שתף קטע נבחר

עושים כבוד: מדליות זהב לתיכוניסטים הישראלים

300 משתתפים, 40 מיזמים ו-3 מדליות זהב לתלמידי התיכון הישראלים שהציגו אפליקציה למציאת חניה לנכים ואפליקציה המשמשת כלחצן מצוקה ונועדה לחזק את הקהילה הישראלית - הכירו את הזוכים

בשיתוף רשת עמל

 

שני תיכוניסטים מבי"ס הרב תחומי עמל שבח מופת זכו במקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית Sage Global: בשבוע שעבר הסתיימה בפיליפינים תחרות Sage Global היוקרתית, תחרות בינלאומית גדולה בתחום יזמות עסקית וחברתית של בני נוער.

 

התחרות מתקיימת פעם בשנה מזה 14 שנים ומשתתפים בה יזמים מ 40 מדינות והשנה, לראשונה, לקחו בה חלק גם נציגים ישראלים אשר הציגו שני מיזמים ייחודים שפותחו במרכז היזמות של בית הספר הרב תחומי עמל שבח מופת וזכו ב-3 מדליות זהב.

בני רוטלוי ייצג את אפליקציית SAS (באדיבות רשת עמל)
בני רוטלוי ייצג את אפליקציית SAS(באדיבות רשת עמל)

המדינות שהשתתפו בתחרות השנה הנם ארצות הברית, קנדה, יפן, סין, צפון קוריאה, פיליפינים, רוסיה, אוקראינה, בולגריה, אירלנד, ניגריה, מדינות אפריקה נוספות וגם איראן ופקיסטן. סה"כ היו מעל 40 מיזמים ומעל 300 משתתפים בתחרות. מטעם רשת עמל השתתפו התלמידים בני רוטלוי ורייצ'ל ברנדסקי.

 

רייצ'ל ברנדסקי ייצגה את צוות מיזם Dipaloc  (באדיבות רשת עמל)
רייצ'ל ברנדסקי ייצגה את צוות מיזם Dipaloc (באדיבות רשת עמל)

בני רוטלוי ייצג את אפליקציית SAS - אפליקציה המשמשת כלחצן מצוקה ונועדה לחזק את הקהילה הישראלית בכל המובנים בכך שתחבר בין אנשים ברגע שהם זקוקים לעזרה ברשתות החברתיות, וגם תייעל את מערכת הביטחון בישראל (ערבות הדדית).

 

ניתן באמצעות האפליקציה להגדיר מראש אנשים שיקבלו הודעה בשעת מצוקה. שיגור אות המצוקה מתבצע באמצעות כפתור או באמצעות השמעת קול של מילת מפתח שתוגדר מראש כמו למשל: "הצילו".

 

"זאת הייתה חוויה מדהימה, זכיתי לפגוש יזמים צעירים בדיוק כמוני מרחבי העולם ולשאוב השראה רבה להמשך," אמר רוטלוי. "הופתעתי מאוד מהתגובות החיוביות והפרגון הגדול, לא חשבתי בכלל שנצליח לעלות לגמר מה שהפך את מעמד הזכייה למרגש אף יותר. אני חוזר לארץ עם זכייה נוספת למיזם שלנו - חברת הייטק פיליפינית הביעה עניין בהשקעה במיזם ואנו ממתינים לשמוע מהם בימים הקרובים."

 

רייצ'ל ברנדסקי ייצגה את צוות מיזם Dipaloc - אפליקציה שמיועדת לסייע לנהגים בעלי נכויות לאתר חניות ועסקים נגישים.

 

"הייתה חוויה נעימה, הכרתי הרבה אנשים והרבה קהילות שונות," סיפרה ברנדסקי. "היה מאוד מרגש במעמד הזכייה, בעיקר כי לא ציפיתי לזה והתרשמתי מאוד גם מהקבוצות האחרות. זה היה חוויה ראשונה שלי בתחרות בסדר גודל כזה. אנסה לקחת את הכלים שרכשתי שם ואת מה שלקחתי מהקבוצות."

 (באדיבות רשת עמל)
(באדיבות רשת עמל)
  

שני המיזמים מישראל לקחו 3 מדליות זהב (מתוך 17- סה"כ 20% מכל הקטגוריות בתחרות) ב3 קטגוריות של מטרות מילניום לתיקון עולם של איחוד האומות: מיזם SAS זכה בקטגוריות של קידום חדשנות וקידום שלום וצדק. מיזם Dipalog זכה במקום הראשון בקטגורית רווחת חיים וחיים בריאים ואף זכה במקום השלישי בקטגוריה יזמות חברתית (התחרו בקטגוריה 22 מדינות).

 

"זכיית התלמידים שלנו בתחרות היזמות הבינלאומית מעוררת התרגשות רבה," אמרה מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני. "זו גאווה גדולה לכולנו ברשת עמל ובמדינת ישראל. רשת עמל מובילה יזמות בארץ ובעולם וזוכה להוקרה בינלאומית על הישגיה בתחום זה.

 (באדיבות רשת עמל)
(באדיבות רשת עמל)
 

"לאחר שעמל זכתה באות הוקרה בינלאומי של האיחוד האירופי על הובלת חינוך ליזמות למען הקהילה במרכזי היזמות שלנו, ההישג הבינלאומי חסר התקדים של תלמידי מרכז היזמות של הרב תחומי עמל שבח מופת ת"א מהווה פריצת דרך חשובה נוספת. כל הכבוד לתלמידים שלנו, שייצגו את ישראל בכבוד והוכיחו יכולת יוצאת מן הכלל לממש את הרעיונות היצירתיים שלהם ולפתח מיזמים בעלי ערך חברתי וערכי הזוכים להכרה בינלאומית."

 

הכתבה מוגשת בשיתוף רשת עמל

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות רשת עמל
התיכוניסטים הישראלים שזכו בתחרות
באדיבות רשת עמל
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים