שתף קטע נבחר

לקראת החג: כך תבחרו נכון פינת אוכל

מדוע חשוב לקחת מידות לפני שרצים לחנות, מה המרחק הנכון מהקיר, מה גובה הכיסאות המומלץ ובאיזו צורה כדאי לבחור: עגול, מרובע או מלבני? אתר "המקצוענים" עם טיפים שיהפכו את פינת האוכל למתאימה ביותר לצרכיכם

תקופת החגים, המאופיינת באירוח, היא הזדמנות להתחדש בפינת אוכל. בין אם השולחן אמור לשמש רק לאירועים מיוחדים או ליומיום, הנה כמה דברים שכדאי לברר עם עצמכם לפני שאתם מגיעים לחנות ורוכשים את השולחן הראשון שבמבצע.

 

עוד כתבות בנושא:

איזה מטבח מתאים לי?

זה הקטן מרווח יהיה – עיצוב רב תכליתי

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

 

על מה להקפיד כשרוכשים שולחן לפינת אוכל

לפני הרכישה, כדאי לעצור לרגע ולחשוב: לאיזה מספר משתתפים הוא מיועד, מה הצבעים השולטים באותה פינה שהוא אמור להיות ממוקם, מה הגובה, רמת הגימור ומאילו חומרים הוא עשוי? "אם הוא אמור לשמש את דיירי הבית גם ביומיום, יידרש גימור עמיד יותר שיגן מפני כתמים ושריטות, או שתצטרכו להוסיף לו משטח זכוכית ולהקפיד לכסותו במפה", אומר נתן ממן מנגריית נתן ממן באתר 'המקצוענים'. "אם הוא אמור לשמש אתכם גם ביומיום וגם באירועים מיוחדים, ניתן לרכוש שולחן שכולל הגדלות".

 

"חשוב שההגדלות לא תהיינה כבדות, ומומלץ מאוד שהן יאוחסנו בתוך השולחן", מציעה אורלי גוהר בן-הרוש, מעצבת מרשת אליתה ליוינג. "זה יאפשר שימוש נוח יותר וימנע התרוצצות ואחסון של משטחי ההגדלה בחדרים אחרים. הגודל הבסיסי של השולחן צריך להתאים לגודל חלל פינת האוכל שבה יהיה ממוקם ביומיום. חשוב שיתאפשר מעבר נוח מכל צדי השולחן, ושיהיה מרווח של כ-70 ס"מ בין השולחן לבין הקירות הסמוכים לו".

 

להקפיד לקחת מידות של פינת האוכל לפני הרכישה  (צילום: גאמה ליף, באדיבות אליתה ליוינג) (צילום: גאמה ליף, באדיבות אליתה ליוינג)
להקפיד לקחת מידות של פינת האוכל לפני הרכישה (צילום: גאמה ליף, באדיבות אליתה ליוינג)

 

לשם כך, כדאי להגיע לחנות אחרי שלקחתם את המידות המדויקות של פינת האוכל ולהקפיד למדוד גם את המיקום של התאורה שתהיה מעל מרכז השולחן. מי שמעוניין להשתמש בשולחן גם ביומיום, יכול לבחור בחומרים עמידים יותר. גוהר בן-הרוש: "זכוכית, גימור קרמיקה או בטון הם חומרים עמידים ביותר ולא מחייבים לפרוס מפת שולחן מעליהם ביומיום". ממן: "אם רוצים להוסיף משטח זכוכית לכיסוי שולחן מעץ, חשוב לבחור בזכוכית מחוסמת כשהעובי המומלץ הוא 10 מ"מ".

 

 

איזו צורה של שולחן כדאי לבחור?

כמובן שהכל בהתאם לחלל. גוהר בן-הרוש: "אם החלל המיועד לפינת האוכל הוא חלל צר וארוך יחסית, או שהוא מיועד להיות ממוקם ליד קיר ארוך יחסית, ניתן לבחור בשולחן מלבני ומאסיבי. לעומת זאת, בחלל מרובע או קטן יותר יתאים שולחן בצורת ריבוע או שולחן עגול".

 

יתרון נוסף של שולחן עגול הוא כמות הסועדים שניתן להושיב לידו. "בשולחן עגול ניתן להושיב הרבה יותר סועדים ולכן הוא יותר פרקטי משולחן בצורת ריבוע, אשר יש לו פינות 'מבוזבזות", אומר ממן.

 

האם כדאי שולחן שנפתח ונסגר או לא? גוהר בן-הרוש: "היתרון של שולחן מתקפל הוא שביומיום הוא קומפקטי, מאפשרת אינטימיות רבה יותר ותופס פחות שטח בחלל. החיסרון הוא ששולחן מתקפל לרוב יעלה יותר מאשר שולחן שמגיע כבר מראש במידות גדולות יותר".

 

רגלי השולחן: היכן הן ממוקמות ומאיזה חומר הן עשויות?

חשוב להקפיד על גימור רגלי השולחן. גוהר בן-הרוש: "אם השולחן מיועד גם לשימוש יום יומי, עדיף להשתמש ברגלי מתכת צבועה או ברגליים מעץ מלא. זאת משום שהרגליים שלנו נתקלות לא מעט ברגלי השולחן והחומר צריכים להיות עמידים. לשולחן המיועד לאירוח בלבד, ניתן לתת יותר דגש לפן העיצובי ולבחור בחומרים ייחודיים יותר כמו זכוכית, בטון ועוד".

 

גם בחירת מספר הרגליים משתנה בהתאם לסגנון העיצוב ולטעם האישי. "שולחן בעל 4 רגליים נחשב לשולחן בעל עיצוב יותר סטנדרטי", אומרת גוהר בן-הרוש. "שולחן בעל רגל מרכזית מספק עיצוב ייחודי יותר, ואף מאפשר ניצול מקסימלי של מקומות הישיבה סביב השולחן מבלי להפריע לסועדים".  

חשבו גם על נוחות ותחזוקה, ולא רק על עיצוב  (צילום: גאמה ליף באדיבות אליתה ליוינג ) (צילום: גאמה ליף באדיבות אליתה ליוינג )
חשבו גם על נוחות ותחזוקה, ולא רק על עיצוב (צילום: גאמה ליף באדיבות אליתה ליוינג )

 

 

מה קודם למה: התאמת השולחן לתאורה קיימת, או התאמת התאורה לשולחן

אם אתם רק מתחדשים ומחליפים את השולחן בפינת האוכל, קחו בחשבון גם את עניין התאורה. אם אין לכם כוונות להחליף את גוף התאורה כך שימוקם במרכז השולחן, שווה לשקול לרכוש פינת אוכל שביומיום תהיה בגודל ובמיקום שיתאימו לגוף התאורה הקיים. אם לעומת זאת, אתם מחדשים את כל פינת האוכל, כדאי לתת דגש גם לעניין התאורה שתוסיף המון חמימות ואווירה לפינה זו.  

 

"חשוב שהתאורה תהיה ממוקדת, עם עדיפות לגוף תאורה מרכזי מעל פינת האוכל", אומרת גוהר בן-הרוש. "ניתן להנמיך את התקרה עם גבס ולהוסיף גופי תאורה שקועים. גוון התאורה המומלץ הוא תאורה חמה יותר, וכדאי לבחור מספר אפשרויות הדלקה באותו חלל, בהתאם לאווירה אותה רוצים לייצר".

 

כיסאות: כמה ובאיזה גובה

אם אתם רוכשים כיסאות בנפרד מהשולחן, או רוכשים פינה מוכנה המגיעה כסט של שולחן וכיסאות, חשבו גם על עיצוב ועל נוחות שימוש. תחת קטגורית הנוחות נכנס גם העניין של קלות הניקוי. בייחוד בבתים עם ילדים, לכיסאות יש נטייה להתלכלך.

 

"לכן, אם אתם בוחרים בכיסאות מרופדים חשוב לבחור בבדים סינתטיים ורחיצים או בריפודי אקו-לדר (ריפוד סינתטי דמוי עור) אשר ניתן לנקות בקלות", מציעה גוהר בן-הרוש. "לשימוש יומיומי מומלץ לבחור בכיסאות לא מרופדים, ולהתאים את החומר ואת צבע הכיסא לשולחן, כשרוכשים אותם בנפרד".

 

איך בוחרים את גובה הכיסאות? "גובה כיסא סטנדרטי הוא 44-47 ס"מ (תלוי אם הוא מרופד או לא)", אומר ממן. "לכן, חשוב לבחור בגובה שולחן סטנדרטי של 75-77 ס"מ. לעתים אנשים מתעקשים על שולחן בגובה 80 ס"מ, אבל כעבור שעה לא נוח להם לשבת ליד השולחן. כדאי להקפיד על המידות הסטנדרטיות שהן מתאימות יותר מבחינת הנדסת אנוש, וגם מאפשרות להחליף את הכיסאות במשך הזמן, עם כיסאות אחרים הקיימים בשוק ומגיעים לרוב במידות סטנדרטיות".

 

 

למה לשים לב בבחירת גובה המשענת? גוהר בן-הרוש: "כסאות בעלי משענת גבוהה יעניקו מראה אלגנטי יותר, אך ייתכן שיהיו פחות נוחים לשימוש יומיומי. זאת משום שלרוב הם יהיו כבדים יותר ויהיה קשה להזיז אותם ממקום למקום. כסאות בעלי משענת נמוכה יותר יעניקו מראה ספורטיבית יותר ובאופן כללי יעניקו מראה אוורירי יותר מבחינה ויזואלית, כי יתפסו פחות נפח בחלל".

 

כדאי להקפיד להזמין שולחן בעל תחתיות לרגלי השולחן ולרגלי הכיסאות. ממן: "ישנם שני סוגים. הסוג המומלץ הוא תחתית מטפלון, אותה מדביקים לרגליים או מתקינים אותה באמצעות סיבוב בהברגה. האופציה הפחות מומלצת היא תחתית מפלסטיק המחוברות בעזרת מסמר. ברגע שהפלסטיק נשחק המסמר בולט ושורט את הרצפה ומרעיש".

 

מחפשים נגר? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גאמה ליף באדיבות אליתה ליוינג
פינת אוכל
צילום: גאמה ליף באדיבות אליתה ליוינג
מומלצים