שתף קטע נבחר

לא לגברים בלבד. הנשים היפניות יוצאות לצוד

בשעה שאוכלוסיית הציידים הולכת וקטנה ומספר האיילים וחזירי הפרא מזנק, שיוועה יפן לעזרה נגד חיות מזיקות באזורים הכפריים - ומקבלת אותה מהנשים

הציידת היפנית מסאמי הטה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הציידת היפנית מסאמי הטה(צילום: רויטרס)

 

לוקחות את הרובים לידיהן: צ'יא'י קודאמה שורקת את שריקת האייל שלה ותוך זמן קצר מופיע אייל זכר בשדה הראיה שלה. היא מכוונת את הרובה באיטיות ואז סוחטת את ההדק. כמה רגעים לאחר מכן היא וחברתה שנמצאת במסע הציד הראשון שלה דולקות בעקבות החיה הפצועה דרך היער. "חפשי את שובל הדם", מייעצת קודאמה לחברתה במהלך מסע הציד שנערך באזור הררי במחוז פוקואי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

מעצבת השיער בת ה-28 וחברת מועצת העיר היא בין קבוצה הולכת וגדלה של נשים יפניות שנכנסו לעולם הציד. עולם זה נשלט לחלוטין על ידי הגברים, נחשב בעבר לטאבו וגברים לא נהגו לדבר עם נשים לפני שיצאו לציד.  


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
בשעה שאחוות הציידים הולכת ומצטמקת בגלל הירידה בשיעור התושבים באזורים הכפריים, נשים מגויסות לעזור לסייע לחוות נגד העלייה במספר איילי הפרא וחזירי הבר שנתפשים על ידי החקלאים כמזיקים.

 

"יש חוות שנהרסו לחלוטין"

החוואי מאנאבו הושייאצ'י סיפר שהוא מקבל בברכה כל צייד, גבר או אישה, שיעזר לו להדוף את מתקפת חזירי הפרא על גידולי הירק שלו. "יש חוות שנהרסו לחלוטין", הוא אמר והוסיף שניסיונותיו להציב מלכודות לחיות נכשלו.

 

חקלאים יפניים הפסידו מדי שנה כ-23 מיליארד ין יפני (170 מיליון דולר) מאז 2008 בגלל מספרם העולה של איילים, חזירי בר, קופים וציפורים. כך נמסר בחודש שעבר בהודעת משרד החקלאות היפני.

 

"ניסינו שיטות כמו בניית גדרות או הברחת חיות כדי לצמצם את ההרג שלהן, אבל זה לא הספיק", אמר קאזוהירו אקיבה, ראש המחלקה לניהול חיות בר בטוקיו.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
לפי נתוני משרד הסביבה היפני, מאז סוף שנות התשעים, זינק מספר האיילים במדינה מפחות מ-400 אלף ליותר משלושה מיליון. אוכלוסיית חזירי הבר הכפילה את עצמה באותה תקופת זמן למיליון. אקיבה אמר שהציד נחוץ כדי "לשמור את המספרים תחת שליטה כדי לשמר מערכת אקולוגית בריאה".

 

66% מהציידים ביפן - גברים בני 60 ומעלה

מתוך 105 אלף ציידים רשומים ביפן, שני שליש הם גברים בני 60 ומעלה ורק 1,169 הן נשים. כך עולה מנתוני אגודת הציידים הלאומית שבשנות השבעים מנתה 500 אלף חברים.

 

ארגוני ציד וממשלות מקומיות מנסים לגייס נשים לענף דרך הרשת החברתית ואף מציעים סיורי ציד והכשרה מעשית.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הציידת פוג'יטו נגאטה עם בנה הקטן ריו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הציידת פוג'יטו נגאטה עם בנה הקטן ריו(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לאתר האגודה הלאומית יש עמוד בלוג שכותרתו "תשאפי להיות אישה ציידת!" שבו נשים כותבות על חוויות הציד שלהן. אישה אחת ציינה לטובה את "המחווה הטובה" שעשו לה ולבנות מינה כשמצאה בבקתה שירותים כימיים שמיועדים לנשים ציידות. בכמה מחוזות ביפן, נשים יכולות להירשם ללימודי ציד או להצטרף לסיורי ציד. אחרות, כמו קודאמה, מעבירות הכשרה מעשית.

 

לאחר שירתה באייל, קודאמה וחברתה בת ה-28 אאוי פוקונו, הלכו בעקבות שובל הדם ומצאו את החיה המתה שרועה על עץ שנפל. קודאמה הראתה לאאוי איך להוציא את קרביו של האייל ולהניח אותו בנהר כדי לנקז את דמו. "זה מרגש לראות סוף סוף בעיניים שלי את מה שקראתי עליו בספרי הלימוד כדי להשיג את הרישיון שלי", אמרה אאוי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כתבת רויטרס על נשים ציידות צייד ציד ב יפן
צילום: רויטרס
מומלצים