שתף קטע נבחר

תושבי עמונה נגד בנט ונתניהו: "התקפלו מול כחלון"

לאחר ההחלטה להסיר את הסעיף הנוגע לעמונה מחוק ההסדרה החדש, תושבי המאחז תוקפים את יו"ר הבית היהודי וראש הממשלה: "הם התקפלו מול איום פוליטי קטנוני שאין מאחוריו שום דבר". למרות התנגדות היועמ"ש: הערב אושר החוק בוועדת השרים ובקריאה טרומית בכנסת. לפיד: "מכרו את עמונה בשביל יחסי ציבור"

 

 

הקרב של תושבי עמונה עובר למתקפה נגד ראש הממשלה ויו"ר הבית היהודי: באיגרת מיוחדת שפרסמו הערב (ב') תושבי עמונה הם דוחים באופן ברור את מתווה "נכסי הנפקדים" שהוצע במסגרת חוק ההסדרה החדש ותוקפים את השר נפתלי בנט וראש הממשלה בנימין נתניהו בכניעה ליו"ר כולנו משה כחלון. ברקע הדברים, החוק עבר הערב בקריאה טרומית בכנסת וימשיך בהליך החקיקה למרות התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה גם לחוק החדש.

 

"היום אנחנו כבר יודעים לומר שלו היו נפתלי בנט ובנימין נתניהו מתעקשים ודורשים ממפלגת כולנו כחברת קואליציה לכבד את הדרישה הבסיסית ולשמור על המשמעת הקואליציונית, אזי עמונה הייתה נשארת על המפה ו-200 ילדים והוריהם לא היו נעקרים מבתיהם", נכתב במכתב. 

 

 

יואל חסון עונה למירי רגב ()
יואל חסון עונה למירי רגב

"העובדה שהדרישה הזו לא עלתה על-ידי ראש הממשלה ושר החינוך מתסכלת, ויש בה כדי להרוס חיים. לצערנו בנט ונתניהו, שהיום מוכנים להעביר את חוק ההסדרה ובכך להתמודד עם איומים בינלאומיים, התקפלו מול איום פוליטי קטנוני של מפלגת כולנו, איום שאין מאחוריו דבר. עד לרגע זה לא ברור לנו למה".

 

החוק החדש, שאינו כולל כאמור את סעיף 7 הנוגע לעמונה, עבר פה אחד בוועדת השרים לענייני חקיקה הערב. בהמשך הוא אושר בקריאה טרומית בכנסת ברוב של 60 ח"כים מול 49 מתנגדים, למרות התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט גם לחוק החדש.

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

 

היועמ"ש מנדלבליט. מתנגד גם לחוק המרוכך (צילום: גיל יוחנן, AFP) (צילום: גיל יוחנן, AFP)
היועמ"ש מנדלבליט. מתנגד גם לחוק המרוכך(צילום: גיל יוחנן, AFP)

בעמונה ממשיכים להתנגד לפתרון "נכסי הנפקדים" שהיועמ"ש אישר, שבמסגרתו יעברו המשפחות לחלקות סמוכות למשך שמונה חודשים. "אנו דוחים בשתי ידיים את הפתרון המדומה של 'נכסי נפקדים'. מדובר בתוכנית המנותקת מהמציאות בשטח ואינה מתחשבת בגודלו של היישוב, בהרכבו האנושי, במוסדות הציבור והחינוך, באופי הקהילתי והחקלאי, ובשום נתון הקשור לעמונה. המדובר בשטח מצומצם ביותר – גטו".

 

לסיכום ממשיכים וקוראים תושבי עמונה להמונים להגיע למאחז ולהתנגד לפינוי. "אנו קוראים לכם – לכל אוהבי ארץ ישראל שהיו לצדנו עד היום – להצטרף אלינו ולהיות כאן יחד איתנו עד לתיקון החוק או חלילה, ביום פקודה, כדי להביע מחאה עממית רחבה נגד הכוונה להרוס יישוב יהודי ולעשות טרנספר למשפחותיו. אנחנו ממשיכים את ההיערכות לקליטת האנשים וקוראים לידידינו לבוא לעמוד לצדנו. אנו שבים ומזכירים כי אם חלילה נגיע לרגע הקשה הזה, אזי מראות הפינוי הכואבים ייזקפו כולם לחובתם ולאזלת ידם של ראש הממשלה ושר החינוך".

 

בישיבת סיעת הליכוד אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מבקש להתנצל מכל מי שפיתח תקוות. אנחנו עובדים קשה מאוד כדי למצוא פתרון לעמונה, ואני מניח שכל מי שיושב כאן מבין את המצוקה של התושבים. הפתרון שאנחנו בוחנים ומתכוונים להציע יאפשר לתושבים להישאר על ההר ולהישאר כקהילה. זה נכון, הם יצטרכו לזוז, אבל הם יוכלו להישאר במקום וזו בשורה מאוד חשובה".

 

יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, התייחס לאישור החוק בכנסת: "מה קורה באמת? יפנו את עמונה, יפנו תשעה בתים בעפרה, את נתיב האבות. והכול בשביל חוק שייפסל. הלב נשבר על תושבי עמונה שמכרו אותם בשביל יחסי ציבור".

 

בדיון במליאה על הצעת החוק אמר ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) לבני בגין (הליכוד): "אתה, שרצית למסור את אדמות הנגב, בשם איזה מוסר אתה מתנגד לחוק הזה שיעשה צדק עם האנשים שהמדינה שלחה אותם לשם? החוק הזה יעבור על אפכם ועל חמתכם, ומספיק עם הגישה השמאלנית-תבוסתנית שלכם".

 

ח"כ בני בגין השיב לו לאחר מכן: "סמוטריץ' הוא מחברי הכנסת הפעילים, הפעלתנים, המוכשרים, היוזמים. אבל כשעמד על הדוכן בא לכלל כעס וטעות. אני מבקש שיתקן את המשמעות של הזעם שהופנה בדבריו כלפי חוק הסדרת הבדואים כפי שאני הבאתי לממשלה לפני שנים אחדות והתיקון יהיה כזה: במרס 2013 חדלה כהונתי כחבר כנסת. בכל זאת ביקש ממני ראש הממשלה להמשיך לעסוק בנושא זה של חקיקת חוק הסדרת הבדואים.

 

"בתוקף כך ניהלתי משא ומתן עם סיעות הקואליציה, כולל עם סיעת הבית היהודי, וביקשתי את תמיכתן בחוק הסדרת הבדואים כפי שאושר בממשלה הקודמת בהשתתפות הבית היהודי. הבית היהודי, באמצעות נציגיו בוועדת שרים וחקיקה, ביקש תיקונים מסוימים. הם לא היו מכריעים, קיבלנו אותם ברצון. נציג הבית היהודי בוועדת השרים לחקיקה חתם על הסכם. השגנו את ההסכם בינינו, ביני ובין השר. הוא חתם, אני לא יכולתי לחתום. ראש הממשלה לא יכול היה לחתום כי היה בסין.

 

"במקומי חתם על ההסכם הזה ראש המועצה לביטחון לאומי יעקב עמידרור, שראה ורואה בהסדרת הבדואים בנגב פרויקט לאומי ראשון במעלה. בהתאם לכך, נציג הבית היהודי בוועדת שרים לחקיקה תמך בחוק. ההצבעה הייתה פה אחד. הנושא הובא לכנסת בקריאה ראשונה. כל הקואליציה תמכה, כולל נציגי הבית היהודי. אני מקווה שאפשר לצנן את הכעס והזעם שבקע מן המיקרופון כלפי חוק הסדרת הבדואים לפני כמה דקות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מחאת תושבי עמונה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים