שתף קטע נבחר

קאופמן לא ימשיך כמאמן נבחרת השחייה

אחרי 11 שנים בתפקיד, ליאוניד קאופמן יסיים את תפקידו בסוף השנה כפי שפורסם ב-ynet ספורט: "שלם עם ההחלטה, אהיה חלק חיובי בשינוי באיגוד השחייה". יו"ר איגוד השחייה: "מעריץ את קאופמן ומוקיר לו תודה". דייב מארש יחליפו כמאמן העל בקמפיין לקראת טוקיו 2020. חניכיו לשעבר, ראיין לוכטה ואנתוני ארווין, יגיעו לאימונים בארץ

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet ספורט, לאחר למעלה מ-11 שנים כמאמן נבחרת ישראל בשחייה, ליאוניד קאופמן מסיים את תפקידו, כפי שנחשף לראשונה ב-ynet ספורט. בהחלטה משותפת עם איגוד השחייה נקבע כי המאמן הלאומי לא ימשיך כמאמן הלאומי בשנת 2017 ויהיה אחראי לפיתוח השחייה במועדונים השונים.

 

קאופמן שהוביל את השחייה הישראלית להישגים חסרי תקדים, ניהל בשבועות האחרונים מספר שיחות עם יו"ר האיגוד, סימון דוידסון. ההודעה באה בעקבות ההחלטה לשכור את שירותיו של המאמן האמריקני, דייב מארש, שצפוי למלא את התפקיד מחודש ינואר.

 

ליאוניד קאופמן. עוזב אחרי יותר מעשור (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ליאוניד קאופמן. עוזב אחרי יותר מעשור(צילום: אורן אהרוני)

 

מארש, שאימן את נבחרת הנשים של ארצות הברית במשחקים האולימפיים בריו, יחתום בחודש הבא באופן רשמי ויתחיל לעבוד בתחילת ינואר. הוא יהיה מאמן העל של נבחרות הגברים והנשים בקמפיין הקרוב לאולימפיאדת טוקיו 2020, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet ספורט.

 

מארש נפגש כבר עם חלק מחברי הנבחרת במהלך מחנה אימונים באיטליה. בעתיד הקרוב יגיעו אלופים אולימפיים מקבוצתו של דייב מארש למחנה אימונים במכון וינגייט וביניהם ראיין לוכטה ואנתוני ארווין.

 

דייב מארש. יתחיל לעבוד בשנה הבאה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
דייב מארש. יתחיל לעבוד בשנה הבאה(צילום: gettyimages)


קאופמן החל את דרכו בשחייה הישראלית בשנת 1991, באקדמיית המחוננים במכון וינגייט, ובשנת 1994 הצטרף למסגרות השונות באיגוד השחייה. החל בשנת 2001 שימש קאופמן כמאמן הראשי של האקדמיה, במקביל לעבודותיו השונות באיגוד. בשנת 2005, הוא מונה למאמן הלאומי של נבחרות ישראל בשחייה.

 

קאופמן הוביל דורות של שחיינים ישראלים להישגים בינלאומיים מרשימים, בהם מדליות באליפויות אירופה, גמרים באליפויות עולם וגמר אולימפי אחד בלונדון 2012.

 

גידל דור שלם של שחיינים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גידל דור שלם של שחיינים(צילום: אורן אהרוני)

  

ליאוניד קאופמן: "אני בעד השינוי בשחייה הישראלית ובעד השינוי במסגרות שחייני העילית. זאת החלטה משותפת מתוך אמון מלא בין סימון דוידסון לביני. כדי לבדוק בצורה מעמיקה אם השיטה בה עבדנו במשך שנים ארוכות הייתה הנכונה, אנחנו חייבים לנסות שיטה שונה. השיטה החדשה היא גישה עם פילוסופיה אמריקאית מודרנית לתהליכי האימון".

 

"האיגוד נהג באומץ וביחד עם ההסכמה המקצועית שלי, החלטנו לשנות שיטה. כמו בכל תחום בספורט צריך לנסות כדי להתקדם, והשינוי הזה הוא לצורך התקדמות. אחריות לתוצאות נותן רק בנק שוויצרי וגם זה לא במאה אחוזים. אני נשאר בשחייה הישראלית ואמשיך לתת מהידע ומהניסיון שלי לשחייה הישראלית, רק שאעשה זאת בדרכים אחרות. זה יהיה בתחום טיפוח אגודות, מאמנים ושחיינים בשטח. אני מרגיש שלם עם ההחלטה שלנו, מרגיש שלם עם עצמי ואהיה חלק חיובי ופעיל בשינוי הזה".

 

סימון דוידסון. "החלטנו לשנות גישה" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
סימון דוידסון. "החלטנו לשנות גישה"(צילום: אורן אהרוני)

 

יו"ר איגוד השחייה, סימון דוידסון, אמר: "החלטנו ללכת לדרך מקצועית שונה ולחשיבה מקצועית אחרת. ליאוניד, בכנות מרשימה ויוצאת דופן, ביצע ביחד איתי חשיבה פתוחה וגלויה באשר לעתידו ולעתיד השחייה הישראלית. הגענו יחד למסקנה כי אנחנו רוצים לבצע ריענון, לשנות שיטות אימון וחשיבה, ואחרי 20 שנים יחדיו, לפעול בדרך מקצועית אחרת".

 

יחד עם זאת, אני לא מוכן לוותר על הידע העצום שיש לליאוניד ועל התשוקה שלו לתת את אותו הידע לשחייה הישראלית. לכן מינינו אותו לאחראי הפיתוח בשטח. ליאוניד יהיה בשטח, עם האגודות, השחיינים והמאמנים וידאג לפיתוח ולצדדים הטכניים של השחיינים. אני מעריץ את ליאוניד ומוקיר לו תודה על הגישה שלו, ההשקעה, המסירות, המקצועיות הבלתי מתפשרת ועל כל מה שהוא עשה למען השחייה הישראלית כולה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
ליאוניד קאופמן
צילום: אורן אהרוני
מומלצים