שתף קטע נבחר

בועז שרעבי: "לא האמנו שתהיה חקירה אמיתית"

התיק של עדה, אחותו התאומה של הזמר, לא נמצא בין אלפי המסמכים שנחשפו. שרעבי, שמחה דמעה בדיון בכנסת לפני חצי שנה, הסביר: "לא הגשנו תלונה. יש עדיין גורמים שמנסים לטייח, נפתחה תיבת פנדורה"

 

בועז שרעבי מוחה דמעה בדיון בכנסת על ילדי תימן, לפני חצי שנה (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
בועז שרעבי מוחה דמעה בדיון בכנסת על ילדי תימן, לפני חצי שנה(צילום: אלכס קולומויסקי)

אלפי תיקים אישיים נחשפו עם פתיחת הפרוטוקולים של ילדי תימן, אבל התיק של אחותו של הזמר בועז שרעבי לא נמצא שם. שרעבי, שמחה דמעה בדיון בכנסת לפני חצי שנה ונחשב לאחד מהפנים של המחאה בפרשה העגומה, הסביר זאת היום: "לא הגשנו תלונה לוועדה ובגלל זה הסיפור לא נחקר. לא האמנו שיש סיכוי אמיתי שתתבצע כאן חקירה רצינית".

 

היכנסו כאן לאתר הארכיון הלאומי. אם גיליתם פרטים אישיים שלא ידעתם על בני משפחותיכם בעקבות פתיחת הפרוטוקלים, ספרו לנו במייל האדום.

 

לפני החשיפה סיפר שרעבי על החיפושים אחר אחותו התאומה עדה. "אני נאחז בבדל של אופטימיות למרות שנדמה לי שכמעט בלתי אפשרי להגיע לגילוי האמת", אמר. "ישנם גורמים שעדיין מנסים להעלים ולטייח, אין ספק שנפתחה כאן תיבת פנדורה שמריחה לא טוב, בלשון המעטה. היו אנשים רבי מעלה שהיו מעורבים בזה וצריך שכל הציבור ידע מי היה שותף לדבר הזה. אני מעריך את השר צחי הנגבי ואת הנכונות שלו לחשוף את חומרי ועדת החקירה, עם זאת הוא פוליטיקאי ולהם יש צבע אחד ושפה אחת".

 

בראיון לפני כחצי שנה אמר הזמר: "משחר ילדותי ידעתי שיש לי אחות תאומה שלא מתה, ושהיא נמצאת איפשהו, וזה מלווה אותי עד היום. שאלתי את אימא שלי מה קרה והיא סיפרה לי את הסיפור. לפני זמן מה שמעתי אישה אומרת את אותם דברים שאימא שלי אמרה, וזה נתן לי את הנטע להבין שהיה פה דבר לא נכון ולא טוב. האישה אמרה: 'אימא שלי הלכה לבית חולים, אמרו לה: גברת הילד מת, קברנו ולכי הביתה'".

 

שרעבי המשיך: "כשאימא שלי הגיעה לבית החולים היא השאירה שבעה ילדים בבית, צועקים, בוכים, חיתולים. אין לה זמן, היא תמימה, אומרים לה 'גברת הילדה מתה, קברנו, לכי הביתה'. היא חוזרת הביתה ומשלימה עם מר גורלה, אבל היא אמרה לי - 'עדה לא מתה'. הייתי הולך ברחוב, מפנטז שאני אראה את עדה. אני כל חיי חושב עליה. יש לי כתם, שלקחו לי את אחותי. ואני לא היחיד. אני חושב שהגיע הזמן לפתוח את תיבת הפנדורה הזאת".

 

 (צילום: ארכיון המדינה) (צילום: ארכיון המדינה)
(צילום: ארכיון המדינה)

היום פורסמו באתר הארכיון הלאומי 3,500 תיקים הכוללים 210 אלף מסמכים העוסקים בפרשת היעלמותם של ילדי תימן. באתר ניתן לחפש אלפי ילדים שגורלם נחקר, להיכנס לתיקים האישיים, ולבחון היכן נקברו ומהי סיבת הפטירה.

 

 

הפרשה הסעירה את המדינה מאז שנות ה-60 והשנה הטילה הממשלה על השר צחי הנגבי לפתוח את הפרוטוקולים של הוועדה הממלכתית, ועדת כהן-קדמי, ולהעלותם לאינטרנט. לפרסום שותפים גם הגנז ד"ר יעקב לזוביק והיחידה לחופש המידע במשרד הפרסום, והוא כולל את כלל מסמכי הוועדות שעסקו בפרשה. תחת חוק הגנת הפרטיות חלק מהפרטים שכוללים מידע אישי - מושחרים.

 

שלוש ועדות קמו לבדיקת פרשת ילדי תימן. הוועדות בדקו 1,033 מקרים ומתוכם קבעה ועדת כהן-קדמי, שמסקנותיה פורסמו בשנת 2001, ש-972 תינוקות נפטרו ו-56 מקרים נותרו עלומים. הוועדה דחתה את הטענה לפיה הייתה חטיפה ממסדית של ילדים, אבל הגיעה למסקנה שבאותה תקופה הייתה "מסירה מזדמנת של תינוקות לאימוץ מבתי תינוקות ובתי חולים" ואולי יש בהם להצביע על גורל הילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בועז שרעבי מוחה דמעה בדיון בכנסת
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים