שתף קטע נבחר

זמן למרק: 2 מתכונים מהירים

הגשם הגיע ואיתו גם החשק לצלחת מרק חמה ומפנקת: השף אבי ביטון מלמד, שלב אחר שלב, איך להכין מרק עגבניות עם קרוטוני פיתה ומרק קרם תפוחי אדמה עם נקניק

אם ישאלו אותי מתי אני אוהב לבשל - בחורף או בקיץ, התשובה שלי תהיה חד משמעית - בחורף, ויש לכך המון סיבות - בחורף הים שלנו יותר קר ולכן הדגה עשירה יותר ומגוונת יותר, מה גם שבטמפרטורה הקרה הדג שומר יותר על הטריות. אני גם אוהב תבשילי קדרה מהבילים של בשר, עוף וירקות שכמובן הכי כיף לאכול בחורף. 

 

הבילוי החורפי המועדף עלי הוא ללא ספק ישיבה במסעדה חמימה, עם כוסית וויסקי ותבשיל רותח או מנת דג עדינה, כשבחוץ גשם זלעפות. באופן כללי הגוף שלנו זקוק לחום בחורף, ובגלל זה אני חושב שיותר כיף לאכול כשקר.

מרק עדין ואלגנטי: תפוחי אדמה וכרישה (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
מרק עדין ואלגנטי: תפוחי אדמה וכרישה(צילום: צביקה טישלר)
  

מרק מבחינתי הוא אוכל חורף אולטימטיבי. אני מסוגל לאכול מרק בבוקר, בצהריים ובערב. אני זוכר איך בתור ילד קטן אמא שלי הייתה מכינה לנו בבית סיר ענק של מרק אפונה עם קרוטונים מהחלה שנשארה מיום שישי. בחוץ היה קר, התריסים בבית היו מוגפים, וזאת הייתה האווירה המושלמת לאכול מרק סמיך וטעים.

 

מרק הוא מאכל שמזכיר לי המון חווית - מרק כופתאות בטיול סקי בהרי הדולומיטים, מרק תאילנדי רותח וחריף בצפון תאילנד ביום של סופת מונסון מטורפת וכמובן המרקים המזרח אירופאים על בסיס בשר בקר או עוף עם כיסונים קטנטנים וטעימים.

כמעט ואין חומר גלם שאי אפשר להכין ממנו מרק (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
כמעט ואין חומר גלם שאי אפשר להכין ממנו מרק(צילום: צביקה טישלר)

המרק מוזכר פעמים רבות בתלמוד המפורסם, כמו למשל בסיפור נזיד העדשים של יעקב ועשיו (נזיד נחשב למרק בגלל שכמות הנוזלים שבו עולה על המוצקים). גם האמן אנדי וורהול הכין יצירת אמנות שעשויה פחיות מרק. כמעט ואין חומר גלם שאי אפשר להכין ממנו מרק - מכמה ירקות שיש במקרר, מים ותבלינים - אפשר להכין מרקים מדהימים. בחרתי בשני מרקים שמכינים משלושה או ארבעה חומרי גלם ובזמן עבודה קצר .

 

מרק עגבניות וקרוטוני פיתה על הגז

 

המצרכים:  

10 עגבניות בינוניות, חתוכות לרבעים

3 בצלים בינוניים פרוסים

4 שיני שום פרוסות

6 כפות שמן זית

1 כוס מים

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1 פיתה

1 כפית זעתר (אבקה)

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר בינוני את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות, המלח, הפלפל, השום והסוכר, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים את התערובת במשך 30 דקות.
  3. יוצקים פנימה את המים, ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. 
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת לקרם חלק.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  5. קולים את הפיתה על הגז כדקה מכל צד, קורעים לחתיכות קטנות ומתבלים במעט זעתר ושמן זית.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  6. יוצקים את המרק לקערה, מפזרים מעל את הקרוטונים ומזלפים שמן זית.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

 

מרק קרם תפוחי אדמה עם קוביות סלמי

מרק עדין ואלגנטי שמתאים כפתיח לארוחת ערב קלילה.

 

המצרכים:

3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1 כרישה בינונית פרוסה

1 בצל בינוני פרוס

1 שן שום מעוכה

5 כפות שמן זית

מלח, פלפל

5 כוסות מים  

150 גרם נקניק סלמי, חתוך לקוביות קטנות ומטוגן במחבת עד להשחמה

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני ומטגנים היטב את הכרישה, הבצל והשום.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. מוסיפים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים, ומבשלים במשך 45 דקות נוספות.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. יוצקים את המרק לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות הנקניק המטוגנות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
מרק קרם תפוחי אדמה עם קוביות סלמי, שף אבי ביטון
צילום: צביקה טישלר
מומלצים