שתף קטע נבחר

 

חגיגות בר/בת מצווה הכי מקוריות

לחלק ממתקים בבית חולים, לשחק "חפש את המטמון" ברובע היהודי, להצטרף לסיור משטרתי בניידת, ללמוד שפה ולחגוג יחד עם כל בנות הכיתה. אפשר לוותר על האולם והבוק ולחגוג בצורה מקורית ומהנה. מצאנו כמה משפחות שחשבו על דרכים יצירתיות במיוחד

אנחנו שומעים על חגיגות בר/בת מצווה מטורפות שכוללות אירועים בסגנון חתונות, בוק עם מאפרת ומעצב שיער והשמיים הם הגבול. אבל יש גם ילדים שמעדיפים לחגוג בסגנון קצת שונה ויחודי. מצאנו כמה משפחות שחשבו מחוץ לקופסה ושמענו על חוויות בלתי נשכחות.  

 

"בתי הבכורה, בר, היום בת 15. לפני ארבע שנים בערך היא התחילה ללכת למסיבות בת מצווה של חברות וכשחזרה אמרה שהיא רוצה בת מצווה אחרת, שתהיה מיוחדת ומתאימה לה", מספרת שמרית שלומוביץ-שטיין. "בר לא אוהבת להיות באור הזרקורים ולצעוד על השטיח האדום, אנחנו משפחה חילונית, אבל ערכי היהדות והציונות (וערכים אחרים) חשובים לנו מאוד. יחד עם בר החלטנו על הקונספט - בשנת המצווה היא תיקח על עצמה 12 משימות, שיהיו קשורות להתמודדות עם פחדים, הגשמת חלומות, תרומה לקהילה והעצמה אישית. כל אחת מהמשימות תעשה עם מישהו מבני המשפחה שבר בחרה. את כל המשימות תיעדנו ובסוף מסרנו לעריכה מקצועית".

בר שטיין (צילום: אוהד גיגי) (צילום: אוהד גיגי)
בר שטיין(צילום: אוהד גיגי)
 

- מה כללו המשימות?

"צלילה מכיוון ששנה לפני כן היא הייתה באילת וניסתה לצלול אך פחדה מדי. הפעם היא אזרה אומץ והחליטה להתגבר על הפחד כדי להגשים את הרצון. עוד בין המשימות היו סנפלינג וטיסה בכדור פורח בגלבוע. בנוסף, היא עברה בדיקת דם (בר העדיפה למות מאשר שידקרו אותה) וכנ"ל גם חורים באוזניים.

 

"במסגרת משימות התנדבות ותרומה לקהילה בר הכינה שקיות ממתקים כדי לחלק אותן במחלקות ילדים בבית חולים שניידר. את המשימה הזו היא ביצעה יחד עם אחותה. כמו כן, בר התנדבה בארגון 'לתת' לטובת ניצולי שואה, התנדבה ועזרה בגן ילדים בו הייתה עד גיל 4, הצטרפה לסיור משטרתי בניידת וגם דאגה לטפח את הקבר של סבתא שלה, שהייתה מאוד קשורה אליה (הסבתא נפטרה כשבר הייתה בת 7). ובסופו של דבר, בר קריינה בעצמה את הסרט שצילמה על משימות בת המצווה שלה, כדי להתגבר על הביישנות".

 

- ומה לגבי האירוע עצמו?

"מאחר ויום הולדת של בר נופל בסביבות חנוכה, החלטנו לערוך את האירוע הכיתתי בירושלים. תחילה בעלי ואני לקחנו חופש ונסענו לעיר הבירה, שכרנו שירותי מדריך טיולים וחיפשנו יחד איתו פינות מעניינות ברובע היהודי. רשמנו לעצמנו רעיונות למשימות וחידות שאפשר להכין לילדים ואז התברר לנו שיש אפליקציה שעושה בדיוק את זה – סוג של "חפש את המטמון" לקבוצה של אנשים עם טלפונים ניידים. שכרנו זכויות שימוש לאפליקציה, בנינו שאלות ומשימות וחגגנו 'חוויות מקיר לקיר' (ככה מיתגנו את החגיגה): התחלנו מקירות טיפוס באיצטדיון טדי, ארוחת בוקר, ואז 'חפש את המטמון' ברובע היהודי. אחרי זה היה לי ברור שאני כבר לא חוזרת להיות עורכת דין, כי כל כך נהניתי מהתכנון של החגיגות לבת שלי, שהחלטתי לצאת עם זה לדרך עסקית, כדי לעזור לחגוג גם לילדים אחרים".

 

לחגוג עם חתולים

יסמין רמון אמנם חגגה בת מצווה לפני 12 שנה אבל זוכרת בדיוק איך לחגוג את האירוע. "את המסיבה עצמה ערכנו במרפסת הבית שלנו בצור הדסה וזה היה אירוע מאד כיפי, אבל אז התעקשתי לגרור את ההורים והאחים שלי למרכז לחתולים 'גירגורים' (בית מחסה לחתולים). היינו שם כמה שעות בסיור, ליטפנו את החתולים וגם תרמנו כסף למקום חלק מכספי בת המצווה שלי וחלק ההורים שלי הוסיפו. זה היה נראה לי מגניב וחשוב ולמזלי אבא שלי אוהב חתולים כמוני אז הוא זרם עם זה".

 

 (צילום: יסמין רמון)
(צילום: יסמין רמון)

האם היה אירוע שקדם להחלטה הזו שלך? בכל זאת ילדה בת 12

"בדיוק כמה חודשים לפני יום הולדת הבאתי הביתה חתולה מהרחוב, בלי לשאול את ההורים. הצבתי עובדה. עד היום אני מאוד אוהבת חתולים. יש לי חתולה אצל ההורים ופה בשדרות אני ממש 'קאט ליידי', למרות שפה החתולים בכלל אימצו אותי".

 

היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

לימוד שפה חדשה

"כשתכננו לחגוג בר מצווה לבנינו הבכור, היה ברור לנו שלא נעשה מסיבה באולם, אלא ניסע לטיול משפחתי", אומרת לאה בורובוי. "בסופו של דבר בחרנו באפשרות של טיול שורשים במוסקבה (גם בן זוגי וגם אני במקור משם) והייתה לנו הזדמנות שאבא שלי ידריך אותנו. גל בני התרגש לקראת הטיול. הוא למד רוסית במיוחד והיה לו מבטא מצחיק.

 

גל בורובוי במוסקבה (צילום: לאה בורובוי)
גל בורובוי במוסקבה(צילום: לאה בורובוי)

- מה היה מיוחד בטיול שלכם?

"במהלך הביקור פגשנו גם קרובה משפחה שעדיין גרים שם. רציתי להראות לגל את המקומות שהיו מוכרים לנו מילדות ולהתחכות ביחד אחרי הסטוריה משפחתית, למשל, לשאול חברים של סבא וסבתא מי הם היו. יש הרבה דברים שלא ידעתי על סבא שלי קודם. למשל, שהוא היה חלק ממה שנקרא 'דסידנטים', אנשים שבשנות השבעים של המאה העשרים דרשו לעלות לישראל וסורבו על ידי השלטונות וכך הפכו ל'אסירי ציון'. עבור כולנו זה היה סוג של הגשמת חלום. טבע מדהים ואורח חיים שונה של אנשים".

 

בת מצווש משותפת

"כל השכבה שלנו חוגגת בת/בר מצווה בדרך שונה", מספרת יעל ענבר. לדוגמה, בשכבה של הבת שלי יש שלוש כיתות, ולכל כיתה יש סדרה של פעילויות בנושאים שונים - על התבגרות גופנית, רגשית וחברתית (עם מנחה מעמותת 'נשים לגופן'), על דימוי גוף ותזונה נכונה, התנדבות ב'מלאכי יום הולדת', תרגול עצמאות (יציאה לשטח וביצוע משימות), עיצוב אלבום זכרונות (מהתמונות שיצטברו במהלך הפעילויות), פעילות משותפת לאמהות ולילדות, טיול שכבתי בן יומיים וכן שלוש מסיבות שכבתיות, כשכל כיתה מארגנת מסיבה אחת, והילדות מאותה כיתה הן 'כלות הערב'.

יעל ונגה ענבר (צילום: לימור יערי)
יעל ונגה ענבר(צילום: לימור יערי)
 

- איך עלה הרעיון ואילו תגובות היו משאר ההורים והילדים?

"שמענו שזה קורה אצל חברים ואהבנו את הרעיון. בעקבות השינוי הזה, ההוצאה של כל משפחה בהחלט מצטמצמת. אצלנו בכיתה כל ילדה משלמת קצת יותר מ-1,000 שקלים. ההוצאה על מסיבת באולם עם די ג'יי וכיבוד ובוק וכו' יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים. הילדות שמחות ונרגשות, זה מיוחד בעיניהן, ובינתיים (אצלנו היו שתי פעילויות כבר, והשבוע תתקיים השלישית) - הן מאוד נהנות. זה מגבש אותן ונותן להרגיש שלהורים אכפת מהן. הבנים לא לוקחים חלק בפעילויות, אבל יוזמנו למסיבות. גם ההוצאה שלהם מצטמצמת".

 

הילדה שהחליטה לחגוג בת מצווה בטיול במדבר. צפו:

 

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחגוג ביחד במקום כל אחת לחוד
צילום: shutterstock
מומלצים