שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    כשהגורמה יורד לרחוב: טרנד הפאסט קז'ואל

    חולמים על מרק ראמן של אהרוני, על שיפודים יפנים של יובל בן נריה או על הצ'יפס המושלם של אייל שני? אם אתם לא מעיזים להתקרב למסעדות שף, אתם יכולים גם ליהנות מארוחות גורמה במחיר זול ושפוי במסעדות הזולות של השפים הגדולים. 10 המלצות לפאסט פוד בסטייל

    מסעדות פאסט קז'ואל מציעות לנו ליהנות מכל העולמות: גם לאכול אוכל מהיר של שף בקונספט ברור עם אווירה לא מחייבת, וגם לשלם בעד התענוג מחיר שפוי. אז אם במסעדת "הסלון" של השף אייל שני תעלה לכם מנה של פירה 130 שקלים, במסעדת "המזנון" תוכלו לשבוע ממנת בשר גם במחיר של 40 שקלים. 

     

    יותר ויותר מקומות כאלה צצים לאחרונה במתחמי האוכל, ומציעים חוויות קולינריות חדשות, שלא הכרנו קודם. הם יכולים להופיע בדמות דוכן אוכל מהיר (כמו הדוכנים של שגב משה, ישראל אהרוני ויונתן רושפלד) או בצורת מסעדה עם אווירה קלילה (כמו מסעדת "פורט סעיד" או "בית רומנו" של אייל שני).

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    עראיס של שף, מסעדת M25 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    עראיס של שף, מסעדת M25(צילום: ירון ברנר)

    כמובן שמסעדות הקז'ואל אינן משרתות רק אותנו, הלקוחות, אלא גם את השפים עצמם, שמצליחים להגיע לפלח שוק נוסף, מלבד הלקוחות הקבועים שפוקדים את מסעדות השף שלהם. יש הסבורים כי זאת אחת התוצאות של המחאה החברתית, שכבר שכחנו שהייתה, אחרים טוענים כי לשם העולם הקולינרי הולך, וכי אי אפשר להרוויח ממסעדת שף מפונפנת עם עלויות תפעול גבוהות. אבל כך או כך, מדובר בצעד שווה ביותר, שנראה שישאר איתנו עוד זמן רב.

     

    הדוכנים:

    שגב קונספט

    מיזם קולינרי שכולל שלושה דוכני אוכל הממוקמים בשרונה מרקט, ובקניונים נוספים בארץ: בר הכיסונים מגיש כיסוני בצק ממולאים ממגוון מדינות בעולם ביניהם רביולי איטלקי, דים סאם יפני, גיוזה מהמזרח הרחוק, מומו הודי ואמפנדס ספרדי (39 -46 שקלים למנה); בבר השווארמה השף שגב מגיש את המנה הלאומית שלנו מעולמות אחרים ביניהם הודו, מקסיקו, תאילנד, אמריקה ויש גם שווארמה ירושלמית אותנטית.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    הכל התחיל כששגב, שידוע כחובב שווארמה מושבע, החליט לעשות שווארמה קצת. אחרת. כך, למעשה, נולד הרעיון לפתוח את הבר שבו כל המנות מתומחרות במחיר זהה של 42 שקלים (שווארמה בצלחת תעלה 57 שקלים, ובמסגרת הארוחה העסקית - 59 שקלים).

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    הבר השלישי מציע מתוקים, הכוללים קינוחים קלילים שאפשר לאכול תוך כדי הליכה, זאת הודות לכוס הידידותית לילדים ולמבוגרים כאחד. מחיר המנות המתוקות נע בין 25-32 שקלים.

     

    "שרונה מרקט" רחוב קלמן מגן 3, תל אביב יפו

    מתחם "סינמה סיטי" רחוב ילדי טהרן 3, ראשל"צ

    מתחם "אושילנד" רחוב עתיר ידע 2, כפר סבא

     

    המזנון

    אייל שני הוא לא רק השף בעל השפה הקולינרית העשירה ביקום, אלא גם בעל אומץ ותעוזה נדירים. אחרי שלימד את הבראנז'ה לאכול קרפצ'ו הישר מהשולחן, הוא הגה את רעיון הפאסט קז'ואל.

     

    אחרי הסלון היוקרתית והלא שגרתית וצפון אברקסס בעלת הרוח הצעירה, הוא לקח את המאכל שהישראלים הכי אוהבים - הפיתה, והפך אותה לבסיס לשגעונותיו הקולינריים. זה התחיל ברחוב אבן גבירול עם תפריט שכלל פיתה עם שוקולד השחר ובננות, פיתה עם סטייק, פיתה עם שרימפס, פיתה עם ביצה קשה ועגבניות, פיתה עם תפוחי אדמה, פיתה עם כבד של תרנגולת ופיתה עם מה שיש במקרר והמשיך לסניפים בחו"ל. טווח המחירים של הפיתות נע בין 20-50שקלים, והיא משווקת כפיתת גורמה.

    פיתה בקטנה, שף אייל שני (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
    פיתה בקטנה, שף אייל שני(צילום: ענת מוסברג)

    לאחר המהומה שגרם הסניף הראשון באבן גבירול, נפתחו למיזם האמיץ סניפים נוספים בתוך תל אביב וגם מחוצה לה - בפריז ובאוסטריה. חשבתם שבזה זה הסתיים? אז זהו שלא. שני לא הסתפק בכך שגרם לכולם לדבר על הלגטימיות של פיתה ב-50 שקלים ולדון בשאלה האם פיתה יכולה להיחשב למאכל גורמה, ולאחר שמיצה את הפיתה עבר לאוכל רחוב הכי כיפי שהיה חסר בישראל - הצ'יפס. לדבריו הוא יהיה הכי טוב בעולם ויוגש יחד עם עוף בשקית.

     

    אבן גבירול 21, תל אביב, 03-7168977
    קינג ג'ורג' 30 תל אביב, 03-6317688

    הנחושת 1 רמת החייל תל אביב, 03-6541771

     

    מיאזקי

    גריל בר בהשראה יפנית עם פרשנות אישית של השף יובל בן נריה, אחד השפים המובילים את הסצנה הקולינרית, ומי שחתום על מסעדת "טאיזו" שהצליחה להפתיע גם את אלה שכבר ראו הכול.

     (צילום: איליה מליניקוב) (צילום: איליה מליניקוב)
    (צילום: איליה מליניקוב)

    לעומת השפים שכבר הזכרנו, בן נריה לא מנסה להמציא את עצמו מחדש אלא ממשיך עם מה שהביא אותו להכרה הציבורית - האוכל האסייתי. את ההשראה לפתיחת המקום הוא קיבל משיפודי היקיטורי שנמכרים ברחוב היפני, ואכן במרכז הדוכן פועל גריל בן שלוש קומות עם גחלים מיוחדים המיובאים מיפן שמעניקים עוצמת חום וטעם מיוחד.

     (צילון: איליה מלני) (צילון: איליה מלני)
    (צילון: איליה מלני)

    למרות שמדובר בדוכן Fast Food, זהו אחד הדוכנים המושקעים שתראו ותמצאו בו מרכיבים כמו ביצה כבושה באפר, מוצר שסביר יותר לפגוש במסעדות שף. השיפודים במקום מוגשים לצד אורז עגול מאודה או לחמניות מאודות, חמוצים ורוטב מיסו-שומשום. טווח המחירים של המנות נע בין 48-54 שקלים. מרקי הראמן שמוגשים גם הם לצד השיפודים, יעלו לכם בין 54-58 שקלים.

     

    ראול ולנברג 20 שוק צפון, רמת החיל תל אביב, 03-8009999

     

    פרונטו קיוסקו

    גם השף דיוויד פרנקל, בדומה לבן נריה, בחר להצטרף למגמת, כשהוא ממשיך את ההצלחה שהשיג בתור שף של מסעדת יוקרה. פרנקל, העומד בראש מסעדת Pronto כבר לא מעט שנים, פתח בתחילת השנה השנה מסעדת מזון מהיר איטלקית בה מוגשות פסטות טריות (39-55 שקלים), פיצות קלאסיות כמו מרגריטה ואנשובי ופיצות אופנתיות עם כמהין (29-55 שקלים). בצהריים מוגשות במקום עסקיות שמחירן נע בין 52-69 שקלים. בנוסף, על פי התפריט לפעמים יש גם פנקוטה.

     (צילום: תמוז רחמן)
    (צילום: תמוז רחמן)

    המסעדה הזו היא למעשה הסניף הראשון של הרשת, שבעקבותו צפויים להיפתח בשנים הקרובות סניפים נוספים. כמו כן, פרנקל מבהיר כי המנות לא נועדו להיות זהות לאלו המוגשות במסעדת "פרונטו", אך יחד עם זאת הן עשויות ממרכיבים איכותיים ומתומחרות בטווח מחירים נמוך שנע בין 29-55 שקלים.

     (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
    (צילום: תמוז רחמן)

    ראול ולנברג 20 שוק צפון, רמת החיל תל אביב, 03-7739900

     

    HIRO

    רבים ציפו בכיליון עיניים לפתיחת המקום הזה, והוא אכן שינה לרבים את החורף האחרון וגרם להם לאכול מנת מרק מהבילה. לאחר שנים של מסעות קולינריים עם גידי גוב ושלל תוכניות בישול ששודרו בפריים טיים, השף המוערך ונטול המסעדות ישראל אהרוני פתח בחורף האחרון את הראמן בר שמציע גרסאות שונות לאחת המנות האהובות במטבח האסייתי.

     (צילום: שי אוחיון) (צילום: שי אוחיון)
    (צילום: שי אוחיון)

    לצד הראמן המפורסם, שזכה ללא מעט שבחים, מוגשות ב-HIRO מנות נוספות עם נגיעות אסייתיות כמו גיוזה, כנפיים ומגוון סלטים של השף. בקיץ האחרון הוא אף השיק את קולקציית ה"באנס" - מנות המבוססות על הלחמנייה המאודה.

     (צילום: לימור אלמוג) (צילום: לימור אלמוג)
    (צילום: לימור אלמוג)

    בקרוב לדוכן הראמן עומד להצטרף אח קטן שהוא בעצם גדול יותר, כלומר מסעדה של ממש, אותה אהרוני עומד לפתוח בתחילת השנה במתחם גן החשמל. במקום החדש יוצע תפריט אוכל שיקבל שדרוגים והרחבות ויהיה בו גם בר סאקה.

    צפו בשף ישראל אהרוני מכין מרק ראמן בדוכן Hiro: 

     

    מתחם שרונה מרקט, תל אביב

     

    קפטן קארי

    המזנון ההודי המדובר של יונתן רושפלד. על התפריט אחראי רושפלד עצמו, שמגיש פירוש אישי (ולא תמיד נאמן למקור) לאוכל הודי. הכוונה של הבעלים היא לא להפוך את המקום לדוכן או למסעדה הודית נוספת, אלא לספק חוויה שמכבדת את המקורות ההודיים בין אם בעוצמת הווליום של המוזיקה המושמעת במקום ובין אם בהרכב המנות.

     

    בתפריט המשתנה אפשר למצוא טלה ועוף (62 שקלים), תבשיל בקר עם חלמון ביצה מעל (56 שקלם), כרובית קדושה (34 שקלים) כנפיים goa beach ברוטב יוגורט ומנגו (28-38 שקלים) ועוד. לאחרונה החלו גם לעשות משלוחים באזור תל אביב.

     

    מתחם שרונה מרקט תל אביב, ‏03-6242424‏

     

    המסעדות:

    פילדלפיה

    נראה כי השף חיים כהן היה הראשון לזהות את הפוטנציאל הטמון במסעדות קז'ואל. לפני כעשור הוא פתח את "פילדלפיה", בסמוך למסעדת "דיקסי", ובימים אלה הוא פתח סניף נוסף של המותג בתחנת דלק בצומת הכפר הירוק. המקום מתמחה באוכל רחוב אמריקאי טיפוסי כמו כריכים חמים, טורטיות, המבורגרים וכמובן גם מנת הכנפיים של דיקסי. הכל מגיע גם במשלוח עד הבית.

    ממטבח השף להמבורגרייה בתחנת דלק, שף חיים כהן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    ממטבח השף להמבורגרייה בתחנת דלק, שף חיים כהן(צילום: ירון ברנר)

    תוצרת הארץ 3 תל אביב, 03-6930606

    צומת הכפר הירוק, רמת השרון

     

    פיורי

    מסעדה איטלקית שנפתחה לפני כשנה וחצי על ידי השף אבי ביטון, שעזב את את מסעדת "אדורה" בתל אביב לטובת הבייבי החדש. 

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    ה"פיורי" של ביטון היא למעשה מסעדת הדגל של רשת מסעדות פאסט פוד שמציעות פסטה טרייה. ביטון, ששאף במהלך זה להפוך לנגיש לכולם ובמיוחד  באזור הפריפריה, תמחר את המנות בצורה ידידותית למדי - 28 שקלים למנה ראשונה, 35-42 שקלים לפסטות, ו-44-58 שקלים לפיצות עם תוספות.

     

    מרכז מסחרי יקום (בתחנת הדלק), 09-9546969

     

    השדרה פאן פוד

    השפים ניצן רז ("סושי סמבה" ו"אונו") ואלדד ששון (השף התפעולי של "אונו") השיקו לאחרונה את מסעדת הקז'ואל "השדרה פאן פוד" במקום "השדרה 34" שפעלה במקום למעלה מעשור.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    במסעדה החדשה השפים מבטיחים מסע קולינרי לא מעונב ומציעים אוכל במחירים נגישים. בתפריט יש מנות פתיחה ב-15 שקלים (או שלוש מנות ב-39 שקלים) ועיקריות כמו סינייה טלה ב- 54 שקלים ושורטריבס - אסאדו ברוטב טונקטצ'ו ב-79 שקלים. גם הקוקטיילים במקום מתומחרים בעלות נמוכה למדי של 35 שקלים בלבד.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    שדרות בן גוריון 34 תל אביב, 03-5272116

     

    M25

    המסעדה המדוברת של ירון קסטנבוים, מי שאחראי על הקצבייה "מיטמרקט" ששינה לתמיד את סמטת הבשר בשוק הכרמל ואת מה שישראלים חושבים על הקצביות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    המסעדה הלא רשמית, שבראשה עומדים קסטנבאום ועורך הדין יניב בר נור, משתלבת נפלא בסמטה הצדדית של השוק והיא זו שאחראית בין השאר על מבול מנות העראיס ששוטף את מסעדות הבשר בכל הארץ. מי שאחראי בפועל על המטבח הוא השף יהונתן בורוביץ, הזכור ממסעדת "קפה 48".

    יהונתן בורוביץ', שף M25 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    יהונתן בורוביץ', שף M25(צילום: ירון ברנר)

    M25 החזירה את המנה האותנטית למפה הקולינרית ואף קבעה רף גבוה מאוד של איכות בכל הקשור אליה, אותו רבים מנסים לחקות אך בינתיים, למיטב ידיעתנו, ללא הצלחה.

     

    סמטת הכרמל 30 שוק הכרמל, תל אביב

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איליה מליניקוב
    הכי עממי. שיפודים יפניים במרק ראמן של השף יובל בן נריה
    צילום: איליה מליניקוב
    מומלצים