שתף קטע נבחר

1,773 שריפות, כ-2,000 כבאים: מערך הכבאות מסכם את מבצע "באש ובמים"

מ"מ נציב כבאות והצלה הודיע כי החל ממחר תוסר רמת הכוננות הגבוהה שהוכרזה בעקבות גל השריפות לפני שבוע ומערך הכבאות ישוב לשגרה. גם כוחות המילואים שגויסו ישוחררו. בכל יום פעלו 900 לוחמי אש ולפחות ב-24 אירועים נחקר חשד להצתה. אלה המספרים

 

 

מערך הכבאות בשלב סיכומים: בתום הערכת מצב שהתקיימה הערב (ב') הורה ממלא מקום נציב כבאות והצלה, טפסר בכיר שמעון בן נר, כי החל ממחר בבוקר יחזור כל מערך הכבאות לעבודה במתכונת רגילה וחיילי המילואים שגויסו למבצע "באש ובמים" ישוחררו. בנוסף, יחל גם שחרור הדרגתי של כוחות הסיוע.

 

המבצע הוכרז לפני שבוע בדיוק עם פרוץ גל השריפות בשריפת הענק בלטרון. מנתוני נציבות כבאות והצלה עולה כי בשבוע האחרון טיפלו לוחמי האש ב-1,773 שריפות בשטחים פתוחים, מתוכם 39 שריפות עם יותר מ-10 צוותי כיבוי.

 

לפי הכבאות, ב-25 מקרים מ-39 השריפות הגדולות נבדק חשד להצתה. מדי יום פעלו במשמרת כ-900 לוחמי אש. עם קבלת הדיווחים על השריפות בחיפה הוכרז גיוס כללי ומספר הלוחמים בשטח ובתחנות הגיע ל1,616. בנוסף, גויסו 450 כבאים במילואים מפיקוד העורף. לפי נתוני הכבאות, בשיא האירועים פעלו בכל הארץ 375 רכבי כיבוי.

 

 (צילום: אריק אבולוף, מערך הכיבוי האווירי) (צילום: אריק אבולוף, מערך הכיבוי האווירי)
(צילום: אריק אבולוף, מערך הכיבוי האווירי)

 (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
(צילום: אלי סגל)

גם במשטרה סיכמו את המבצע. "במהלך השבוע האחרון התמודדה מדינת ישראל כולה עם גל שריפות במוקדים רבים ברחבי הארץ. אלפי שוטרים, מתנדבים, ולוחמי משמר הגבול פעלו כתף אל כתף מסביב לשעון עם כוחות הכיבוי, פיקוד העורף, מד"א, צה"ל, הרשויות המקומיות ורשויות נוספות. המבצע המורכב התנהל בזירות רבות, חלקן בשטחים פתוחים וחלקן בשטח אורבני מורכב".

 

עוד נמסר כי "כ-20 אלף שוטרים פעלו במוקדים השונים של השריפות במשימות תגבור שונות. המאמץ העיקרי של המשטרה במהלך ימי מבצע 'באש ובמים' התרכז בפיקוד ותכלול כלל הכוחות תוך שימת דגש למניעת פגיעה בחיי אדם. עם התפשטות השריפות, כוחות המשטרה פעלו במרץ בשילוב זרועות עם גורמי החירום וההצלה על מנת לפנות תושבים מבתיהם ולהרחיקם ממעגל האש".

 

בסיכום הפעילות צוין כי מתחילת גל השריפות שוגרו מטוסי הכיבוי של המשטרה ל-676 גיחות שמסתכמות בכ-564 שעות טיסה, שבמסגרתן הוטלו יותר מ-1,620,000 ליטר נוזלים, קצף ומעכבי בערה מעל מוקדי האש השונים וסמוך לצירי התנועה. "לצד פעולות הכיבוי והצלת חיי אדם, משטרת ישראל שמה את ידה על עשרות חשודים שנעצרו ונלקחו לחקירה בחשד להצתת חלק מהשריפות", נמסר.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שר האוצר משה כחלון הבטיח הבוקר כי כל מי שרכושו נפגע בשריפות יקבל בהקדם פיצוי ממס רכוש. לדבריו, הפיצויים יוסדרו בתוך כמה ימים. בביקור ביישוב נטף, אחד ממוקדי השריפות הגדולים, ציין כחלון כי אנשי מס רכוש כבר עובדים על העניין.

 

כשנשאל מה יעשה מי שמתגורר במקום שלא ידוע אם השריפה שפרצה בו היא כתוצאה מרשלנות או פעולת איבה, השיב שר האוצר: "עדיין יש חקירה. הוא יקבל באופן מיידי חלק מהכסף ולאחר מכן, עד שזה יתבהר, ישלימו ויסכמו איתו את המהלך. זה לא ייקח עשר שנים, זה עניין של ימים".

 

הוא הוסיף כי "צריך לעשות הבחנה בין המקומות שבהם ברור שזו הצתה לאומנית לבין המקומות שבהם המענה הוא של חברות הביטוח. איפה שזה על רקע לאומני, יינתן פיצוי לפי הנהלים מקרן מס רכוש. מי שנפגע משריפה שלא נגרמה מהצתה, מן הסתם יתבע את הביטוח הפרטי שלו. מי שנפגע בהצתה לאומנית ואין לו ביטוח - פה המדינה תיכנס כדי לסייע לו. אנחנו רוצים להוציא את האזרח מכל המהלך הזה. אנחנו צריכים לעשות אותו".

 

על רקע גל השריפות שהחל בשבוע שעבר, אמר אמש גורם משטרתי: "ברמה ארצית אנחנו מנסים לעשות סדר ולסייע במחוזות להתנהל נכון מול האירועים. מדברים על סדר גודל של 90 ומשהו אירועים שלפחות לגבי 40-30 אירועים מהם יש בהם חשד להצתה. זה לא אומר שבכולם יש חשודים, אלא אינדיקציות. בסך הכול יש 23 עצורים ברמות חשד שונות. אנחנו לא מזהים יד מכוונת בהצתות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים