שתף קטע נבחר

שוטרים ערבים לצעירי המגזר: "הצטרפו למשטרה". צפו

על רקע העלייה בנתוני הגיוס של צעירים מהמגזר הערבי, הוחלט להשיק קמפיין ראשון בהשתתפות שוטרים ערבים כדי להמשיך ולעודד גיוס. "אזרח ערבי ירגיש ביטחון אם השוטר ידבר בשפתו", אומר רס"מ זהר שובאש בכתבה שמתפרסמת הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

רוצים להמשיך בקו החיובי של נתוני הגיוס מהמגזר: לאחר שבקיץ נחשפו ב"ידיעות אחרונות" נתונים חדשים ומפתיעים המעידים על עלייה משמעותית בהיקף ההתעניינות של צעירים מהמגזר הערבי להצטרף לשורות המשטרה, הוחלט להשיק בשבוע הבא קמפיין ראשון מסוגו בהשתתפות שוטרים ערבים המיועד לאוכלוסיה הערבית ללבוש מדים כחולים - בעברית ובערבית.

 

מדובר בקמפיין חריג בנוף שבו מופיעים שוטרים מהמגזר הערבי בחזית וקוראים לצעירים כמוהם להצטרף למשטרה , דבר שהיה עד לאחרונה מעשה מאוד לא מקובל במגזר וזכה להתנגדות מקרב חלק מנציגי ציבור בהנהגה הערבית, אך לתמיכה גדולה בקרב ראשי רשויות והנהגות מקומיות בשטח.

רס"ר שיבלי ( ) ( )
רס"ר שיבלי( )

רס"ר ביסאן ( ) ( )
רס"ר ביסאן( )

רס"מ שובאש ( ) ( )
רס"מ שובאש( )

הסרטון יעלה לאוויר בשבוע הבא ותוכנו מתפרסם הבוקר לראשונה ב"ידיעות אחרונות", גיבורי הקמפיין הם שוטרים ערבים, כגון רס"מ פאדי ביסאן, קצין שיטור קהילתי, שאומר בסרטון כי "החברה הישראלית מורכבת ממגוון עדות, מגזרים, יהודים, דרוזים ונוצרים. התפקיד שלי כשוטר הוא לאזן ולשמור על מרקם החיים של כל אחד ואחת".

 

רס"ר עהד שיבלי, שוטר סיור במחוז ירושלים, מסביר לצעירים ערבים בסרטון את חשיבות השירות במשטרה במגזר: "אתה יכול להגיע לאירוע לדבר בעברית ואתה תבין משהו אחר לגמרי. אם תבוא אליו בשפה שלו ולהבין מה הוא רוצה, תדע לפתור את הבעיה".

 

רס"מ זהר שובאש, מפקד שיטור קהילתי מופיע גם הוא בסרטון, אומר: "זה שאני דובר ערבית זה עוזר מאד. שהאדם יבין אותי , שנבין אחד את השני. הוא ירגיש תחושת ביטחון שמישהו מדבר איתו בשפה שלו. הוא ירגיש תחושת ביטחון שמישהו מדבר איתי בשפה שלי".

ממשיך לקדם את תוכנית הגיוס. השר ארדן (צילום: מרים אלסטר פלאש90) (צילום: מרים אלסטר פלאש90)
ממשיך לקדם את תוכנית הגיוס. השר ארדן(צילום: מרים אלסטר פלאש90)

במהלך הסרטון מספרים השוטרים על מקרה שבו נקראו לסייע לאישה זקנה ונכה שגנבו לה כסף ואלו הצליחו למצוא את החשוד והכסף בסיוע מצלמות. "היא חיבקה את השוטרים, פשוט לא היו לה מילים". בסיום הסרטון קוראים השוטרים בעברית לצעירי המגזר להצטרף למשטרה.

 

הקמפיין הוא חלק מתוכנית המשטרה בהובלת השר לביטחון פנים גלעד ארדן והמפכ"ל רוני אלשיך לשיפור השיטור במגזר הערבי הכולל גיוס כ-1,200 שוטרים, חלקם הגדול מוסלמים, והקמת עשר תחנות חדשות. גם לאחר שארדן ואלשיך מינו את ג'מאל חכרוש לניצב המוסלמי הראשון ולראש המנהלת המיישמת את התוכנית, היו בקרב מנהגי הציבור הערבי שהעלו ספקות לגבי המוטיבציה של מוסלמים להתגייס למשטרה, שגורמים רבים בציבור המוסלמי מזהים אותה כגורם עוין,

 

נתונים שנחשפו בקיץ ב"ידיעות אחרונות" הצביעו על עליה משמעותית בהתעניינות בקרב צעירים במגזר הערבי להצטרף למשטרה. ב-2015 עמד מספר המוסלמים שהגישו מועמדות לשירות במשטרה על 543 בלבד. אולם רק בחודשים ינואר עד אוגוסט 2016 הוגשו למשטרה 1,420 קורות חיים של מועמדים מוסלמים. "אנחנו מובילים תוכנית היסטורית להעמקת אכיפת החוק והסדר במגזר הערבי, אבל לא נצליח לסגור את פערי האכיפה מבלי שהחברה הערבית תצטרף גם היא לשורות המשטרה ותיקח חלק באכיפת החוק בכפרים וביישובים הערבים למענם ולמען הביטחון האישי במדינה", אמר השר ארדן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים