שתף קטע נבחר

 

לילה במעצר לח"כ באסל גטאס, היה במעקב צמוד מחשש שיברח

חבר הכנסת שתועד מעביר טלפונים ניידים וכרטיסי סים למחבלים בכלא קציעות נכנס הלילה לבית המעצר ניצן ובבוקר יובא לבית המשפט. במשטרה החליטו לעצור אותו בגלל הסכנה ממעשיו החמורים ומחשש שיימלט למרות צו איסור יציאה מהארץ. השר ארדן: "הוא מסוכן ומקומו בכלא"

 

 (צילום: יובל חן, אבי חי) (צילום: יובל חן, אבי חי)
(צילום: יובל חן, אבי חי)

לראשונה, ח"כ מכהן נעצר: ח"כ באסל גטאס שתועד מעביר טלפונים ניידים למחבלים בכלא קציעות נכנס אמש (ה') לבית המעצר ניצן, שם יעביר את הלילה, ובבוקר יובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשון לציון. הוא ישהה בתא בודד או עם עצור נוסף. במשטרה החליטו לעצור אותו בגלל מעשיו החמורים ומחשש שיימלט למרות שהוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ. עוד אומרים שם כי כל אדם אחר שהיה נחקר בעבירות דומות היה נעצר.

 

ח"כ גטאס מגיע לבית המעצר ניצן    (צילום: אבי חי)

ח"כ גטאס מגיע לבית המעצר ניצן    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ח"כ גטאס היה במעקב צמוד מאז שתועד מעביר את הטלפונים למחבלים מחשש למקרה עזמי בשארה 2. היחידה הארצית של משטרת ישראל חקרה אמש באזהרה בפעם השנייה את חבר הכנסת באסל גטאס ובתום חקירתו נעצר. לחבר הכנסת מיוחס חשד לעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן). החקירה נפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה ומלווה על ידי פרקליטות מחוז דרום (פלילי). הברחת טלפונים ניידים לכלא היא עבירה שבצדה עונש של עד 10 שנות מאסר. על מרמה והפרת אמונים עלול גטאס להישפט לעונש מרבי של שלוש שנות מאסר - בהנחה כמובן שיוגש נגדו כתב אישום.

 

 (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
(צילום: אבי חי)

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר בעקבות המעצר כי "המשטרה תפעל בנחישות ובנחרצות למיצוי הדין עם ח"כ גטאס בשל מעשיו החמורים. מי שמבריח מכשירי סלולר לרוצח בכלא מבין היטב שהשימוש בהם עלול לגרום למעשי טרור ורצח נוספים ולכן הוא מסוכן לציבור ומקומו בכלא".

 

זחאלקה: "המשטרה, נתניהו וארדן רוצים תמונה של ח"כ ערבי באזיקים"

בל"ד, מפלגתו של גטאס, הגיבה לראשונה על החשדות נגדו, ועל מעצרו. בהצהרה שפרסמה המפלגה נכתב כי "ישראל בוחרת בהסלמה נגד ערבים. זהו צעד חסר תקדים בחומרתו, שאין לו כל הצדקה. המעצר הוא חלק בלתי נפרד ממסע רדיפת הפעילותה פוליטית של בל"ד ושל המפלגות והתנועות הפוליטיות הערביות. מעצרו של ח"כ גטאס הוא צעד נקמני שנעשה באווירה של עוינות גוברת נגד הציבור הערבי והסתה פרועה נגדו שמוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו. יש להדגיש - סוגיית האסירים הפוליטיים היא סוגיה כאובה, אנושית ומוסרית ועל כך יש קונצנזוס מקיר לקיר ברחוב הערבי. בעניין זה לא נקבל את השיח הציוני ולא ניתן להכפיש את גטאס".

 

ג'מאל זחאלקה, חברו לסיעה של גטאס, גם הוא מחה על המעצר: "מעולם לא נעצר איש ציבור וח"כ בצורה כזו. ח"כ גטאס התייצב בחקירה כנדרש, ענה על כל השאלות ואין כל צורך במעצר. מדובר במעצר שרירותי ונקמני כי המשטרה, נתניהו והשר ארדן רוצים תמונה של ח"כ ערבי באזיקים. המעצר הוא צעד פוליטי וגטאס אינו נדרש לחקירה. ההגינות מחייבת לנהוג באיש ציבור ערבי כמו איש ציבור יהודי - וזה לא המצב כאן".

נכנס לחקירה (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
נכנס לחקירה(צילום: יובל חן)
 

הטלפונים שנמצאו אצל גטאס ()
הטלפונים שנמצאו אצל גטאס

יש לציין כי מעצרו של גטאס לא אמור למנוע בשלב זה את המשך פעילותו הפרלמנטרית, בשל היעדר איסור מפורש בחוק. לכן, באופן תיאורטי יכול חבר הכנסת גטאס לדרוש להגיע להצבעות, ואם כן - יעשה זאת בליווי משטרתי, אך כשהוא איננו אזוק. כמו כן, לפי החוק רק ח"כ שנידון למאסר מושעה מתפקידו באופן אוטומטי.

 

אתמול אחר הצהריים הודיע יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין על הסרת חסינותו של ח"כ גטאס, בהמשך להחלטת ועדת הכנסת ולאחר שח"כ גטאס ביקש בעצמו להסיר את החסינות: "החלטת ועדת הכנסת נועדה לאפשר למערכת אכיפת החוק לנקוט פעולות שיאפשרו להמשיך ולברר את החשדות העומדים נגד ח"כ גטאס בפרשה האמורה. לאחר שהתקבלה החלטה זו, הודיע לי ח"כ גטאס בכתב כי הוא מסכים לנטילת החסינות. בהתאם לחוק החסינות, נטילת החסינות נכנסת לתוקף עם מתן הודעתי זו לכנסת".

 

דיון בכנסת בהסרת חסינותו של גטאס    (באדיבות ערוץ הכנסת)

דיון בכנסת בהסרת חסינותו של גטאס    (באדיבות ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השר ארדן: "גטאס מסוכן לציבור ומקומו בכלא" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השר ארדן: "גטאס מסוכן לציבור ומקומו בכלא"(צילום: גיל יוחנן)

 

אדלשטיין אמר עוד כי "מובן מאליו כי חסינות במדינה דמוקרטית היא כלי חשוב ביותר לביצוע משימות. יחד עם זאת, אני מקבל בסיפוק את ההחלטה שנתקבלה פה אחד. אסור לנו לאפשר פעילות עבריינית. באופן אישי, בימים האחרונים חסר לי עוד קול של מייצגי הציבור הערבי. אני מצפה לשמוע את נציגם. קולם לא נשמע. אני מפציר בעמיתיי, תפסו מקלדת או מיקרופון ותגידו משהו לציבור שממתין למוצא פיכם".

 

יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש, ציין בדיון במליאה כי "הזמנו את ח"כ גטאס לדיון בוועדת הכנסת. גטאס בחר לא להיות בדיון ולא לשלוח אדם שייצג אותו. ההחלטות הללו אינן קלות, אולם ההחלטה הפעם אושרה פה אחד. גטאס ביקר אסירים השפוטים בגין רצח ועבירות ביטחון. בחקירה הוא טען שהוא לא ידע מה היה במעטפות. היועמ"ש אמר שהחקירה טרם הסתיימה אולם הוא ביקש מהכנסת ליטול את חסינותו לצורך מיצוי החקירה. אין בהחלטה האשמת מגזר שלם. יידע כל ח"כ שחסינותו לא תהווה כלי לפגיעה בדמוקרטיה".

 

חבר הכנסת הראשון שנשלח לכלא הוא שמואל רכטמן מהליכוד, שהחל לרצות עונש של שלוש שנות מאסר וחצי בפברואר 1979 ובמקביל המשיך לכהן כחבר כנסת. רכטמן, שהורשע בקבלת שוחד בסך 70 אלף לירות מקבלן, הגיע לרצות את מאסרו בכלא מעשיהו כשהוא נוהג במכונית פיאט 132 שכורה. רכטמן, שקיבל את מספר האסיר 52249, שהה בלילה הראשון מאחורי הסורגים בחדר עם שמונה אסירים. בשל החוק הובא חבר הכנסת רכטמן להצבעות בכנסת. בכנסת הסבירו אז כי מספר חברי הכנסת חייב להיות 120 ולא ייתכן שיהיו 119 חברי כנסת ולכן חובתו של רכטמן להשתתף בהצבעות.


פורסם לראשונה 22/12/2016 22:24

 

בהכנת הכתבה השתתף ירון דרוקמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
ח"כ באסל גטאס עם הגעתו לחקירה
צילום: יובל חן
מומלצים