שתף קטע נבחר

סטיגמות ובורות: לחיות עם HIV ב-2016

למרות ש-HIV כבר מזמן הפכה למחלה כרונית שאפשר לחיות איתה, עדיין רבה הבורות והסטיגמות בחברה לגבי מי יכול לחלות בה ובאיזו דרך, קיימות. צפו בדיון באולפן ynet על השינויים בגישה כלפי המחלה ועל תופעות הלוואי שהם עדיין מנת חלקם של החולים

בשיתוף הוועד למלחמה באיידס

 

בשנים האחרונות הפכה מחלת האיידס למחלה כרונית, שאפשר לחיות איתה באמצעות ניהול נכון. אבל האם העובדה הזו פירושה שהמחלה כבר אינה מסוכנת?

 

לצורך דיון בסוגיה הזו ובבעיית הטיפול והמניעה האפשריים, תופעות הלוואי וגם הסטיגמות שעדיין נפוצות, מתארחים באולפן ynet, ד"ר יובל לבנת, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס, סער מעוז מהוועד למלחמה באיידס וד"ר מרגלית לורבר מהחברה הישראלית לרפואת איידס.

 

אחת השאלות הבוערות בתחום הטיפול והגישה לחולי HIV היא הסטיגמות שעדיין קיימות בתחום, והבדיקות שיכולות למנוע את התחלואה ועדיין לא נכנסו באופן קבוע לשגרה. "למשל נשים בהריון לא נבדקות במהלך ההריון ל-HIV ולא ברור למה", אומרת ד"ר לורבר. "אנחנו שייכים לקבוצה של 9 מדינות בלבד בעולם שעוד לא הכניסו את הבדיקה כבדיקת חובה".

 

ד"ר לבנת ומעוז, מסבירים כי למרות הקדמה וההתפתחות בטיפול במחלה, הסטיגמה היא עדיין לחם חוקנו. "אנחנו מקבלים לא מעט תלונות מצד חולי HIV שרופאי שיניים מסרבים לטפל בהם, למרות שלא נשקפת כל סכנה לצוות הרפואי", הם אומרים.

 

צפו בדיון באולפן:

 

 

 


בשיתוף הוועד למלחמה באיידס





פורסם לראשונה 23/11/2016 14:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סטיגמות ובורות לגבי המחלה. איידס 2016
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים