שתף קטע נבחר

נתניהו בעצמו חתם בנובמבר על אישור עבודות ברכבת בשבת

"ידיעות אחרונות" חושף: הזיגזג של ראש הממשלה. נתניהו אישר בחודש נובמבר, בכובעו כשר הכלכלה, עבודות ברכבת בשבת למרות שידע שלא מדובר ב"פיקוח נפש". התסבוכת המשפטית: היועמ"ש בודק אם רה"מ חרג מסמכותו כשנכנע לחרדים ומנע בסוף השבוע ביצוע עבודות דומות

ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה בנימין נתניהו(צילום: EPA)

המוסר הכפול של ראש הממשלה בנימין נתניהו: בזמן שהוא תוקף את שר התחבורה ישראל כץ על כך שאישר ביצוע עבודות ברכבת בשבת - ממסמכים שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות" עולה כי לפני כמה חודשים בלבד אישר נתניהו, אז כממלא מקום שר הכלכלה, לבצע ברכבת אותן עבודות בדיוק במהלך השבת. יש לציין, כי האישור של נתניהו בנובמבר 2015 לביצוע העבודות ניתן למרות שלנתניהו היה ברור כי לא מדובר בעבודות שהן בבחינת "פיקוח נפש".

הזיגזג של נתניהו: בחודש נובמבר אישר עבודות ברכבת שבת  ()
הזיגזג של נתניהו: בחודש נובמבר אישר עבודות ברכבת שבת
 

תחילתו של הסיפור בספטמבר 2015, אז כיהן אריה דרעי כשר הכלכלה. דרעי הודיע לרכבת ישראל כי הוא מסרב לאשר לה לבצע עבודות בשבת. הרכבת מיהרה להגיש עתירה לבג"ץ שבה ביקשה מבית המשפט העליון להתערב. אלא שבחלוף חודשיים בלבד, בנובמבר 2015, התפטר דרעי מתפקידו כשר הכלכלה על רקע סירובו לאשר את מתווה הגז ובמקומו נכנס לתפקיד נתניהו - שביטל את החלטתו של דרעי ולמעשה איפשר לרכבת לבצע את העבודות בשבת.

 

הוויכוח לגבי עבודות הרכבת שהתבצעו בשבת האחרונה היה אם מדובר בעבודות שהן מבחינה הלכתית "פיקוח נפש", ואז מותר לבצען בשבת, או בעבודות שניתן לדחותן ליום חול. לאחר החלטתו של נתניהו ביום שישי האחרון על ביטול העבודות הוציאה לשכת ראש הממשלה הודעה לפיה "נתניהו קיבל את ההחלטה לאחר שהתקבלו דיווחים סותרים ממשרד התחבורה על נחיצות העבודות בשבת".

 

 

אלא שכעת מתברר, כי לפני כעשרה חודשים היה פחות דחוף לנתניהו לברר אם העבודות באמת נחוצות בשבת, או שאפשר לבצען גם ביום חול. מהעתירה עולה, כי בין העבודות שאותן אישר נתניהו בנובמבר 2015 נמצאות גם עבודות תחזוקה למסילות שחשיבותן אמנם גדולה, אבל ביצוען בימי חול לא יוביל לסכנת חיים אלא לחוסר נוחות לנוסעים. בדיוק אותו חוסר נוחות שהיה מנת חלקם של חיילים ואזרחים רבים אתמול, ושנגרם כתוצאה מהחלטת נתניהו ביום שישי האחרון.

 

מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה.

 

כמו כן, ביום שישי עתרה מרצ לבג"ץ נגד הוראתו של נתניהו להשבית את תנועת הרכבות. בעתירה נטען כי ההחלטה בוצעה "שלא בסמכות". טענה זו מתייחסת לכך שעל פי חוק, הגורם היחיד שמוסמך להורות על כך הוא שר העבודה חיים כץ. מקורביו של כץ מסרו כי הוא לא העניק לנתניהו מכתב הסכמה לקבל את ההחלטה. בסביבת ראש הממשלה טענו אתמול כי המהלך נעשה "בהסכמה ועל דעתו של כץ, ולכן אין שום עניין של סמכות".

 

הסיפור המלא מתפרסם היום ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים