שתף קטע נבחר

רוצה ילדים בכל מחיר: איראן תממן לזוגות טיפולי פוריות

המנהיג הרוחני העליון חמינאי קרא להגביר את המאמצים להגדלת אוכלוסיית המדינה שמונה 80 מיליון איש, אז טהרן תכסה את עלות טיפולי הפוריות

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הילדים עליכם, התשלום עלינו! איראן תסייע לזוגות לשאת בעלויות של טיפולי פוריות על רקע המשבר הקשה במדינה שבו מיליוני זוגות לא מצליחים להיכנס להריון. הממשלה בטהרן הודיעה היום (יום ג') ש"נכון להיום, כל הזוגות חשוכי הילדים, שמספרם עומד על כשני מיליון, יכולים ליהנות מכיסוי העלויות שלהם".

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סגן שר הבריאות האיראני מוחמד אחג'אני צוטט בסוכנות הידיעות איסנ"א אומר שהביטוח הלאומי יכסה 85 אחוזים מעלויות טיפולי הפוריות - הפעם הראשונה במדינה שבה הרשויות מכסות טיפולים מסוג זה. לצורך העניין הוקצו, על פי הדיווח, בסביבות 30 מיליון דולר.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
מומחים מאמינים כי שיעור העקרות באיראן נמצא בעלייה ולטענתם הזיהום הסביבתי המחריף הוא אחד הגורמים לכך.

 

בין המובילות בעולם בבעיות פוריות

מחקר שנערך ב-2012 מצא ש-20 אחוזים מהזוגות האיראנים מתקשים להיכנס להריון לאחר שניסו זאת במשך שנה. נתון זה היה גבוה בחמישה עד שמונה אחוזים מהממוצע העולמי.

 

המנהיג הרוחני העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, קרא להגביר את המאמצים להגדיל את אוכלוסיית המדינה, שמונה כיום 80 מיליון. בשנים האחרונות נרשמו קיצוצים בתקציבים לסוגיית תכנון המשפחה ושיטות מניעה כמו עיקור נאסרו על ידי הרשויות.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מספר הולך וגדל של מרפאות באיראן מציע הפריה חוץ-גופית לטיפול בעקרות בקרב גברים ונשים, אולם עלות הטיפול עשויה להגיע לסביבות 2,000 דולר - סכום שווה ערך לחמש משכורות של עובד ממוצע במדינה - ולכך יש להוסיף את העובדה שהצלחת הטיפול איננה מובטחת.

 

למרות תדמיתה השמרנים בעולם, איראן מגלה פתיחות רבה מאוד לרפואה המודרנית ופועלים בה כמה מהמתקנים הרפואיים המתקדמים ביותר במזרח התיכון. עם זאת, הסוגיה של טיפולי הפריה עדיין נחשבת רגישה ביותר. לפי הוראת המנהיגים הדתיים במדינה, אין זה חוקי, למשל, להכניס לגופה של אישה זרע של גבר שאיננו בעלה. עם זאת, השימוש בביציות של נשים אחרות פחות מעורר מחלוקת אם כי הרשויות ממליצות על "נישואים זמניים" בין גבר לבין אישה שתרמה לו ביצית, שאותם אפשר לבטל לאחר ביצוע ההליך הרפואי.

 

עם זאת, יש תחום אפור בכל הסיפור של טיפולי פוריות באיראן, וכמה אנשי דת גורסים שביצית שכבר עברה הפריה במעבדה - אפילו עם זרע מגורם שלישי - נחשבת כמי שיש לה זהות משלה ואפשר לכן להחדירו לרחם האישה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
המדינה לוקחת אחריות. מעבדה באיראן
צילום: AFP
מומלצים