שתף קטע נבחר

יוצאים חוצץ: כך תתאימו מחיצות פנים לבית

לא חייבים לערוך שיפוץ יקר כדי לשנות את חלוקת החדרים בבית. לעתים כמה מחיצות יכולות לעשות את העבודה. הן פתרון מעולה ללופטים ולדירות קטנות שכן הן מייצרות הפרדה תוך שמירה על תחושת המרחב ובתקציב נמוך יחסית. אז איך תתאימו את המחיצה הנכונה לצרכים שלכם? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

במקום לבנות קיר על מנת לייצר הפרדה בתוך החלל, ניתן להשתמש במחיצות ולהרוויח לעתים גם פתרון אחסון ותוספת דקורטיבית. מחיצות מתאימות הן לחללים קטנים שמעוניינים בהפרדה אוורירית יותר ששומרת על תחושת המרחב והן לחללים גדולים כמו לופטים או סלונים גדולים שמעוניינים ליצור הפרדה כלשהי מבלי לתחום את החלל בצורה הרמטית.

 

הן מונעות את הצורך בשיפוץ ובהתקנה של דלת ומהוות פתרון פונקציונאלי ואסתטי. בהתאמה נכונה לעיצוב הבית הקיים הן יוסיפו טאצ' ויהיו עוד פריט מעניין בחלל. אז איך עושים זאת נכון, מהם סוגי המחיצות הפופולאריים בשוק ועל מה חשוב להקפיד בשלב ההתקנה? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

יוצאים חוצץ: דלתות פנים לא חייבות בכלל להיות דלתות

עיצוב בגבס: קל וסביבתי

מגדילים את חדר השינה בלי לשבור קירות

 

הכי פופולארי - מחיצות גבס

"קיימות כיום אלטרנטיבות רבות לחציצה בין חללים, אשר נותנות פתרון מדויק לצרכי הפרויקט מבחינה טכנולוגית ועיצובית", אומר מעצב הרהיטים יפרח בן צבי. "המחיצות הבסיסיות ביותר ואולי גם הנפוצות ביותר הן מחיצות הגבס שבזכות הקונסטרוקציה שלהן ניתנות להתאמה מדויקת לעיצוב הנדרש. מחיצת גבס המשמשת כמחיצה בלבד יכולה להיות בעובי של 10 ס"מ, אך צריך לקחת בחשבון את המראה הדקיק שלה במבט צד - מראה שלא מתאים לכל קונספט עיצובי. במחיצות גבס שנרצה להטמיע בהן אלמנטים דקורטיביים בעלי משקל, עוביין צריך להיות 25 ס"מ בהתאם להתקנה. במקרים של אלמנטים כבדים כמו מסך טלוויזיה צריך לדאוג גם לצפיפות קונסטרוקציה מתאימה כדי שהמחיצה לא תקרוס". 

 

מחיצות גבס קלות יחסית ליישום ובעזרת שימוש בצבע תוך בחירת טקסטורה ייחודית ניתן להפוך אותן למוקד העיצובי בחלל. לדברי בן צבי, "הבניה של המחיצות נעשית ממסילות מתכת אותן מציבים ומקבעים על פי תכנית. כיוון שמדובר בצורה ייחודית, יוצרים את המבנה על פי תכנית, ומקפידים על חיזוקי מתכת או עץ בתוך המחיצה עצמה. לאחר הרכבה וקיבוע של לוחות הגבס מורחים שכבת שפכטל על קיר הגבס ואז צובעים (לרוב עם 3 שכבות של צבע). ניתן להכין את המחיצות בעובי משתנה לפי בחירת המסלולים והניצבים. כיום, הטכנולוגיות השונות מאפשרות לצבוע גם קיר גבס בצבע המדמה מראה בטון, למשל".

 

ומה עושים בחללים רטובים כמו חדר האמבטיה או המטבח? אליאור בבאי מ-א.ב שיפוצים וצבע באתר "המקצוענים": "במקרה כזה, חשוב מאוד להתקין את המחיצות מגבס ירוק העמיד בפני מים ולחות. במידה ואתם מתקינים את מחיצת הגבס באזור העלול להיחשף לאש, יש להשתמש בגבס ורוד המעכב שריפות ולהקפיד על התקנים בהתאם להוראות היצרן".

 

אנשים רבים המתקינים מחיצות פנים בביתם עושים זאת כדי לבודד את החלל משאר הבית, בין היתר גם כדי לשמור על בידוד אקוסטי. בבאי: "בכל קיר גבס מומלץ להתקין בידוד. בשוק קיימים אמצעי בידוד שונים, אשר רובם עשויים מצמר סלעים. כדאי מראש לברר עם בעל המקצוע האם עלות התקנת המחיצות כוללת גם את אמצעי הבידוד, את מריחת השפכטל ואת שלב הצביעה (לרבות ציון כמות שכבות הצבע הנדרשות). זאת, כדי שלא יהיו מחלוקות במהלך העבודה או בשלב התשלום".

 

מחיצה שמשמשת כקיר דו-צדדי ומפרידה את החלל (מתוך פרוייקט של שירלי דן, צילום: גלעד רדט) (מתוך פרוייקט של שירלי דן, צילום: גלעד רדט)
מחיצה שמשמשת כקיר דו-צדדי ומפרידה את החלל(מתוך פרוייקט של שירלי דן, צילום: גלעד רדט)
 

 

מחיצות מודולריות ורב שימושיות

בשוק כיום קיימים סוגי מערכות שונות של מחיצות מודולריות. ביניהם: מערכות עשויות זכוכית כפולה, זכוכית טריפלקס או בודדת ואף מערכות זכוכית ממוסגרות בפרופיל אלומיניום. את המסגרות הללו ניתן לצבוע ברוב המקרים בכל צבע מתוך מניפת RAL ובכך להתאימם לצבעוניות של החלל. בנוסף, לפי הצורך, ניתן ליצור מחיצות בעלות כנף פתיחה, הזזה וכיו"ב מחומרים שונים כמו זכוכית, עץ או מתכת.

 

מחיצות מאפשרות הפרדה אוורירית יותר.  (shutterstock) (shutterstock)
מחיצות מאפשרות הפרדה אוורירית יותר. (shutterstock)
 

 

"דרך מצוינת ליצור מחיצה דקורטיבית ופונקציונלית היא על ידי ספריה דו כיוונית שמחד יוצרת הפרדה אוורירית בין החללים ובנוסף משמשת כפריט אחסון והטמעת אביזרים דקורטיביים", אומר בן צבי. "חשוב להקפיד על בחירה מושכלת של החומר ממנו בונים את הספרייה. ספריות גבס קשה יותר לנקות מאבק, אם כי צביעת המשטחים שלהן בצבע שמן יכול לעזור. חומרים כמו זכוכית, אלומיניום או MDF צבוע בתנור יהיו הרבה יותר אפקטיביים".  

 

מחיצות נוספות הן דלתות אקורדיון (הרמוניקה). "ניתן ליצור הפרדה בין שני חללים או פונקציות ובקלות גם לפתוח וליצור חלל אחד גדול", מסביר בן צבי. "הדלתות האלו אידיאליות בעיקר בחללים המשמשים גם לאירוח, פנאי ועבודה. דלתות האקורדיון מצריכות התקנה של מסילה עליה מולבשת הדלת, הנפתחת בקיפול לצד. פתרון זה מאפשר חיסכון משמעותי במקום, בהשוואה לדלת רגילה הנפתחת על ציר. ישנם דגמים שונים של דלתות אקורדיון, ביניהם: עץ, דמוי עץ ופלסטיק. הן מגיעות במגוון צבעים וניתנות גם לפתיחה מהאמצע ואף לנעילה".

 

לדבריו, "דלתות אלו משמשות בעיקר להפרדה וליצירת פרטיות אך הן אינן מבודדות רעש לחלוטין ולכן השימושים הנפוצים בהן הם לסגירת נישות בבית, איטום חללים (כדי למנוע את בריחת המיזוג) ובידוד אזור המקלחת והשירותים".

 

הצעה נוספת לחציצה שהיא פריט עיצוב אוריינטלי שנועד גם להסתיר אזורים פחות אסתטיים בבית הוא מחיצת משרביה. בן צבי: "המשרביות יכולות לשמש כאלמנט דקורטיבי וכן כמחיצה שעל מנת לפתור את בעיית האקוסטיקה (לדוגמה פינת עבודה בסמוך לסלון), אפשר להצמיד לה מחיצת זכוכית מבודדת. המשרבייה דקה יחסית והזכוכית נסתרת, כך שהמראה שמתקבל הוא אוורירי ומינימליסטי".

 

מחיצות זכוכית

"מחיצות זכוכית מעניקות את המראה הכי מינימליסטי ונקי" אומר בבאי. "אך בשל כך, ולאור העובדה שהן כמעט בלתי נראות, חשוב להקפיד על כללי בטיחות ולבחור את החומרים המתאימים לייעודם תך עמידה בתקנים הנדרשים. זכוכית בטיחות מחוסמת נשברת לרסיסים קטנטנים כשנתקלים בה בעוצמה, והיא הרבה יותר בטיחותית מזכוכית רגילה ששבריה לרוב ארוכים וחדים. בנוסף, היא עמידה פי 5 בעוצמתה מזכוכית רגילה".

 

לדבריו, "זכוכית מחוסמת מגיעה במבחר גוונים וניתן להטביע עליה הדפסים שיגרמו לה להיות מעט יותר נראית בחלל ולמנוע מצב של היתקלות בה. מה שיקבע את רמת הבידוד שלה הוא עובייה. ככל שרוצים זכוכית מבודדת יותר מפני רעשים, עליה להיות עבה יותר".

 

"הזכוכית הרבודה שהיא זכוכית רב-שכבתית (טריפלקס), עשויה משתי שכבות זכוכית המודבקות זו לזו. ההדבקה עצמה גורמת לזכוכית להיסדק במקרה של פגיעה והרסיסים הנוצרים רגע אחרי ניפוץ נשארים למעשה דבוקים לחומר הפלסטי, מה שמונע את פיזורם. טכנולוגיה זו אף מבטיחה רמת בידוד גבוהה במיוחד גם מבחינת חום/קור או סאונד. למרות הנ"ל, חוזקה ועמידותה זהים לזכוכית רגילה. היא אמנם בטיחותית יותר, אך מושפעת בקלות ממכות ופגיעות".

 

מחפשים קבלן שיפוצים? לרשימה המלאה

  

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים