שתף קטע נבחר

 

חוף השנהב: מדליסטים מריו קיבלו בתים

בניגוד לישראל, לספורטאים מהמדינה האפריקנית אין מה להתלונן על המיסוי. שיק סלאח סיסה ורות גבאגבי, שזכו במדליות בתחרויות הטאקוונדו במשחקים האולימפיים, קיבלו מהממשלה בתים בנוסף לסכומים כספיים

לא מזמן התלונן אורי ששון בראיון ל"ידיעות אחרונות" על המיסוי הגבוה של כספי המענק על הזכייה במדליית ארד בריו 2016. מתברר שיש מדינות שמצ'פרות את הספורטאים שלהן הרבה יותר מאשר ישראל, ולא מדובר דווקא במדינה עשירה במיוחד.

 

שיק סלאח סיסה עשה היסטוריה עבור חוף השנהב כאשר זכה במדליית זהב בטאקוונדו בקרבות במשקל עד 80 ק"ג. הייתה זו הפעם הראשונה אי פעם שבה נוגן ההמנון של המדינה האפריקנית במשחקים האולימפיים.

 

סיסה. התקבל כגיבור לאומי וקיבל בית במתנה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סיסה. התקבל כגיבור לאומי וקיבל בית במתנה(צילום: EPA)

 

בעקבות ההישג החליטה ממשלת חוף השנהב להעניק לסיסה בית וסכום כספי בשווי 84,000 דולר. ספורטאית נוספת מהמשלחת, רות גבאגבי, אשר זכתה במדליית ארד בתחרות לנשים במשקל עד 67 ק"ג, קיבלה גם היא בית וסכום צנוע קצת יותר, 50,000 דולר.

 

המדלייה היחידה שבה זכתה חוף השנהב במשחקים האולימפיים עד השנה הייתה מדליית כסף באתלטיקה בלוס אנג'לס 84'. סיסה, שהתקבל בארצו כגיבור לאומי, אמר: "הממשלה תמכה בנו ככל יכולתה, אבל צריך לחוקק אצלנו חוקים חדשים על מנת שספורטאים יוכלו להתפרנס כהלכה".

 

נשיא המדינה אלסאנה ווטארה הגיב: "אנחנו מודעים למצבם של הספורטאים ומצפים להצעות של חברי הממשלה כיצד להתמודד איתו. חיכינו 32 שנה עד שהגשמנו את החלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ריו 2016 טאקוונדו שיק סלאח סיסה
צילום: EPA
מומלצים