שתף קטע נבחר

אחרי החג: כך תיפטרו מכתמים על ספות וריפודים

נשפך לכם יין על הכיסא המרופד במהלך החג? הילדים היו יצירתיים וקשקשו על הספה החדשה שקניתם? לפני שאתם גורמים לנזק גדול יותר, קבלו כמה עצות עשה ואל תעשה מאתר "המקצוענים"

אירחתם בחגים והספות והריפודים מוכתמים? לפני שאתם רצים לשפוך יין לבן על כתם של יין אדום ועוד כל מיני מיתוסים, אתר "המקצוענים" עם כמה טיפים לניקוי עצמי וגם כמה עצות ממה כדאי להימנע, כדי שלא תגרמו לעצמכם כתם גדול יותר מהקיים.

 

עוד כתבות בנושא:

שומרים על הריפוד

טיפים למלחמה בקרדית האבק

בית בלי חולים: על הסכנות הבריאותיות בבית

 

ספות וריפודים מבד

"ניתן להכין ערכת ניקוי ביתית שכוללת בקבוק עם שפריצר אותו ממלאים במים פושרים ובמעט אבקת כביסה (אבקתית או נוזלית)", ממליץ ליאור ברזילי מעורות ועוד באתר "המקצוענים". "היתרון בעבודה עם שפריצר הוא שכמות הנוזל מבוקרת יותר. הטעות הנפוצה היא לנקות רק את אזור הכתם מה שגורם לו לבלוט דווקא יותר. חשוב להשפריץ על כל המשטח ורק אז להתמקד בכתם. רצוי להשתמש במטלית מיקרופייבר כי היא גם סופגת את הנוזל. כדאי לעבוד בתנועות סיבוביות. לאחר מכן כדאי לעבור עם מטלית לחה (הספוגה במים בלבד)". 

 

כדאי להיזהר במיוחד כשמנקים ספות המרופדות בבד עליו מודפסים כמה גוונים שונים. "צריך להיזהר ממצב של גלישת צבע, ובייחוד ממעבר של צבע כהה לצבע בהיר", מציע ברזילי. "גם כשמזמינים ניקוי מקצועי שכולל עבודה עם מכשור צריך להיזהר. ישנם בדים שהם לא 'יציבים' והניקוי רק יכול להרוס אותם ולגרום לגלישת צבעים. לעתים אין מנוס אלא לרפד מחדש".

 

ספות וריפודים עם כיסוי מעור

"לניקוי כתמים מספות עור כדאי להשתמש בתמהיל של מים פושרים עם מעט סבון כלים בכמות מזערית", ממליץ ברזילי. "בעזרת מטלית מיקרופייבר יש לנקות את כל המשטח ולא להתמקד רק באזור הכתם. זאת, בייחוד כשמדובר בספות מעור תעשייתי (שהוא אינו עור אמיתי), אשר נוטה לשנות גוון ולהתקלף כשמשפשפים אותו או כשהוא הוא בא במגע עם חומרי ניקוי. גם במקרה של ניקוי עור אמיתי חשוב לעבוד בזהירות שכן לרוב הוא צבוע, וניקוי אגרסיבי עלול להסיר את הצבע".

 

לדבריו, "אם העור אינו איכותי, כדאי להימנע משימוש עם חומרי ניקוי שיכולים לגרום להסרה של הצבע. בכל מקרה, כדאי לעבוד בעדינות, על פני שטח נרחב ולא עם כמויות גדולות של מים וחומרי ניקוי. עדיף לחזור על הפעולה מספר פעמים עם כמות קטנה של חומר ולעבוד בהדרגתיות. אם הספה מלוכלכת ומאובקת, כדאי לשאוב אותה בשלב הראשוני ולא להרטיב את אזור הכתם, כדי שלא ייווצרו כתמי בוץ על הספה".  

מטלית מיקרופייבר ספוגה בתמהיל של מים פושרים ומעט סבון כלים.   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר ספוגה בתמהיל של מים פושרים ומעט סבון כלים. (צילום: shutterstock)

 

ממה כדאי להיזהר? פעמים רבות אנשים נוטים להסיר כתמים מספת עור באמצעות סקוטש או ספוג הפלא. זו טעות שיכולה לגרום לנזק גדול ובולט יותר לספה.

 

לא משנה כיצד אתם מנסים להסיר את הכתם, כדאי לבצע בדיקה מוקדמת ולנקות אזור נסתר בספה, ולוודא שהצבע לא יורד.

 

אם הספה מרופדת בעור הפוך (זמש), כדאי להימנע מניקוי שלה באמצעות מטלית לחה ואף לא באמצעות מגבוני ניקוי. במקרה כזה, כדאי לשאוב אותה לפני הניקוי ובעדינות לשייף את אזור הכתם עם נייר זכוכית אפס. חשוב להשתמש בגוון בהיר של נייר זכוכית כדי לא להשאיר כתם כהה על ספה בהירה, בשל שימוש עם נייר זכוכית כהה מדי.

 

באילו מקרים כדאי להזמין ניקוי מקצועי וכמה זה יעלה לכם?

אם הספה יקרה במיוחד, אם אתם לא סומכים על עצמכם או לא רוצים לקחת סיכון, תוכלו לנקות את הספה באמצעות חברת ניקוי מקצועית המתמחה בניקוי ספות וריפודים. במקרה כזה, כדי להפחית עלויות תוכלו לנצל את הגעת בעל המקצוע ולנקות באותה הזדמנות את כל הספות והריפודים בבית, שכן ככל שכמות הפריטים לניקוי גדולה יותר כך תוכלו לקבל הנחה וליהנות ממחיר נמוך יותר עבור כל פריט.

כמה זה עולה? מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "ניקוי מושבי כיסאות מרופדים יעלה 25-30 שקל לכיסא, ניקוי ספה המרופדת בבד יעלה לפי מספר כמות המושבים בה, כך שניקוי כל מושב יעלה 80-100 שקל. כך למשל, ניקוי ספה של 3 מושבים תעלה 240-330 שקל. ניקוי ספת עור יעלה 150-390 שקל למושב".

 

מעוניינים בניקוי מקצועי? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים