שתף קטע נבחר

טיפים לניקוי אבנית ועובש בחדר האמבטיה

איך מסירים את האבנית מדלתות זכוכית באמבטיה, מהי הדרך היעילה ביותר לניקוי עובש וכתמים על הרובה ומה אסור לשים על כלים סניטריים? אתר "המקצוענים" עם טיפים לניקוי יסודי של חדר האמבטיה

בין אם אתם חסידי שיטות הניקוי מחומרים טבעיים או שאתם אוהבים שלכל משטח ולכל ברז יש את חומר הניקוי הייעודי לו, הכנו מבחר טיפים לניקוי ה"מכות" של חדר האמבטיה: אבנית, עובש, כתמי שומן או רובה שהשחירה. החדשות הטובות: זה קל יחסית. החדשות הרעות: כדי שזה ימשיך להיות קל עליכם לעשות זאת כל שבוע-שבועיים. אז איך נפטרים מהם ומה בשום אופן אסור לעשות? לפניכם המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

איך עושים ניקיון יסודי

הניקיון שאתם חייבים למכשירי החשמל שלכם

כיור, מקרר או תנור האפייה - איך מנקים נירוסטה?

 

ניקוי אבנית מדלתות הזכוכית במקלחון ובאמבטיה 

אם יש לכם דלתות זכוכית בחדר האמבטיה, סביר להניח שאתם מכירים את הכתמים הלבנים שנוצרים עליהם. "אלו כתמי אבנית שניתן להסיר אותם באמצעות חומרי ניקוי להסרת אבנית שקיימים ברשתות השונות", אומר חנוך חן מחן הניקיון באתר "המקצוענים". "הבעיה היא שבמקרים שבהם לא ניקו זמן רב, יידרש ניקוי יסודי יותר עם חומרים חזקים שנמצאים בעיקר ברשות חברות ניקיון".

 

כדי לא להגיע למצב הזה כדאי להקפיד לגרוף את המים עם מגב ידני בסיום כל רחצה ואחת לשבוע לנגב עם מטלית את משטחי הזכוכית לאחר שריססתם אותם בזהירות בחומר הניקוי הייעודי. "מי שמעוניין בפתרון קסם ביתי שעובד במקרים קלים יחסית של כתמי אבנית, יוכל להכין תמיסה של חומץ 5% ושל מלח-לימון עם מים רותחים, רק צריך לעבוד בזהירות עם חומר זה", מציעפיני דידי מפנינת הפוליש והיופי באתר "המקצוענים". "לאחר שהתמיסה מתקררת מעט ניתן לטבול מטלית ולנקות את משטחי הזכוכית. במרבית המקרים, זה יעבוד. בין אם אתם משתמשים בחומר ביתי או בחומר ייעודי שרכשתם בחנות, כדאי להשרות את החומרים 10-15 דקות לפני שמסירים אותם, כדי שהחומר הפעיל יפרק את הכתמים".

 

ממה כדאי להיזהר? "פעמים רבות אנשים מנסים להסיר את הכתמים בעזרת סקוטש וגורמים לשריטות על משטח הזכוכית", אומר חן. "אסור בשום אופן להשתמש בסקוטש, אלא רק במטלית ספוגה בחומר".

 

מלח-לימון מסיר המון  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מלח-לימון מסיר המון (צילום: shutterstock)

דבר נוסף שכדאי להיזהר לגביו הוא מגע של חומרים חומצתיים עם הידיות וצירי הדלת. אם הם עשויים מניקל הם יכולים להתקלף ולהחליד ואם הם עשויים מנירוסטה עשויים להיווצר עליהם כתמים. "חומרים חומצתיים יכולים גם לגרום לכתמים קשים במשטחי שיש", מזהיר דידי. "לכן, כדאי לעבוד בזהירות עם שפריצר ולשלוט בכמות החומר שמתיזים. בנוסף, כדאי ליתר ביטחון להניח שקית ניילון גדולה כדי שלא ייווצרו כתמים קשים על משטחי שיש. כדאי להימנע גם משימוש באקונומיקה על משטחי הזכוכית".

 

ניקוי הרובה שבין האריחים ברצפה ובחיפוי הקירות

ישנן מגוון שיטות לניקוי הרובה שבין אריחי הקרמיקה בחדר הרחצה. תתפלאו, אבל אבקת כביסה יכולה לשמש גם כפתרון מעולה לניקוי של משטחים. יש להמיס אותה במעט מים פושרים ולפזר אותה על הרובה. יש להשאיר אותה כחצי שעה ולאחר מכן לשפשף בעזרת מברשת ניקוי את המרווחים שבין האריחים. גם מלח-לימון יכול לסייע בניקוי רובה. אם יש לכם אריחי קרמיקה באמבטיה, תוכלו לנקות אותם בעזרת תמיסה חזקה יותר של חומצת מלח בריכוז של 20% חומצה ו-80% מים. יש להשרות אותה 10-15 דקות ולנקות בעזרת מטאטא גס את המרווחים. זכרו להשתמש בכפפות מפני שמדובר בחומרים חומצתיים. "במקרים קשים במיוחד בהם הרובה כבר ישנה ולא ניתן לנקות אותה, יש להסיר אותה בזהירות בעזרת סכין יפנית (לחרוץ בין האריחים) ולמלא רובה חדשה" אומר דידי.

 

ניקוי כתמי עובש בחדר האמבטיה

עובש נוצר לרוב מחוסר אוורור של המקלחון ושל חדר האמבטיה ומאי הקפדה על ניקיון אחת לשבוע-שבועיים. כדי למנוע כתמי עובש על הסיליקון שאוטם את החיבורים שבין משטח הזכוכית לאמבטיה ולקירות, כדאי לנקות אחת לשבועיים את הסיליקון עם מסיר שומנים. "אם הצטברה כמות גדולה של עובש, ייתכן שלא תהיה ברירה אלא לחרוץ את הסיליקון ולאטום מחדש את החיבורים. כדאי להשתמש ב'סיליקון ניטרלי' שיהיה עמיד יותר לאורך זמן", אומר אושרי מוגרבי מספיישל גלס באתר "המקצוענים".

 

איך מנקים את הרובה?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איך מנקים את הרובה? (צילום: shutterstock)

 

כדי לנקות את העובש שמצטבר על התקרה ועל קירות האמבטיה (מעל חיפוי השיש או הקרמיקה) יש לטבול מטלית בתמיסה של מים ומעט אקונומיקה. "אקונומיקה לא תעזור להיפטר מהעובש לגמרי, ולפני שצובעים מחדש את הקירות כדאי להשתמש בנוסף בחומר ייעודי להסרת עובש, ורק לאחר מכן לצבוע אותו", מסביר דידי. "אחרת, כעבור תקופה קצרה הוא יופיע שוב על הקירות".

 

ניקוי האסלה והניאגרה 

"אסלות ניתן לנקות בעזרת חומצה אפס-אפס ומברשת אסלה רגילה", אומר דידי. "יש לשפוך את האסלה ולהשרות אותה 2-3 דקות ולאחר מכן לנקות. צריך

להיזהר מסקוטש חזק מדי שיכול לשרוט את האסלה. גם כאן צריך להיזהר בקרבת רצפה או משטחי שיש שיכולים להיות מוכתמים במגע עם החומצה".

 

כדי לנקות אבנית שהצטברה בתוך הניאגרה יש לרוקן אותה, למלא אותה בתמיסה של מלח-לימון עם מים חמים ולהשרות את התמיסה למשך כשעתיים-שלוש. לאחר מכן, יש להוריד את המים. זה יסיר את האבנית ויחדש את הכל.

 

ממה כדאי להיזהר? "במגע של חומרים חומצתיים עם לחצן הדחת המים ועם ברזים", אומר דידי. "בשבוע-שבועיים הראשונים הם אולי ייראו מבריקים, אבל בהמשך הם ישחירו או שהציפוי שלהם יתקלף. כלים סניטריים כדאי לנקות רק בעזרת חומר ייעודי לכלים סניטריים ובשום אופן לא עם אקונומיקה או חומצות למיניהן".

 

מחפשים חברת ניקיון? לרשימה המלאה

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים