שתף קטע נבחר

ח"כ גטאס יישאר במעצר עד יום שני

השופט מנחם מזרחי קבע כי יש חשד סביר לפגיעה בביטחון הציבור והאריך את מעצרו של ח"כ באסל גטאס, החשוד בהברחת טלפונים לאסירים ביטחוניים. בארבעה ימים. המשטרה טענה בדיון: "גטאס אמר שהוא לא רוצה להיות מלשין". עורך דינו: "האסיר ביקש שיכניס ספרים". חבריו מבל"ד, זחאלקה וזועבי, הגיעו לתמוך

 

ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) הגיע הבוקר (ו') לבית משפט השלום בראשון לציון לאחר שבילה לילה בבית המעצר ניצן בעקבות מעצרו בחשד להברחת טלפונים סלולריים למחבלים בכלא. המשטרה ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרו בשישה ימים, אך בית המשפט האריך בארבעה ימים. השופט מנחם מזרחי קבע כי יש חשד סביר ששחרורו של גטאס ממעצר יפגע בביטחון הציבור.  ynet העביר שידור חי מבית המשפט.

 

לדיון הגיעו גם חבריו של גטאס במפלגת בל"ד, ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי וכן מפקד היחידה הארצית לחקירות הונאה, תת-ניצב כורש ברנור, שיחידתו אחראית על החקירה. סביב בית המשפט מורגשת הבוקר היערכות מוגברת בשל הארכת המעצר בדמות פריסת שוטרי יס"מ וכוחות מיוחדים. נציג המשטרה בדיון, פקד עודד אררה, טען בדיון כי גטאס סירב בחקירתו לומר מי מסר לו את החבילות שהעביר, לפי החשד, לידי האסירים הביטחוניים.

 

סנגורו של גטאס, עו"ד נמיר אדלבי, אישר בדיון שמרשו לא רוצה לחשוף את האדם שמסר לו את החבילות. פקד אררה השיב: "גטאס אמר שהוא לא רוצה להיות מלשין". אררה סיפר עוד כי המשטרה האזינה לשיחת הטלפון של גאטס עם אחד האסירים, עוד לפני שהגיע לכלא, כדי לתאם איתו את המפגש. עוד נטען כי ואליד דקה, המחבל השפוט למאסר עולם על רצח משה תמם ז"ל, הפנה את גטאס עוד לפני הגעתו לכלא לגורם השלישי כדי לקבל את החבילות.

 

עו"ד אדלבי אמר כי אין הצדקה למעצר של גטאס. "הוא טען שיש לו היכרות רבת שנים עם דקה, שביקש ממנו להכניס ספרים לבית הסוהר", טען הסנגור. "זה מעצר שבא בהמשך לגל ההתלהמות. הוא לא שמר על זכות השתיקה והסכים להסרת חסינותו".

 

גטאס נלקח למעצר, לאחר הדיון בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גטאס נלקח למעצר, לאחר הדיון בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

גטאס באולם הדיונים בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גטאס באולם הדיונים בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
 

עורך הדין אלדבי אמר לאחר הדיון: "אנחנו מאוד מאוכזבים מההחלטה. אנו סבורים שבית המשפט נענה לבקשת המשטרה שלא בצדק. הבקשה באה לאחר התלהמות, והיא לא מוצדקת מבחינה משפטית. זה תהליך פוליטי".

 

גטאס הפך לחבר הכנסת הראשון שנעצר בעודו מכהן. הוא העביר את הלילה בבית המעצר ניצן. במשטרה החליטו לעצור אותו בגלל מעשיו החמורים ומחשש שיימלט למרות שהוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ. עוד אומרים שם כי כל אדם אחר שהיה נחקר בעבירות דומות היה נעצר.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

רעייתו של גטאס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רעייתו של גטאס(צילום: מוטי קמחי)

גטאס בבית המשפט, הבוקר ()
גטאס בבית המשפט, הבוקר

מפקד יאח"ה כורש ברנור בבית המשפט ()
מפקד יאח"ה כורש ברנור בבית המשפט

גטאס במשרדי להב 433 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
גטאס במשרדי להב 433(צילום: יובל חן)

מגיע לבית המעצר בכלא ניצן (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
מגיע לבית המעצר בכלא ניצן(צילום: אבי חי)

גטאס היה במעקב צמוד מאז שתועד מעביר את הטלפונים למחבלים מחשש למקרה עזמי בשארה 2. היחידה הארצית של משטרת ישראל חקרה אמש באזהרה בפעם השנייה את חבר הכנסת באסל גטאס ובתום חקירתו נעצר. לחבר הכנסת מיוחס חשד לעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן).

 

החקירה נפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה ומלווה על ידי פרקליטות מחוז דרום (פלילי). הברחת טלפונים ניידים לכלא היא עבירה שבצדה עונש של עד 10 שנות מאסר. על מרמה והפרת אמונים עלול גטאס להישפט לעונש מרבי של שלוש שנות מאסר - בהנחה כמובן שיוגש נגדו כתב אישום.

 

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר בעקבות המעצר כי "המשטרה תפעל בנחישות ובנחרצות למיצוי הדין עם ח"כ גטאס בשל מעשיו החמורים. מי שמבריח מכשירי סלולר לרוצח בכלא מבין היטב שהשימוש בהם עלול לגרום למעשי טרור ורצח נוספים ולכן הוא מסוכן לציבור ומקומו בכלא".

 

בל"ד, מפלגתו של גטאס, הגיבה לראשונה על החשדות נגדו, ועל מעצרו. בהצהרה שפרסמה המפלגה נכתב כי "ישראל בוחרת בהסלמה נגד ערבים. זהו צעד חסר תקדים בחומרתו, שאין לו כל הצדקה. המעצר הוא חלק בלתי נפרד ממסע רדיפת הפעילותה פוליטית של בל"ד ושל המפלגות והתנועות הפוליטיות הערביות. מעצרו של ח"כ גטאס הוא צעד נקמני שנעשה באווירה של עוינות גוברת נגד הציבור הערבי והסתה פרועה נגדו שמוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו. יש להדגיש - סוגיית האסירים הפוליטיים היא סוגיה כאובה, אנושית ומוסרית ועל כך יש קונצנזוס מקיר לקיר ברחוב הערבי. בעניין זה לא נקבל את השיח הציוני ולא ניתן להכפיש את גטאס".

 

יש לציין כי מעצרו של גטאס לא אמור למנוע בשלב זה את המשך פעילותו הפרלמנטרית, בשל היעדר איסור מפורש בחוק. לכן, באופן תיאורטי יכול חבר הכנסת גטאס לדרוש להגיע להצבעות, ואם כן - יעשה זאת בליווי משטרתי, אך כשהוא איננו אזוק. כמו כן, לפי החוק רק ח"כ שנידון למאסר מושעה מתפקידו באופן אוטומטי.


פורסם לראשונה 23/12/2016 08:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ח"כ גטאס בדרך למעצר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים