שנאה כלפיו"(צילום: אורן אהרוני)

 

על הפרסומים אודות המס שיוטל על כספי הזכייה של הספורטאים שזכו במדליות, אומר ששון: "שמעתי שהמדינה מתכוונת לקחת מאיתנו חצי מסכום הזכייה. זה מבאס לזכות ושהמדינה לוקחת לך חצי. בלאו הכי אני מקבל שכר של 6,000 שקל בחודש. אבל בשיחה עם השרה רגב היא הבטיחה לנו שהמיסוי יהיה נמוך". אגב, שרת הספורט מירי רגב החליטה להגדיל הבוקר את כספי הזכייה שיוענקו למדליסטים אולימפיים. החל מסוף חודש דצמבר יוענקו 300 אלף שקלים לזוכים במדליות ארד, 400 אלף שקלים לזוכים במדליות כסף ו-500 אלף שקלים לזוכים במדליות זהב. זאת בעקבות הקושי בביטול המס על כספי הזכייה.

 

גם על המעריצים והמעריצות שכבר הספיק לצבור ששון מדבר בטון מפוכח: "שמעתי דיבורים על כך שהפכתי לסמל מין. זה מחמיא לי, אבל אני מעדיף להיות סמל לאומי. אני יודע ששום מדליה לא שווה אם היא לא מלווה באהבה. אני רוצה שתהיה לי חברה, אבל זוגיות צריכה להתפתח בתחילת השנה האולימפית, אחרת קשה להכיל עוד אדם בחיים שלך. זו השקעה. אני אדם מאוד זוגי באופי שלי".

 

התקבל באהבה גדולה. ששון (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
התקבל באהבה גדולה. ששון(צילום: עוז מועלם)

 

לאחר קבלת הפנים המרגשת בנתב"ג, עבר אתמול (ד') יום עמוס על המדליסט האולימפי הטרי, שחזר לבית משפחתו בשכונת ארמון הנציב בירושלים. הוא הספיק להגיע יחד עם אחיו אלון למתנ"ס שבו האח מלמד חוגי ג'ודו לילדים. את שאר היום בילה ששון עם התקשורת ורק בערב נרגע קצת בבית עם המשפחה מול הטלוויזיה. "לא הצלחתי לישון בלילה", סיכם אתמול המדליסט ששון המותש ל"ידיעות אחרונות". "זה מרגש מאוד. מקווה שהלילה אצליח לישון".

השתתף בהכנת הידיעה: תלם יהב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אורי ששון
צילום: אורן אהרוני
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים