שתף קטע נבחר

 

הדרך לקנטאקי מתחילה ביפן

אחרי שהתיאבון האסייתי נפתח בעקבות ההשתתפות של לאני במרוצי הטריפל קראון בארה"ב, מארגני קנטאקי דרבי סיכמו על שיתוף פעולה עם התאחדות המרוצים היפנית, שתקיים מוקדמות מהן יעפיל סוס אחד לתחרות הענק בארה"ב

בשיתוף רייסר

 

בגלל כמות המרוצים הגדולה בעולם, שמחולקים לדרגות שונות וגילים שונים, נערכים בפינות נפרדות ומחלקים סכומי כסף מגוונים, קשה מאוד להכריע באמת מהו המרוץ הגדול מכולם. וכאילו זה לא מספיק, הרי כבר דיברנו כאן על הקושי הגדול במדידת רמת התחרויות בגלל העובדה הפשוטה שקשה לשנע את הסוסים ברחבי העולם, כך שבדרך כלל המרוצים הספציפיים מוגבלים למתחרים שגדלו ומתאמנים באזור, ולא בוחנים את כוחם מול יריבים מרוחקים.

 

אבל בכל זאת, ישנם מרוצים ששמם הולך לפניהם, כאילו שאפשר לשלוף את השם שלהם בתור הגדולים ביותר. בגלל ההיסטוריה, השיווק, השמות שהם מושכים. קנטאקי דרבי הוא ודאי אחד מהם, גם מי שלא מתעניין במרוצי סוסים, לא מכיר דבר וחצי דבר הנוגע אליהם, שמע מתישהו את צירוף המילים הזה. ואם לסכם את הנושא - למרוצי סוסים אין מונדיאל, אליפות עולם שתכריע מי באמת הטוב ביותר, אבל קנטאקי דרבי זו שאיפה גדולה לכל מאמן ובעלים. ולכן, כמו במוקדמות המונדיאל, הגיע הזמן למוקדמות קנטאקי דרבי בעולם.

 

קנטאקי דרבי. מרוץ ענק (צילום: AP) (צילום: AP)
קנטאקי דרבי. מרוץ ענק(צילום: AP)

 

למה הכוונה? בארה"ב כבר מתקיימת סדרה של 35 מרוצים הקרויה "הדרך לקנטאקי דרבי", ובה הסוסים המתחרים צוברים נקודות לקראת השתתפות וקביעת סדר מיקום בתחרות. אבל בשנה שעברה השתתף במרוצי הטריפל קראון בארה"ב (קנטאקי, פריקנס, בלמונט) סוס יפני בשם לאני, שאפילו סיים במקום השלישי בבלמונט, ועורר תיאבון במדינה מהמזרח. הוא היה בסך הכל הסוס היפני השני שמגיע לארה"ב כדי להשתתף בתחרות הגדולה, אחרי שקודמו עשה זאת ב-1995.

 

וכך, השבוע סוכם על תחילת "הדרך היפנית לקנטאקי". טוקיו תארח שני מרוצים, אחד בנובמבר ואחד בתחילת 2017, והסוס שיצבור את כמות הנקודות הגבוהה ביותר וייענה להזמנה מארה"ב, יזכה להשתתף במרוץ היוקרתי.  

 

החבר'ה בקנטאקי יראו סוס יפני מנצח בשנה הבאה? (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
החבר'ה בקנטאקי יראו סוס יפני מנצח בשנה הבאה?(צילום: GettyImages)

 

ביל מאד, נשיא מסלול צ'רצ'יל דאונס המארח את קנטאקי דרבי, נשמע מאושר מהחידוש: "אנחנו נלהבים להשיק את שיתוף הפעולה שיוביל להשתתפות מתחרה יפני. מרוצי הסוסים פופולריים ביותר ביפן, והתחרות שם ברמה גבוהה וכוללת כמה מהסוסים הטובים בעולם. ההשתתפות של לאני עוררה עניין בינלאומי עצום, ואנחנו מאושרים מכך שדרך שיתוף הפעולה הזה נוכל להוסיף לפופולריות של המרוץ ברחבי העולם". מאיאסוקי גוטו, נשיא התאחדות המרוצים היפנית, הוסיף: "התקווה שלי היא כי בשנה הבאה אוכל לשיר את 'ביתי הישן בקנטאקי' עם כוס מינט ג'ולפ מסורתי ביד, יחד עם חובבי מרוצים יפנים רבים בצ'רצ'יל דאונס".

 

שם המשחק הוא גלובליזציה. אסיה היא שוק מתפתח ועצום, עם תאווה אמיתית למרוצי סוסים שמתבטאת במדינות רבות, מהמפרץ הפרסי ועד הונג קונג. לכולם ברור שכיום לא ניתן לטלטל סוסים רבים על פני אלפי קילומטרים, בגלל שהם מתאוששים לאט מהנסיעות, וכי מדובר בעסק יקר במיוחד ולא בר מימוש. אבל המוקדמות ביפן הם צעד וראשון וחשוב מבחינת קנטאקי דרבי הנוגע להרחבת המותג החזק. ולפי ההופעה של לאני בבלמונט, הסוס שיגיע מיפן לא יעשה בושות.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף רייסר 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים