שתף קטע נבחר

איזה ייבוש: תקלות נפוצות במייבש כביסה

בימים בהם השמש "שקרנית" חוזרים להשתמש במייבש הכביסה. אך מה עושים כאשר התוף לא מסתובב? המנוע לא נדלק? או המייבש מוציא רק אוויר קר? אתר "המקצוענים" עם מדריך עם כל התקלות הנפוצות במייבש והדרכים למניעתם באמצעות שימוש נכון

מבין צרכני החשמל הכבדים בבית, מייבש כביסה נחשב למכשיר די פשוט, ומכאן גם עלויות התיקון שלו נמוכות יחסית. אלא אם התקלקל בו חלק יקר יחסית ואז לא בטוח שהתיקון ישתלם. כלל האצבע צריך להיות שאם עלות התיקון עולה כמחצית משוויו של מייבש כביסה חדש, כדאי להחליפו. מהן התקלות הנפוצות וכיצד ניתן למנוע אותן על-ידי תחזוקה נכונה? לפניכם המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

כמה קל להרוס את מכונת הכביסה

 

התקלה הכי נפוצה: התוף לא מסתובב  

"פעמים רבות אני מגיע לבתים ומגלה שהם משתמשים במייבש שגודל התוף שלו מתאים ל-5 קילו כביסה, ובמכונת כביסה עם תוף שמתאים ל-9-8 קילו כביסה" אומר חנן שיאון משירות שיאון באתר "המקצוענים". "זה קורה בעיקר משום שמכונת כביסה מתקלקלת הרבה לפני שמייבש כביסה מתקלקל, ולרוב מחליפים למכונה גדולה יותר".

 

לדבריו, "הבעיה היא שברגע שמכניסים אפילו פעם אחת כמות גדולה מדי של כביסה למייבש, זה יכול לקרוע את הרצועה שמחזיקה את התוף. לכן, כדאי להתאים את הגודל של המייבש למכונה. אם לא עושים זאת, חשוב להקפיד על כמות מתאימה של כביסה למייבש. צריך לזכור שמגבות רטובות שוקלות הרבה, ולבצע סחיטה טובה שלהן במכונה לפני שמכניסים אותן למייבש, או לייבש אותן באופן חלקי בטרם הכנסתן למייבש".

 

עלות התיקון: החלפת רצועה במייבש מדגם ישן תהיה קלה יותר, ולכן זולה מאשר במייבש מדגש חדיש. טווח המחירים משתנה בהתאם לסוג המייבש ונע סביב 350-400 כולל הרצועה עצמה (המחירים בכתבה כוללים מע"מ).

 

מייבש הכביסה מוציא אוויר קר

התאימו את כמות הכביסה לגודל תוף המייבש  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התאימו את כמות הכביסה לגודל תוף המייבש (צילום: shutterstock)
 

המייבש נראה תקין, אך בפועל הוא מוציא אוויר קר? יש לכך כמה סיבות אפשריות. "הסיבה העיקרית לכך היא שגוף החימום של המייבש התקלקל" מסביר שיאון. "לעתים רחוקות בלבד, הסיבה תהיה שהתרמוסטט התקלקל או שיש תקלה בכרטיס האלקטרוני והוא לא מוציא מתח לגוף החימום, אלא רק למנוע". תקלה בגוף החימום יכולה להיווצר גם כתוצאה מבלאי טבעי של המייבש (כעבור 3 שנים בהן המייבש נמצא בשימוש) או כתוצאה משימוש לא נכון במייבש.

 

שיאון: "אם מתחזקים נכון את המייבש ומקפידים על תקינות הצינור שאחראי על זרימת האוויר החוצה, יש סיכוי נמוך יותר לתקלות. אם הצינור סתום, גוף החימום סופח אליו את כל הלכלוך והסיבים של המייבש ונשרף. לכן, כפעולה מונעת חשוב להקפיד על ניקיון הפילטר של המייבש מסיבים. במייבש הכולל קונדנסור (ללא צינור) חשוב כל הפעלה או 2 הפעלות לכל היותר לרוקן את מיכל המים ולשטוף תחת מים זורמים את המאייד. ברגע שהמיכל מלא מים, המייבש לא מחמם".

 

שיאון: "תרמוסטט יכול להתקלקל בעיקר בשל לכלוך בחלקים הפנימיים של המייבש. כמו כן, אם לא מנקים היטב את המעברים, לכלוך מגיע לסלילי גוף החימום וגורם לו לנזק. לרוב גוף חימום מתקלקל לפני שהתרמוסטט מתקלקל".

 

עלות התיקון: עלות החלפת גוף חימום היא 400-650 שקל. עלות החלפת תרמוסטט היא 350-450 שקל.

 

הבגדים נשארים לחים  

הסיבה העיקרית לכך שהבגדים מתחממים אך נשארים לחים היא תקלה בצינור יציאת האוויר של המייבש. שיאון: "אם הוא מפותל, מקופל, סתום או ארוך מדי, האוויר החם נשאר בקרבת המייבש וגורם לתרמוסטט לעצור את פעולת החימום. לכן, חשוב להקפיד על צינור תקין שאורכו לא יעלה על 3 מטרים (עדיף באורך של 2-1.5 מטר). ברגע שהוא ארוך מדי, קשה לכל האוויר החם לצאת החוצה, ואז האדים הופכים למים כשהם מתקררים ונשארים בצינור וגורמים לסתימות ולתקלות".

 

תקלות נוספות יכולות להיגרם לחיישנים ולמנוע פעולת ייבוש תקינה. "חשוב להתאים את תוכנית הייבוש לסוג הבגדים שמכניסים, ולא לערבב בין בגדים מסוגים שונים" מדגיש שיאון. "למשל, לא לערבב בגדי צמר עם מגבות. חיישני הלחות יכולים להיהרס בשל כך. כמו כן, כדאי לוודא שכל המסננים נקיים".

 

עלות התיקון: החלפת צינור היא פעולה שניתן לבצע לבד. עלות צינור היא 15 שקל למטר. אם מזמינים בעל מקצוע לשם החלפת צינור, העלות תהיה של קריאת שירות בסך 250-180 שקל, בתוספת לעלות הצינור. אם יידרש ניקוי יסודי יותר של מעברים פנימיים בתוך המייבש, עלות ניקוי פנימי מקצועי תעלה 400-350 שקל (כולל החלפת הצינור לחדש).

 

מייבש הכביסה לא נדלק

"התקלה הזו יכולה להיגרם במצב של קצרים חשמליים בבית" מסביר שיאון. "הדבר הראשון שמתקלקל הוא הכרטיס האלקטרוני של המייבש. לכן, אני מציע לשים מגן ברקים עבור כל מכשיר חשמלי גדול בבית שפועל על כרטיס אלקטרוני".

 

עלות התיקון: במקרה של תקלה בכרטיס אלקטרוני תידרש החלפתו. העלות גבוהה יחסית לעלות של מייבש כביסה ונעה סביב 800-600 שקל.

 

המנוע לא עובד

לעתים נדמה שהמנוע לא עובד, אך בעצם מדובר רק במנוע ש"נתפס" עקב אי שימוש ממושך במייבש או בכבל שהתקלקל. " תקלה זו נגרמת גם בשל הכנסת כמות גדולה מדי של כביסה למייבש. ברגע שהמנוע מתאמץ הוא לא מצליח לסובב את התוף. לרוב, קודם מתקלקל הכבל ובהמשך גם המנוע. לכן, חשוב מאוד להקפיד על כמות הכביסה ועל המשקל שניתן להכניס למייבש (של הכביסה כולל המים הספוגים בה).

 

"כתחזוקה, כדאי להקפיד גם להפעיל את מייבש הכביסה לפחות אחת לכמה שבועות, אפילו לתוכנית שימוש קצרה יחסית, כדי שהמנוע לא "ייתפס".

 

עלות התיקון: עלות החלפת קבל היא 150 שקל, בנוסף לעלות קריאת שירות שנעה סביב 180-250 שקל. לרוב, לא ישתלם להחליף מנוע, כי זהו חלק יקר יחסית. לכן, במקרה של תקלה במנוע, כדאי לשקול לרכוש מייבש חדש.

 

מחפשים טכנאי מייבשי כביסה? לרשימה המלאה

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים