מותה של אגדת ביטחון: יוסי ג'ינו הלך לעולמו
ג'ינו, מגיבורי סיירת מטכ"ל, המוסד והשב"כ, הלך לעולמו בגיל 69. על רבות מהפעולות העלומות שביצע מעבר לקווי האויב עדיין אסור לספר
יוסי ג'ינו, איש סיירת מטכ"ל לשעבר ששירת שנים רבות במערכת הביטחון, הלך אתמול (ד') לעולמו בגיל 69, לאחר התמודדות עם מחלת הסרטן. מלבד סיירת מטכ"ל, ביצע ג'ינו תפקידים גם במוסד ובשב"כ, וכן שירת כקצין ביטחון בשגרירויות ישראל בלונדון ובאוסלו.
ג'ינו נולד במושבה מגדל שעל שפת הכנרת והתגייס ב-1965 לסיירת מטכ"ל. הוא הותיר אחריו שלוש בנות. הלווייתו תתקיים היום בשעה 15:00 בבית העלמין במושבה מגדל.
במערכת הביטחון נחשב ג'ינו במשך שנים לגרסה הישראלית הקרובה ביותר לסוכן המיוחד ג'יימס בונד 007. רוב המבצעים שבהם השתתף עדיין אסורים לפרסום, אבל הרמטכ"ל לשעבר רפאל איתן ז"ל אמר עליו פעם שאין כמעט ישראלי שהמדינה חייבת לו כה רבות.
ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק ספד לו אמש. "נפרד מאיתנו יוסי ג'ינו, בן למשפחה עמוקת שורשים במגדל. ממניחי היסודות ליכולת המבצעית של סיירת מטכ"ל. אוהב ישראל ואוהב אדם. נחסר אותו תמיד", כתב ברק בחשבון הטוויטר שלו.
נפרד מאיתנו יוסי ג׳ינו, בן למשפחה עמוקת שורשים במגדל. ממניחי היסודות ליכולת המבצעית של סיירת מטכ"ל. אוהב ישראל ואוהב אדם. נחסר אותו תמיד
— אהוד ברק (@barak_ehud) December 21, 2016
1968-ב השתחרר ג'ינו מצה"ל, ולאחר זמן קצר חזר ליחידה כאיש קבע. רפאל איתן העניק לו דרגות קצונה בלי שעבר את בה"ד 1. בתחילת שנות 70-ה הוא נשלח מטעם המוסד לכורדיסטן כדי לסייע בהקמת גדוד קומנדו. "להקים קומנדו בכורדיסטן זה כמו להקים להקת בלט - משימה מאוד קשה," סיפר לפני כשנתיים בראיון ל"ידיעות אחרונות".
אחיו עמוס סיפר כי "הוא המשיך לפעול מטעם השב"כ והמוסד עד 1982, ומאז המשיך לפעול עם סיירת מטכ"ל בכל מיני גזרות ובכל מיני מבצעים, כי הם פשוט לא היו יכולים לוותר על היכולות ועל הניסיון שלו". במערכת הביטחון נחשב ג'ינו למספר אחת ללא עוררין בהסתערבות. "אחי לא פחד מכלום, לא הכיר את המילה סכנה", הוסיף.
עוד סיפר האח עמוס כי "אין מדינה ערבית שהוא לא פעל בה. הוא דיבר ערבית יותר טוב מכל ערבי. פעם כשפעל במדינה ערבית, עצרו אותו פתאום שוטרים צבאיים כי רצו להגיד לו שיש פנצ'ר בג'יפ שבו נסע עם אדם נוסף. הוא יצא מהג'יפ, סטר לשוטר הצבאי והורה לו לתקן לו את הפנצ'ר. רק אז הוא נסע מהמקום, לא לפני שהשוטרים הצבאיים הצדיעו לו".
לרפאל איתן, כרמטכ"ל, היה יחס מיוחד לחייל האמיץ ג'ינו. "באחד המקרים רפול הגיע לאבא שלנו וביקש ממנו אישור לקחת את יוסי למבצע חשאי", נזכר עמוס. "אחרי המבצע רפול סיפר לאבא שיוסי נשלח בלי כוח חילוץ, ושאם משהו היה קורה לו, רפול היה מאבד את דרגותיו".
שמעון ג'ינו ספד לדודו בדף הפייסבוק שלו, וכתב: "גיבור אמיתי של עם ישראל ושלי באופן אישי. בשורה אחת עם הגיבורים הכי גדולים שלנו: שמעון בר כוכבא, מאיר הר ציון ואריק שרון. אני מקווה שעכשיו תוכל לנוח סוף סוף, דוד יקר שלי".