שתף קטע נבחר

ראש בראש: Xbox One S מול פלייסטיישן 4 פרו

מצד אחד של הזירה אנחנו מוצאים את מיקרוסופט עם ה-Xbox One S ומהצד השני את הפלייסטיישן 4 פרו של סוני. אז מה עדיף? ואיך זה קשור לחברים שלכם. השוואה

אם אתם מחפשים בימים אלו לרכוש קונסולה חדשה או לשדרג קונסולה קיימת, אתם נמצאים בבעיה. סוני ומיקרוסופט שדרגו לאחרונה את הקונסולות מהדור הנוכחי שלהן, כאשר הן מציעות מעיין דור ביניים של מכשירים, שאמור לשמור על הרלוונטיות שלהן, עד שיגיע הדור הבא.

 

מצד אחד של הזירה אנחנו מוצאים את מיקרוסופט עם ה-Xbox One S. האות S מסמלת את המילה Slim. מדוברת בקונסולה קטנה יותר מזו הנמכרת היום בחנויות - Xbox One. מהצד השני של הזירה אנחנו מוצאים את הפלייסטיישן 4 פרו של סוני. בישראל סוני זוכה לאהדה רבה מאוד, מצד קהל גדול יותר, ככל הנראה, בעיקר בשל העובדה שלמיקרוסופט לקח שנים רבות עד שהשיקה את המוצר שלה גם בישראל. מצד שני, האקס בוקס עושה עבודה מוצלחת והיא יותר ויותר פופולארית כאן.

 

הפלייסטיישן 4 פרו וה-ה-Xbox One S ()
הפלייסטיישן 4 פרו וה-ה-Xbox One S

 

נתחיל בשורה התחתונה, למי שיש היום קונסולה מהדור הנוכחי, קרי Xbox One או פלייסטיישן 4, אין סיבה לרוץ לקנות את הגרסאות החדשות. יש אמנם מספר חריגים במקרה הזה, כאשר מדובר בעיקר בצרכנים שמחזיקים טלוויזיות 4K. מי שמחפש לקנות קונסולה ואין לו כזו בבית, ישמח מאוד להשתמש בקונסולות החדשות. מה עדיף, One S או פרו 4? התחושה שלנו, שהשדרוגים בפלייסטיישן משמעותיים יותר עבור הצרכנים. בכל מקרה, הכי מומלץ לקנות את הקונסולה שיש לרוב החברים, ככה יהיה לכם קל יותר לשחק במשחקים רבי משתתפים (Multi Player) ולהחליף משחקים.

 

טלוויזיות 4K הן טלוויזיות המציעות רזולוציה הגבוהה פי 4 מזו של Full HD. מדובר בחדות תמונה גבוהה מאוד, אשר ברגע שמתרגלים אליה, קשה ללכת אחורה. טלוויזיות 4K נמכרות גם במחירים של אלפי שקלים בודדים ולא רק בעשרות אלפי שקלים. מבחינת תוכן, ההבדל בתמיכה ב-4K בפלייסטיישן ובאקס בוקס הוא שונה ואנחנו נרחיב על זה עוד מעט. מלבד משחקים, מי שרוכש טלוויזיית 4K, יוכל למצוא תוכניות טלוויזיה מהסוג הזה בעיקר בשירות של נטפליקס, יו טיוב ובעתיד הקרוב רחוק גם בהוט וב-yes. רכישה היום של טלוויזיה התומכת ב-4K, היא לטעמנו חשובה, כי היא מבטיחה תמיכה בעתיד.

 

מיקרוסופט - Xbox One S

מחיר: 1,850 שקל (גרסת 1 טרה)

 

תמיכת 4K: ה-Xbox One S לא תומכת במשחקי 4K, אבל היא כן מציעה שדרוג גראפי קל ממשחקי Full HD, כך שהתמונה משופרת קלות. צפייה בתוכן 4K אפשרית גם באפליקציית נטפליקס אותה ניתן להתקין על הקונסולה. ה-One S תומכת גם ב-HDR. מדובר בעוד מושג טכנולוגי שהפך לאחרונה לפופולארי. בגדול, זה אומר שטווח הצבעים המוצג על המסך יהיה רחב יותר, כלומר צבעים נראים יותר עשירים. מדובר בשדרוג נחמד מאוד. (רק חלק קטן מהמשחקים תומכים כרגע ב-HDR, למשל, Gears Of War 4). מלבד זה, הקונסולה משמשת גם כנגן סרטי בלו ריי ב-4K, עבור מי שעדיין רוכש/משכיר מדיה מהסוג הזה.

 

 

 (מתוך אתר GSM-israel) (מתוך אתר GSM-israel)
(מתוך אתר GSM-israel)

 

עיצוב: הדבר הבולט ביותר ב-One S הוא העיצוב. הקונסולה שאנחנו קיבלנו מגיעה בצבע לבן, היא קומפקטית בצורה משמעותית לעומת ה-Xbox One הרגיל שיש לנו בבית (קטנה יותר ב-40%). גם השנאי הענק שולב בתוך הקונסולה עצמה, במקום שנאי ענק ומגושם, המונח בסוף על הריצפה. למי שיש בעיית מיקום על המזנון בבית ורוצה מוצר קטן יותר, הקונסולה החדשה תקרוץ לו מאוד. החיסרון בעקבות הדיאטה שעברה הקונסולה, שהיא מעט רועשת יותר (לא בצורה מורגשת). כפתור הדלקת המכשיר הוא כפתור פיזי ולא מגע, דבר המפחית את המקרים בהם מפעילים את הקונסולה בטעות, בעקבות נגיעה קלה במכשיר. השינוי העיצובי הזה פותר את הבעיה.

 (צילום: מיקרוסופט) (צילום: מיקרוסופט)
(צילום: מיקרוסופט)

 

חומרה: ה-One S קטנה יותר מדגם ה-One, כאשר היא כוללת חומרה זהה, אשר השיפורים בה הם בעקבות הרצה מהירה יותר של המעבד. התוצאה היא תמונה משופרת בעזרת מנגנוני שדרוג התמונה. ה-One S גם מציעה זמני טעינה מהירים יותר של משחקים. מיקרוסופט נפטרה ממחבר הקינקט, כך שאי אפשר לחבר את מצלמת התנועה של האקס בוקס One לדגם הזה, מצד שני, אף אחד לא משתמש בקינקט. מי שממש רוצה להשתמש בקינקט ב-One S, יכול לקנות מתאם.

 

מיקרוסופט גם שיפרה את נוחות השימוש ב-One S. מחבר ה-USB אשר היה ממוקם בצד הקונסולה עבר לקדמת המכשיר. חשוב מאוד לציין שכל המשחקים אשר פועלים ב-One S, פועלים גם ב-One, כך שאין סיבה לחשוש, שאם לא תשדרגו את הקונסולה, לא תוכלו לשחק במשחקים הכי חדשים.

  

בקר: בקר המשחק זכה לשדרוג קטנטן מבחינת העיצוב. הג'ויסטיקים עשויים מגומי קשיח יותר, כאשר הידיות עצמן מצופות מחומר מחוספס. דבר זה מספק תחושה יציבה יותר של הבקר בידיים.

 

בשורה התחתונה, האקס בוקס One היא קונסולה גדולה ולא ממש יפה, ה-One S קטנה ומעוצבת בהרבה. מי שחיפש זמן לקנות אקס בוקס, ימצא את הדגם החדש למוצלח.

 

פלייסטיישן 4 פרו

מחיר: 2,280 שקל (נפח 1 טרה)

 

תמיכת 4K: הבשורה של הפלייסטיישן 4 פרו היא התמיכה ברזולוציית 4K במשחקים. כדאי כבר עכשיו לדעת, שמספר המשחקים שקיבלו את העדכון הזה הוא מצומצם (למשל, Fallout 4 ו-The Last Of US Remastered), אבל הוא יתרחב בעתיד. אנחנו ביצענו את הבדיקה על Infamous: Second Son ו-Uncharted 4: A Thief`s End. התוצאה היא תמונה חדה עם פירוט גבוה. מדובר בהבדל בתוצאה המוצגת על מסך הטלוויזיה (הבדיקה היתה על מסך OLED מדגם E6 של LG). כדאי לציין שכל משחק זוכה לשדרוג אחר ברמה הגראפית, כך שלא בטוח שמשחק אחר בו תנסו לשחק עם תמיכה ב-4K, אכן יציע הבדלים משמעותיים. בניגוד ל-One S, כאן לא תוכלו להשתמש בסרטי בלו ריי לצפייה בתוכן 4K, אך בנטפליקס ניתן לראות ב-4K.

 

 

 

חומרה: בעלי קונסולת הפלייסטיישן 4 (בעיקר מהגרסה הראשונה שיצאה לשוק), ישימו לב שדגם הפרו שקט יותר ועושה פחות רעשים עם המאוורר. זהו שדרוג לא פחות חשוב. יש כאן מעבד גראפי חדש וניצול יעיל יותר של זיכרון הקונסולה, ההופכים את הפלייסטיישן 4 פרו לחזקה יותר מהגרסה הרגילה. את התוצאות של השדרוגים האלו, אנחנו נראה בעיקר בעתיד, כאשר מפתחי המשחקים יחליטו להשתמש בהם בכותרים שיפתחו. בחודשים הקרובים אמורים להגיע לארץ משקפי ה-VR של סוני, גם הפרו וגם הפלייסטיישן 4 הרגיל תומכים בהם. גרסת הפרו קיבלה גם מחבר USB נוסף בגב המכשיר, בנוסף לשני מחברים בחזית.

 

עיצוב: הפלייסטיישן 4 פרו היא קונסולה גדולה ועבה יותר מגרסת הפלייסטיישן 4 הרגילה. עד כמה זה מפריע? אולי למי שרגיש לעיצוב. דבר נחמד, הוא שסוני הפכו את כפתורי המגע להפעלת הקונסולה והוצאת הדיסק לכפתורים פיזיים. כך לא מוציאים בטעות את הדיסק מהמכשיר.

 

בקר: השלט עצמו זהה בעיצוב ובנוחות, פרט לתאורה כחולה המופיעה בחלק העליון של הבקר החדש.

 

 

בשורה התחתונה, הפלייסטיישן 4 פרו הוא שדרוג המורגש בעיקר לבעלי טלוויזיות 4K. האם זה מצדיק שדרוג של הדגם הקיים? לא בטוח, אפילו עם חוויית ה-4K

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפלייסטיישן 4 פרו וה-ה-Xbox One S
מומלצים