שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    חיים בלי פיצה הם לא חיים
    לא רק חגי תשרי! מסתבר שחודש אוקטובר הוא גם חודש הפיצה הרשמי בארה”ב, ואין דרך טובה יותר להינות ממנו מאשר עם הפיצות הכי שוות בניו יורק.
    האם ידעתם שאוקטובר הוא החודש הכי טעים שיש? תופתעו לגלות, אבל לעובדה הזו אין שום קשר לגפילטע פיש שאולי השתרבב לארוחות החג הרבות. החודש העשירי בלוח הוא חודש הפיצה הרשמי.

     

    חודש הפיצה הוכרז לראשונה בשנת 1984 על ידי גארי דארנל, שהקים מגזין ששמו Pizza Today, והוקדש כל כולו לפאי האהוב. במגזין שלו חשף גארי את

    הצדדים השונים של הפיצה. ידעתם למשל שהפיצה התחילה בכלל כפוקצ׳ה עם תוספות? מספרים שחיילים רומאים הם שהוסיפו אתה הגבינה והזיתים ומה שגיבש את המודל הסופי והאהוב היה הגילוי של העגבניות באמריקה במאה ה16.

     

    וכך, אי שם בנאפולי הורכבה לה המנה המנצחת. רוטב המרינרה, אותו רוטב עגבניות מסורתי היה פרי יצירתה של לה מרינרה, אשת הספן (מרינר), שהגישה אותו לבעלה בנאפולי כששב מדייג.

     

    אם כבר אנחנו בלופ של חגים ומצוות, אולי כדאי שבחודש הפיצה לא נשבש את המסורת, מומלץ לנסות כמה שיותר, וכדי שיהיה לכם קל יותר לקיים את מצוות חודש הפיצה הזו, ליקטנו עבורם כמה מההמלצות הכי פופולאריות לפיצות ברחבי העיר.

     

    המעוטרת:

    הפיצה שזכתה במקום הראשון בכמה דירוגים ותחרויות היא pizza suprema שממוקמת במידטאון. כשקטפה לאחרונה את המקום הראשון בסלייס הארבסטר, הוגדר המשולש שלה כמשולש קלאסי. המון גבינה, בצק קריספי ורוטב שאיננו מתוק מדי או בצלי מדי.

     

    413 8th Avenue Midtown

    nypizzasuprema.com

     

    החור שבקיר:

    אי שם באיזור הלונג איילנד אקספרס ווי תמצאו את brothers pizzeria שמגישים כבר עשרות שנים ריבועים ומשולשים של פיצה סיציליאנית. חתיכה תעלה לכם 2.5 דולר בלבד ואתם עלולים לסיים שם עם הרבה יותר מאחת.

     

    18504 Horace Harding Expressway in Fresh Meadows, Queens

     

     

     (צילום: אשר קשר) (צילום: אשר קשר)
    (צילום: אשר קשר)

     

    הקלאסית ברחבי העיר:

    בפחות משלושה דולר תזכו ליהנות ממשולש מהביל עם כמות מושחתת של גבינה ובצק צמיגי באחד הסניפים של המותג האייקוני Joes pizza  .בווסט ווילג׳, בגרמאסיאו בוויליאמסבורג, בכל אחד מהם תקבלו את המקור.

    היזהרו מטפטופים...

     

    7Carmine Street West Village

     1150East 14th Street Gramercy

    216Bedford Avenue in Williamsburg

     

    joespizzanyc.com

     

     

    הוותיקה מהטיילת:

    כבר 90 שנה ש-Totonno’s מגישים פיצה בקוני איילנד, ברוקלין. במוסד הוותיק והאהוב עובדים רק בסופי שבוע ומוכרים רק פאי בגדלים שונים, 16.5 דולר לקטן (אך גדול) מביניהם.

     

    1524 Neptune Ave, Coney Island, Brooklyn

     

    הכוכבת של קווינס:

    לפעמים הבצק הופך לאלמנט המנצח בפיצה. כך הפכה Nicks Pizza לפיצה האהובה בפורסט היל. הפיצה יוצאת דקה במיוחד מתוך תנור האבן וידועה גם בתוספות המעניינות יותר שמציעה כמו פרושטו, ברוקולי וכדורי בשר. פאי גדול יעלה לכם 15 דולר בלבד.

     

    10826 Ascan Ave in Forest Hills, Queens

     

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    החתיכה של הארלם:

    משנת 1933 Patsy's Pizzeria מושכת אליה המונים לאיסט הארלם.

    הפיצה של הזוג כרמלה ופסקל לאנסיארי הייתה ונשארה מהטובות בניו יורק.

    את התשלום גם 83 שנים אחריהם מעדיפים במזומן, עם 18 דולר לפאי גדול ופחות משני דולר למשולש.

     

    2287 First Ave East Harlem

    thepatsyspizza.com

     

    האיטלקיה המפנקת:

    בקרול גארדן שבברוקלין תוכלו לטעום את הפיצה של Lucali, שיוצאת מהבילה מתנור אבן גדול, דקיקה נפוליטנית, שמגיעה עם שלל תוספות ועולה לא פחות מ-24 דולר לפאי.

    אגב גם הקלזונה במקום הפך למנת הדגל. מומלץ לנסות.

     

    575 Henry Street ,Carroll Gardens, Brooklyn

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    המשולש הגדול:

    באפר ווסט סייט תוכל בשלושה דולר בלבד להינות ממשולש פיצה מפנק ב-Sal&Carmine

    סאל אמנם נפטר לפני שנים אחדות, אבל קארמיין גם בימים אלו מגיע לפיצריה בעצמו מדי יום ובעבור3 דולר יפנק אתכם בפיצה אנינה.

     

    2671 Broadway, Upper West Side

     

    לבריאות (או לפחות בתיאבון).

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים