שתף קטע נבחר

משבר עמונה: נתניהו ובנט נפגשו שוב

רה"מ ויו"ר הבית היהודי נועדו שלשום במשך ארבע שעות, אבל פתרון למשבר טרם הושג. בליכוד לוחצים על בני בגין, שהודיע כי יתנגד לחוק ההסדרה. יו"ר הקואליציה ביטן: "בגין הוא לא אלוהים". תושבי עמונה: "נחסום בגופנו את הטרקטורים"

משבר עמונה ממשיך להכביד על הקואליציה שמנסה למצוא פתרון לקראת ההצבעה בקריאה ראשונה על חוק ההסדרה ביום שני הקרוב. ביום חמישי נפגשו במשך למעלה מארבע שעות ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר נפתלי בנט, המתעקש להמשיך לקדם את החוק - ול-ynet נודע כי הערב (שבת) הם ייפגשו שוב. בפגישה הערב עלו כמה אפשרויות לפתרון סוגיית עמונה וההסדרה בכלל, אבל הצדדים לא הגיעו לידי סיכום סופי, ומלשכת ראש הממשלה נמסר כי הדיון יימשך מחר.

נתניהו ובנט. נועדו שלשום במשך ארבע שעות (צילום: אמיל סמלן) (צילום: אמיל סמלן)
נתניהו ובנט. נועדו שלשום במשך ארבע שעות(צילום: אמיל סמלן)

הצדדים מנסים כעת למצוא פתרון מוסכם, לאור התנגדותו של השר משה כחלון לתמוך בחוק במתכונתו הנוכחית, ומנגד התעקשותם של חברי הבית היהודי שלא להעלות את החוק ללא פתרון לעמונה. גורמים בקואליציה אמרו הערב כי על הבית היהודי מופעלים לחצים כבדים לוותר על סעיף 7 הבעייתי בחוק, המבקש לפתור בדיעבד בעיה שבית המשפט כבר הכריע לגביה, מה שהופך את החוק לעוקף בג"ץ.

 

בינתיים, לפחות, בנט לא מתרצה. יו"ר הבית היהודי צייץ הערב כי עד כה "אין שום סיכום לגבי הסדרת ההתיישבות ביו"ש ובעמונה. אנו מצפים שחוק ההסדרה יעבור במלואו ביום שני, כמתחייב מההסכם הקואליציוני". 

 

בתוך כך, מופעל לחץ כבד במפלגת הליכוד על ח"כ בני בגין שהודיע כי בכוונתו להתנגד לחוק ואף ביקר אותו בחריפות. אם החוק יעלה להצבעה במתכונתו הנוכחית וכחלון יימנע, יהיה בגין לשון המאזניים ובליכוד מבקשים להבטיח כי בגין לא יכשיל בהצבעתו את החוק.

 

פעילים מרכזיים בליכוד מתחו בקבוצות שונות ביקורת לאורך סוף השבוע על התנהלותו של בגין. יו"ר הקואליציה, דוד ביטן תקף גם הוא ואמר: "בגין הוא לא אלוהים. הוא בסך הכל חבר כנסת בליכוד". 

 

תושבי עמונה: "נעמוד מול הטרקטורים"

למרות שטרם הושגה הסכמה על נוסח חוק ההסדרה, ולא ברור אם סעיף 7 הכולל את הפתרון למאחז עמונה ייכלל בו, גורמים שונים מתחילים להניע את פתרון נכסי הנפקדים. על פי המתווה עליו הסכים היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, תושבי עמונה יועתקו לשלוש חלקות הסמוכות למקומו הנוכחי של המאחז למשך שמונה חודשים, עד שיימצא עבורם פתרון קבע. מדובר על הקמת קרוואנים ותשתיות בעלות של כ-50 מיליון שקל. לשטח המיועד הגיעו כבר בשבוע שעבר אנשי משרד הביטחון שהחלו לבצע התאמות. במקביל פרסם המנהל האזרחי הודעה בנוגע לבעלות על שלוש

החלקות, כולל 48 שעות להגשת התנגדויות.

 

אנשי עמונה טוענים כי הם מסרבים למתווה. במכתב ששלחו התושבים לראש הממשלה בסוף השבוע, בתגובה להתחלת יישום המתווה, נכתב: "אנו שוללים מכל וכל את הוצאתו לפועל של המתווה האמור. הכוונה לקפל יישוב פורח ורחב ידיים אל תוך מעברה צפופה וללא אופק התפתחות - כמוה כהחרבת היישוב. המתחם המתוכנן מהווה ארבעה אחוזים משטחה של עמונה כיום. על פי חוות הדעת מצופה מעמונה להיעקר כעת לאתר זמני ולשוב ולגלות שוב בעוד כמה חודשים. הנשמע כדבר הזה?".

 

תושבי עמונה התייחסו לסכום הכסף שהמדינה מתכוונת להשקיע במתווה (50 מיליון שקל). "האבסורד זועק לשמיים. מדוע להשקיע הון עתק בהקמת אתר שייהרס כליל בעוד שמונה חודשים? האם לא חבל על כספי הציבור הללו?". אנשי עמונה הזהירו כי "במידה ויגיעו כלי הנדסה להתחיל לצלק את ההר, אנו וטפנו נעמוד לחסום בגופנו את הטרקטורים ונקרא גם לכל תומכנו להצטרף למחאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, דניאל אליאור
בנט ונתניהו
צילום: עמית שאבי, דניאל אליאור
מומלצים