שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

קורבן אסון החניון זוהה לפי קעקוע: "הייתה לו הרגשה רעה"

אולג יעקובוב (60), אחד מהרוגי קריסת החניון ברמת החייל, היה המפרנס היחיד של משפחתו שגרה בשכונת התקווה. אחיינו: "הוא הרגיש שמשהו הולך לקרות". אלמנתו מיררה בבכי: "ביקשו 40 אלף שקל כדי לקבור אותו"

 

 

 
קולות הבכי שנשמעו ביממות האחרונות בבית משפחת יעקובוב בשכונת התקווה בתל אביב לא נפסקים. במכון לרפואה משפטית באבו כביר זיהו את גופתו של אבי המשפחה אולג (60), שנמנה עם הרוגי קריסת החניון ברמת החייל בתל אביב. באסון נהרגו גם דניס דיאנצ'נקו (28) אזרח אוקראינה, ועאהד רימאווי מהכפר הפלסטיני בית רימא. כוחות החילוץ בשטח עדיין מחפשים אחר ארבעה נעדרים בין ההריסות.

 

משפחתו של יעקובוב, שעבד כמסגר בחניון שקרס, ממתינה כעת לאישור המשטרה להביא את אולג לקבורה. מיכאל, אחיינו של קורבן האסון: "הייתה לו הרגשה רעה לפני שהוא הלך לעבודה, הוא חלם על אימא שלו והרגיש שמשהו הולך לקרות. הוא אפילו ביקש להדליק נרות עבור אימא שלו לפני שהוא יצא לעבודה. בהתחלה לא האמנו שזה הוא, אבל כששמענו בחדשות על האסון הבנו שהוא כנראה היה שם".

אולג יעקובוב ()
אולג יעקובוב

האלמנה גלינה (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
האלמנה גלינה(צילום: אסף מגל)

 (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
(צילום: דנה קופל)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

האחיין סיפר עוד כי "לקח הרבה זמן לחלץ את הגופה שלו, הוא היה קבור בקומה מינוס 2 כשהחניון קרס ונמעך בין שני לוחות בטון ענקיים. סיפרו לנו שבעזרת האיכון של הטלפון שלו ידעו איפה לחפור ולחפש את הגופה. היה לנו קשה במיוחד שלא יכולנו להיפרד מכיוון שהגופה חולצה בקושי רב. הרופא לא נתן אפילו להיכנס ולזהות אותו בגלל הפגיעה הקשה. נאלצנו לזהות אותו לפי סימנים כמו קעקועים למשל".

 

גלינה, אלמנתו של אולג, הוסיפה בבכי כי הרופא במכון לרפואה משפטית אמר לה "כמו שזכרת את בעלך בבוקר שהוא יצא לעבודה, ככה עדיף שתמשיכי לזכור אותו". כעת ניצבת אולגה מול בעיה כספית קשה. אולג היה המפרנס היחיד במשפחה. "ביקשו ממני 40 אלף שקל בשביל לקבור אותו, זאת טרגדיה, בן אדם לא ככה סתם הולך ומת". יצוין כי המשפחה ביקשה שלא לקבור את אולג בקומות, כמקובל בשנים האחרונות, אלא בקרקע - ולכן דרשו ממנה את התשלום החריג.

 

בדירה הצנועה בשכונת התקווה מתגורר גם אנטון, שמעיד על עצמו כבנו של אולג לכל דבר. "הוא גידל אותי מגיל שנתיים, כמו אבא שלי", סיפר אנטון. "באתי לארץ לא מזמן כדי לגור איתם ולשלם את עלויות המחיה. אין לי עדיין אישורי עבודה ולכן הייתי בבית בזמן האירוע. כשאימא שלי התקשרה לספר לי מה קרה ישר נסענו לרמת החייל וממש קיווינו שזה לא יהיה הוא". אולג הותיר אחריו גם שני בנים מנישואיו הקודמים. אחד מהם מתגורר ברוסיה והשני מאושפז זה 12 שנים במצב סיעודי בבית החולים רעות בתל אביב.

 

"אני זוכרת שהבנתי שאולג היה במקום האסון, ואז הרמתי טלפון לאחד העובדים שלו", מיררה גלינה בבכי. "אמרתי לו 'אתה בסדר? הייתם שמה?' והוא ענה לי שהוא כבר באיכילוב ושהוא נפצע קל ומטפלים בו. שאלתי אם אולג איתו והוא אמר שלא, שאולג נפל ועוד לא חילצו אותו".

 

שר הפנים אריה דרעי, הורה למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה אמנון בן עמי לכנס מחר את הוועדה ההומניטרית כדי שתדון, לפנים משורת הדין, בסוגיית בנה של גלינה אנטון על מנת שגירושו יימנע. לדברי דרעי, "בעלה של גלינה נהרג באסון שקרה בישראל וצריכים לנהוג בה לפנים משורת הדין לאור הטרגדיה הקשה. האלמנה זקוקה לבנה לידה כדי שיסייע לה וזו חובתנו כלפיה לאחר שאיבדה את בעלה באסון הקשה".

 

בתוך כך, בפיקוד העורף החליטו הערב, לאחר הערכת מצב, להשאיר בזירת האסון 230 חיילים שממשיכים בחיפושים אחר הנעדרים. בצה"ל הדגישו הבוקר כי הפיקוד והשליטה על פעילויות החילוץ יימשכו על ידי קציני פיקוד העורף, שיישארו באתר עד למציאת הלכוד האחרון והפעולות יימשכו בשטח תחת פיקודו של מפקד פיקוד העורף, אלוף יואל סטריק.

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים