שתף קטע נבחר

אהבה משלוק ראשון: מתכוני פיצה ובירה

הבילוי האולטימטיבי עם החבר'ה כולל בירה ופיצה - אין יותר טוב מזה, בעיקר כשלכל אחד יש את הפיצה האישית עם התוספות שהוא הכי אוהב ולידה בירה קרה שמתאימה בול - הנה שבעה מתכונים לפיצות מוצלחות, רק תבחרו

בשיתוף IBBL

 

בירה ופיצה הם תמיד חיבור מושלם, לא רק בגלל שזה פשוט כיף אלא גם מבחינה קולינרית. מכיוון שלרוב הפיצות הן בעלות טעמים עדינים, הנטייה הטבעית היא להתאים להן בירות בסגנון לאגר בהיר, שלא יאפיל על טעמי הפיצה. סגנון הלאגר גם מתאפיין בגיזוז גבוה ש"מקרצף" לנו את הלשון ומבטיח לנו הנאה מלאה מכל ביס של הפיצה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לפיצות עשירות יותר בטעמים, כמו פיצה עם גבינות כחולות, פיצות עם נקניק או פיצות חריפות, מומלץ לשדך בירות בסגנון אייל העשירות יותר בטעמים, כך לדוגמה בירת חיטה תוסיף עושר ומתיקות לבירות עם גבינות בשלות או עם בצל מקורמל ואילו לפיצה עם גבינה כחולה חריפה או נקניק מעושן ניתן לשדך בירת אייל בלגית כהה שתוסיף למנת הפיצה טעמים של לתת קלוי, מעושן, ואף תשבור קצת את החריפות.

 

טיפ של אלופים: הבירה בתוך הפיצה: "אני ממליץ להחליף שליש מכמות המים בבצק בבירה לבנה," אומר השף שחר ברנע. "זו נותנת לבצק אווריריות נוספת, עוזרת לתפיחה ואף מוסיפה מעט סוכרים לבצק מה שנותנים עוד קצת צבע בתוצאה הסופית. במהלך האפיה האלכוהול של הבירה מתנדף מה שמותיר בצק פריך שגם ילדים יאהבו."

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בצק פיצה

המרכיבים:

1 ק"ג קמח לפיצה

200 מ"ל בירה לבנה

430 מ"ל מים קרח

30 גר' מלח

10 גר' סוכר

2 גר' שמרים יבשים

10 גר' שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים והבירה עם השמרים בקערה עם מטרפה. מעבירים לקערת המלוש (מכל הלישה) ומערבבים עם שליש מכמות הקמח עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. מוסיפים את שאר הקמח ולשים. כאשר נוצר הבצק מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש כ-8 דקות, מוסיפים את השמן זית ולשים עד להטמעת השמן כולו בבצק.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  3. אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה להתפחה למשך לילה בקירור. לאחר לילה מחלקים לכדורים של 180 גרם. מקמחים כל כדור ועוטפים בניילון הפרדה ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

רוטב עגבניות לפיצה

המרכיבים:

200 גר' פולפה עגבניות מרוסקות

קורט מלח שולחן

קורט אורגנו יבש

1 שן שום כתוש

ענף בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום.
  2. מעבירים לקופסה ומוסיפים את הענף בזיליקום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

פיצה מרגריטה

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

60 גר' רוטב עגבניות לפיצה

70 גר' מוצרלה באפלו קרועה לחתיכות (כחצי כדור גדול)

3 עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצקים מצקת אחת של רוטב עגבניות ומורחים בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מפזרים את המוצרלה בצורה שווה על כל הבצק, ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים עלי בזיליקום.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

פיצה פפרוני ועלי רוקט

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

60 גר' רוטב עגבניות לפיצה

70 גר' מוצרלה מגוררת

30 גר פפרוני

1 ביצה

40 גר' אספרגוס

10 גר' פרמזן

עלי רוקט

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצקים מצקת אחת של רוטב עגבניות ומורחים בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
  3. מפזרים על הרוטב עגבניות את הפפרוני ואספרגוס. מפזרים מוצרלה בצורה שווה, ומכניסים לתנור עד כדקה לפני שהפיצה אפויה שוברים את הביצה מעל, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן ורוקט מלמעלה.

 

פיצה  ריקוטה, בוראטה וקייל

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

60 גר' רוטב עגבניות לפיצה

40 גר' מוצרלה מגוררת

50 גר' קייל חלוט (רק העלים)

1 גר' צ'ילי שאטה

35 גר' ריקוטה פרסקה

½ כדור בוראטה בופאלו

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצקים מצקת אחת של רוטב עגבניות ומורחים בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
  3. מפזרים את הקייל על הפיצה, מפזרים את המוצרלה והריקוטה בצורה שווה על כל הבצק ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, וקורעים מעל את הבוראטה והצ'ילי יבש.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

פיצה לבנה עם תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

50 גר' קרם פרש או שמנת חמוצה של פעם

100 גר' תפוח אדמה, פרוס דק בעזרת מנדולינה

30 גר' חזה אווז מעושן

1 גר' צ'ילי שאטה

15 גר' פרמזן מגוררת

30 גר' פרובלונה קרועה לחתיכות קטנות

2 גר' רוזמרין

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, מורחים את הקרם פרש בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
  3. מסדרים את תפוחי האדמה על כל הבצק, מפזרים את החזה אווז המעושן, פרובלונה והרוזמרין ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה, מעבירים לצלחת הגשה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פיצה עם עגבניות צלויות וטונה צרובה

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

70 גר' עגבניות שרי צבעוניות צלויות

15 גר' פילה אנשובי אורטיז

20 גר' זיתי קלמטה מגולענים

20 גר' זיתי קסטל וטרנו (ירוקים)

2 גר' עלי אורגנו טרי

70 גר' טונה אדומה

3 פלפל ירוק חריף פרוס

1 ארטישוק רוסטיקו פרוס

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, מסדרים את עגבניות השרי הצלויות בצורה שווה על כל הבצק, מפזרים את הזיתים, ארטישוק ופלפל ירוק חריף ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה.
  3. מתבלים את נתח הטונה במלח ופלפל וצורבים כחצי דקה מכל צד. נותנים לנתח לנוח כדקה ופורסים דק.
  4. מעבירים את הפיצה לצלחת הגשה, מפזרים מעל את פרוסות הטונה, האנשובי והאורגנו ומזלפים מעט שמן זית.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

פיצה סרדיניה

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

60 גר' רוטב עגבניות לפיצה

70 גר' מוצרלה באפלו קרועה לחתיכות (כחצי כדור גדול)

40 גר' סרדינים כבושים בשמן זית

10 גר' אנשובי

30 גר' שומר פרוס דק

30 גר' עגבניות שרי צלויות

5 גר' פלפל ירוק חריף

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  2. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצקים מצקת אחת של רוטב עגבניות ומורחים בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
  3. מפזרים את השומר, עגבניות שרי צלויות, סרדינים, פלפל ירוק חריף, מפזרים את המוצרלה בצורה שווה על כל הבצק, ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים את האנשובי מעל.

  

פיצה ורדה (ירוקה)

המרכיבים:

180 גר' בצק לפיצה

50 גר' תרד

50 גר' שמנת מתוקה

15 גר' פרמזן מגוררת

70 גר' מוצרלה מגוררת

30 גר' גבינת עזים בשלה

2 גבעולי אספרגוס חלוט

50 גר' פרחי ברוקולי קטנים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את השמנת והתרד יחד וטוחנים לקרם חלק.
  2. פותחים את הבצק המקומח ויוצרים עיגול על ידי מתיחת הבצק בצורה סיבובית לקוטר של 25-22 ס"מ.
  3. מניחים את הבצק על התבנית כשהצד הקמור כלפי מעלה ומורחים את הקרם תרד בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק ומשאירים 1 ס"מ בצק ללא רוטב בדפנות.
  4. מפזרים את הפרמזן, אספרגוס והברוקולי, מפזרים את המוצרלה בצורה שווה על כל הבצק ומכניסים לתנור עד שהפיצה אפויה.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את גבינת עזים מעל.

  

בשיתוף IBBL

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פיצה ירוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים