שתף קטע נבחר
 

ניתוח להרמת סינוס – כבר לא מה שחושבים...

כל חיינו אנו מקפידים על בריאות הפה, מבקרים אצל שיננית ונבדקים באופן סדיר אצל רופאי שיניים, יחד עם זאת, מטופלים רבים נזקקים לבצע השתלת שיניים. כחמישית מהמטופלים הזקוקים להשתלות מתבשרים שהם זקוקים לניתוח הרמת סינוס לצורך התקנת השתלים

הסטטיסטיקה מראה, שמעל מיליון וחצי איש בעולם, זקוקים מידי שנה לניתוח הרמת סינוס לפני ביצוע השתלת שיניים. רבים מהמטופלים נמנעים מהטיפול בשל מורכבות ההליך וההחלמה הארוכה. כיום ניתן לבצע את הפרוצדורה ללא ניתוח

 

את השיטה החדשנית, שניתן להגדיר כ"ניתוח ללא ניתוח", פיתח צוות הפיתוח של חברת מקסילנט, בשיתוף פאנל מקצועי מוביל ביניהם פרופ' גבי צ'אושו, מנהל המחלקה לפה ולסתות בבילינסון וראש החוג לכירורגיית פה ולסתות באונ' ת"א. "מדובר בהליך כירורגי ידידותי למטופל, שמייתר את הצורך בחתך ובשימוש בתפרים. לכן שלב ההתאוששות קל ומהיר,ומרבית המטופלים יכולים לשוב לעבודתם ולשגרה שלהם מיד בגמר הניתוח, שלא כמו בניתוחים המקבילים שמשביתים את המטופלים וגורמים להם כאבים ונפיחויות", הוא מסביר.

אז במה בעצם מדובר? השתלים הדנטליים הפכו לפופולאריים מאוד בכמה העשורים האחרונים, מכיוון שהפונקציונאליות שלהם זהה ואפילו לפעמים טובה יותר מהבסיס של השיניים הטבעיות של האדם. לאור העמידות שלהם והסטרוקטורה שעברה הנדסת אנוש ומותאמת בצורה הטובה ביותר לאיזר הפה והלסת, השימוש בהם הפך לאחד מכלי הרפואה הבולטים והשימושיים ביותר בעולם . פעולה זו באה להשלים שיניים חסרות ללא הזדקקות לתותבות ותוך דמיון למבנה המקורי. "מאז נחשפים עשרות אלפי ישראלים בכל שנה לפעולה הזו, שהוכיחה עצמה כבטוחה ויעילה. לכן רופאי השיניים פעלו כדי לשכלל אותה ואת פיתוחם של אותם שתלים דנטליים", מסביר פרו'פ צ'אושו.

 

כדי שניתן יהיה להחדיר את השתל, צריך שתהיה כמות עצם לסת מספקת. "אבל בקרב לפחות 20% מקרב המטופלים אין מספיק עצם בלסת העליונה (גיל, גנטיקה וכו').

 

הפתרון המקובל היה החדרת תחליף עצם אשר מתבצעת בין הלסת והצד העליון של הסינוס, הממקום משני צידי האף, "על מנת שניתן יהיה להחדיר את מילוי העצם, שיאפשר את התקנת השתל בתוכו, יש צורך בניתוח מורכב שאחד משיאיו הוא הרמת הסינוס", מסביר פרו'פ צ'אושו. כיצד זה מתבצע? בשלב הראשון חותך הרופא את החניכיים בקרבת השיניים הטוחנות הקדמיות העליונות. הוא מרים את הרקמה וחושף את העצם, או כאמור, את מה שנשאר ממנה. בשלב השני הוא יוצר מעין "חלון" קטן, שרק קרום מפריד בינו לבין הסינוס. המנתח מרים בעדינות את ה"חלון" ומחדיר אל תוך החלל שנוצר את מילוי העצם. בגמר הפעולה סוגר הרופא את הרקמות בתפרים. תהליך ההחלמה קשה, ולמשך כשבוע עד עשרה ימים סובל המטופל מכאבים, מנפיחות ומכתמים באזור. "ניתוח זה", הוא אומר "נחשב טראומטי. לא מעט מטופלים מסתייגים ממנו בשל תופעות הלוואי שלו ובשל ההחלמה הלא פשוטה".

 

אפשר גם אחרת

חברת Maxillent פיתחה שיטה חדשנית להרמת הסינוס - הנקראת iRaise. השיטה נוקטת בגישה זעיר פולשנית באמצעות שתל ייחודי שיש בו תעלה, אשר דרכה מוזרם נוזל המרים את הרירית שברצפת הסינוס.

בשלב השני מוזרם דרך השתל תחליף עצם לחלל הסינוס, ולבסוף מוחדר השתל למקומו.

 

ההליך מוריד משמעותית את זמן הטיפול, וההחלמה ממנו קצרה וקלה יותר באופן משמעותי. פרופ' צ'אושו אף התקדם עם השיטה צעד נוסף במזעור ההליך, שבו כבר טופלו בהצלחה עשרות מטופלים: ניתוח ללא תפרים, שבו הגישה לסינוס מתבצעת דרך החניכיים, ללא חתך, וההליך כולו אורך כ- 20 דקות. בסיומו ממשיך המטופל בשגרת החיים שלו". אחרי שלב ההחלמה, התאחות והשלמת בניית העצם ממשיכים בתהליך השיקום.



 

מה שהופך את התהליך לכל כך אפקטיבי ו"טבעי" הוא העובדה שלאחר תהליך הרמת הסינוס, החדרת העצם והשתלת השיניים, העצם הסובבת אותו מתחדשת ועוטפת את השתלים כאילו היו חלק ממנה ובאופן זה אוטמת ומקבעת אותו במקומו. לאחר האיטום הטבעי, הסיכוי שהוא יפול או יגרום נזק כלשהו באיזור הפה הוא כמעט אפסי.

"מדובר במהפכה בתחום הדנטלי, שהפכה ניתוח מסובך, מורכב ועם תופעות לוואי בעייתיות לטיפול ידידותי שניתן לבצע גם באנשים חולים", מסכם פרו'פ צ'אושו.

 

לפרטים נוספים כנסו לאתר  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים