שתף קטע נבחר
 

שת"פ בין אוני' תל-אביב ל-5 חברות ענק בתחום ה-IoT

ג'נרל אלקטריק, מיקרוסופט, קוואלקום טאטא וגם HNA EcoTech ישתפו פעולה עם אוניברסיטת תל אביב וקרן ההון סיכון פיטנגו להצמחת המיזמים הישראלים ומינופם

איי3 אקוויטי פרטנרס (Israel IoT Innovation-  i3 Equity Partners) קרן השקעות בינלאומית חדשה, הכריזה השבוע על הקמתו של מרכז חדשני ליזמים מובילים בתחומי ה-IoT (האינטרנט של הדברים) וה-IIoT (האינטרנט של הדברים התעשייתי), בהשקעה ראשונה של 20 מיליון דולר.

 

הקרן החדשה שהתאגדה ביוזמתה של "רמות", הזרוע העסקית של אוניברסיטת תל אביב, היא תוצר של של שיתוף פעולה ראשון ויחיד מסוגו - חמש חברות בינלאומיות, מהמובילות בתחום האינטרנט של הדברים בעולם המיוצגות ע״י: ג'נרל אלקטריק ונצ׳רס, HNA אקוטק, מיקרוסופט ונצ'רס, קוואלקום ונצ׳רס וטאטה, אשר חברו לשני גופים ישראלים מובילים: פיטנגו, קרן ההון סיכון הגדולה בישראל, ואוניברסיטת תל אביב.

 

הקרן תתמקד בבחירת מיזמים ישראליים מצטיינים בתחום, המצויים בשלבי פיתוח מוקדמים, ותזמין אותם למרכז משרדים יוקרתי הממוקם בתחומי אוניברסיטת תל-אביב, שבו הם יזכו לתנאים אופטימליים כדי לבנות את חברתם עד לשלב היציאה לשוק הבינלאומי.

 

הקרן תנוהל במשותף על ידי נגה קפ וערן וגנר, שניהם יזמי הייטק ישראלים עתירי הצלחות, בעלי ניסיון עשיר בטיפוח מיזמים צעירים וכמו כן משקיעים מנוסים בקרנות מובילות עם רקורד מרשים של הצלחות. יו"ר הקרן הוא מנכ"ל רמות, שלמה נמרודי, מוותיקי תעשיית ההייטק הישראלית.

 

נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, עם מנהלי הקרן נגה קפ וערן וגנר (צילום: מיכל ראש בן עמי) (צילום: מיכל ראש בן עמי)
נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, עם מנהלי הקרן נגה קפ וערן וגנר(צילום: מיכל ראש בן עמי)

 

נמרודי אמר: "התפיסה החדשנית של הקרן מביאה עמה יתרונות משמעותיים לכל הצדדים: השותפות בקרן, החברות הבינלאומיות, אשר מחפשות תמיד טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך, יזכו לגישה ישירה אל היכולות המיוחדות והנודעות של היזמים הישראלים. הדבר משמש כמנוע רב-עוצמה לקידום פעילותן העסקית והטכנולוגית בתחום האינטרנט של הדברים – הנחשב לדבר הבא בהייטק העולמי".

 

לדבריו: "עבור המיזמים הישראליים הצעירים מדובר במענה אופטימלי למגוון אתגרים המעכבים כיום טכנולוגיות רבות ומצוינות: הצורך בתמיכה ובהכוונה בשלבים המוקדמים של הפיתוח, וחשוב מכך - גישה לשחקנים הבינלאומיים הגדולים בשוק הבינלאומי, שילוו את המוצר החדש מבקיעתו ועד להבשלתו, ואחר כך יסייעו בהפצתו ובהחדרתו לשוק העולמי".

 

באוניברסיטת תל-אביב אמרו כי 'איי3' צפויה להפוך לאבן שואבת עבור שפע המיזמים הפועלים בישראל בתחום האינטרנט של הדברים. מדי שנה תתמקד הקרן בבחירת מיזמים מבטיחים, המצויים בשלבי הפיתוח הראשונים (seed, pre-seed), ותעניק להם תנאים אופטימליים להצלחה: השקעה של עד מיליון דולר למיזם, הנחיית מנטורים, שירותי פיתוח עסקי, גישה לטכנולוגיות, כלים, ושירותים נוספים; גישה לחברות רב-לאומיות בכל שלבי הפיתוח: אימות צורך שוק של הטכנולוגיה המוצעת, תכנון המוצר, הוכחת היתכנות, השקעות בשלבי פיתוח מתקדמים, ולבסוף גם רכישת הטכנולוגיה הבשלה, והפצתה בשווקים בעלי פוטנציאל גבוה - כולל סין והודו; מרכז מצוינות עם מתחמי עבודה ברמה הגבוהה ביותר, הממוקם בתחומי קמפוס אוניברסיטת תל אביב, ומאפשר גישה לשלל מרכזי המחקר, המעבדות והשירותים של האוניברסיטה וגם סיוע מקצועי פעיל בתהליכים החיוניים של פיתוח עסקי, שיווק, גיוס עובדים וחדשנות.

 

"באמצעות הרשת הייחודית והבלעדית שלנו, נוכל לאתר יזמים המתאימים את פעילותם לשווקים המשתנים בזירת האינטרנט של הדברים, ומפתחים מוצרים משפיעים ומחוללי שינוי", אומרת המנכ"לית המשותפת נגה קפ. "בזכות הניסיון האסטרטגי והקשרים הנרחבים של שותפינו, נוכל לספק למיזמים הצעירים משאבים חיוניים לבניית חברות גדולות ומצליחות".

 

לדברי המנכ"ל המשותף ערן וגנר, המוביל מזה ארבע שנים את הכנס השנתי הגדול בישראל, ואחד הגדולים בעולם, בנושא האינטרנט של הדברים :(www.iotisrael.co.il) "האינטרנט של הדברים הוא לב לבו של העולם החדש. אצלנו בישראל ניתן למצוא את השילוב הייחודי של יכולת וידע רב-תחומיים ותשוקה בוערת לחדשנות - בסיס חיוני לבניית חברות מצליחות, שישפיעו על תעשיות גדולות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל ראש בן עמי
נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, עם מנהלי הקרן נגה קפ וערן וגנר
צילום: מיכל ראש בן עמי
מומלצים