שתף קטע נבחר

סופשבוע אחרון לפני הבחירות: הפער נותר בעינו

ארבעה ימים לפני הבחירות, מצבו של ברק נשאר קשה: הפער בינו לבין שרון עומד על פי הסקרים על 17 עד 21 אחוזים. במטה ברק כבר כמעט נואשו מהסיכוי לשפר את המצב ועוסקים בחיפוש אשמים ובמטה שרון פשוט חוגגים

בסוף השבוע האחרון לפני הבחירות, מורים הסקרים כי מועמד הליכוד אריאל שרון ממשיך להוביל במרוץ, בפער שנע בין 17 ל-21 אחוז.
מסקר מכון 'דחף' שנערך עבור 'ידיעות אחרונות', עולה כי 56% מהנשאלים יצביעו עבור שרון, 35% יצביעו עבור ברק ותשעה אחוזים עדיין לא החליטו. הסקר התייחס רק לנשאלים שמסרו כי בכוונתם להצביע בבחירות.
סקר 'גאלופ' שנעשה עבור "מעריב", קובע כי 51% יצביעו עבור שרון, לעומת 34% שיצביעו עבור ברק. על פי סקר 'מכון סמית' 46% תומכים בשרון ו-27% בברק. 8% אמרו שלא החליטו ו-18% אמרו שלא יצביעו או שסירבו לענות.
לדברי סמית, בשבועיים האחרונים נשמר הפער בין 16 ל-22 אחוז בין המועמדים. על פי הסקר שערך סמית, שהתפרסם ב"גלובס", 80 עד 85 אחוז מהנשאלים מסרו כי יגיעו להצביע, או שהם חושבים שיבואו להצביע ביום הבחירות. בציבור הערבי, לעומת זאת, לפחות 50 אחוז מנשאלים אמרו שהם לא היו מצביעים, אם הבחירות היו מתקיימות היום. להערכת סמית, אם הבחירות היו מתקיימות מחר, הפער בין המועמדים היה נשאר דו ספרתי. הנעלם מבחינתו הוא שיעורי ההצבעה במגזרים השונים.
הנתונים לא ממש מפתיעים את אנשי מפלגת העבודה. במטה ברק כבר כמעט ולא מאמינים שניתן לצמצם את הפער, למרות שלטענתם, הוא קטן יותר ממה שנראה בסקרים. כרגע מתרכזים שם בעיקר בהאשמות הדדיות. בליכוד התקבלו כמובן הנתונים בשביעות רצון רבה כי על פי הערכות קודמות הפער היה צפוי להצטמצם ככל שהתקרב מועד הבחירות.

מקורבי פרס: ברק מוביל לאחת המפלות הגדולות בהיסטוריה

יו"ר מטה ההסברה של ברק, אלי גולדשמיט, אמר כי "הפער האמיתי הוא עשרה אחוזים ועכשיו השאלה היא האם נצליח לצמצם אותו בימים הקרובים. אני לא מרים ידיים אבל הבעיה היא שיש לידי אנשים שהתייאשו". גולדשמיט רומז בדבריו ל"מירוץ" על ראשות המפלגה שכבר החל להתנהל בימים האחרונים בין השר בנימין בן אליעזר, השר שלמה בן עמי, השר חיים רמון, יו"ר הכנסת אברהם בורג וח"כ מתן וילנאי.
מקורבי פרס, שכבר נואשו מהתקווה שברק יפרוש, מתכוננים לצאת נגדו במתקפה בטענה כי לא קרא נכון את המפה וכי הוא מוביל את מפלגת העבודה לאחת המפלות הגדולות בהיסטוריה שלה. ח"כ יוסי כץ: "יש משמעות לפער בסקרים, אם ברק נופל מ-45 אחוז, זה עלול לתת לגיטימציה לאלה שאומרים שאוסלו לא מקובל על רוב העם, וזו אחריות שהוא יצטרך לקחת על כתפיו".
כמו כן הביע כץ זעם על דבריו של ברק, המאשימים את מקורבי פרס בחתרנות. "אהוד אמר גם על פואד שהוא סייען לשרון כשאמר שמי שמדבר על אחדות, מסייע לליכוד. אנחנו שתקנו תקופה ארוכה וחיכינו שהוא ינהג באומץ לב ויפרוש. הוא לא עשה זאת ועכשיו מחפש אשמים".

מטה שרון: מסע ההפחדה של ברק לא עובד

במטה ההסברה של הליכוד התקבלו סקרי סוף השבוע בשביעות רצון רבה. גורמים במטה העריכו בשבוע האחרון כי בסוף השבוע הפער יצטמצם בלפחות 5%, וכי הפער בסמוך ליום הבחירות יגיע לאחוזים בודדים.
ממטה ההסברה של הליכוד נמסר כי מסע ההפחדה והטלת האימה של מטה ברק לא עובד על הציבור והראייה היא הסקרים. הציבור, על פי המטה, "רוצה מנהיג אמיתי שיביא שלום וביטחון וכל הנסיונות לעורר פרובוקציות מלפני 25 שנה על סדר היום הציבורי, נכשלו. גם פרובוקציות כמו חלוקת צו 8 או הנגמ"שים הנוסעים ברחוב לא שירתו את מנגנון התעמולה של ברק. הציבור בישראל, גם על פי הסקרים, מבין שברק הוא האחראי למצב הבטחוני אליו נקלעה ישראל ומביע זאת בסקרים וגם יביע זאת ביום הבחירות".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
ברק. לא מצמצם את הפער
צילום רויטרס
צילום איי פי
שרון. "הציבור רוצה מנהיג אמיתי שיביא שלום וביטחון"
צילום איי פי
מומלצים