שתף קטע נבחר

אתם שיתפתם
    זירת הקניות

    תכירו את הקיוואנו - מלפפון בטעם בננה

    חוקרים בערבה פיתחו זן חדש של מלפפון בטעם מתקתק המכיל כמות רבה של ויטמין סי וסיבים תזונתיים

     

     

    פרי הקיוואנו. מקווים שגם ילדים ירצו לאכול אותו (צילום: תקשורות- יעל שביט  ) (צילום: תקשורות- יעל שביט  )
    פרי הקיוואנו. מקווים שגם ילדים ירצו לאכול אותו(צילום: תקשורות- יעל שביט )
     

    תכירו את מלפפון הבננה. חוקרי מו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה פיתחו זן חדש של מלפפון אפריקני שנקרא קיוואנו. הוא מכיל ויטמין סי וסיבים תזונתיים בטעם מתקתק המזכיר את טעם הבננה. בהשוואה למלפפון הרגיל הנחשב לירק, הקיוואנו מוגדר פרי. החקלאים מקווים שצורתו וטעמו ייצרו עניין בקרב הדור הצעיר הממעיט באכילת מלפפון.

     

    ה"קיוואנו" יוצג לראשונה בתערוכה החקלאית הגדולה שתתקיים ב-2-1 בפברואר 2017 בתחנת "יאיר" בחצבה, שם נמצא מרכז המו"פ החקלאי בערבה התיכונה והצפונית. את פרוטוקול גידול המלפפון יעבירו החוקרים לחקלאי הערבה כדי שהוא יהיה מיועד  לגידול נרחב, לשיווק ולייצוא, ככל הנראה בשנה הבאה. הפיתוח נעשה כחלק ממציאת פתרונות לגידולים חקלאיים נוספים בערבה, מלבד הפלפלים.

     (צילום: תקשורות- יעל שביט  ) (צילום: תקשורות- יעל שביט  )
    (צילום: תקשורות- יעל שביט )

    אומנם סוג של מלפפון, אבל מוגדר כפרי (צילום: מופ ערבה תיכונה) (צילום: מופ ערבה תיכונה)
    אומנם סוג של מלפפון, אבל מוגדר כפרי(צילום: מופ ערבה תיכונה)

     

    "לאחר מחקר מעמיק, איקלמנו את מלפפון ה'קיוואנו' בחממות המחקר החקלאי, בניסיון להפיק ממנו פרי ייחודיי מתוק, בריא וטעים, העשיר בסיבים תזונתיים", אמרה רבקה אופנבך, מנהלת תחום ירקות במו"פ ערבה תיכונה. לדבריה, בשל מראהו וטעמו גם הילדים יבקשו לאכול 'קיוואנו'.

     

    מקור ה'קיוואנו' בדרום אפריקה. אופנבך מסבירה כי צורתו החיצונית מזכירה גרסה פרה-היסטורית של מלפפון והוא זכה לכינוי 'מלפפונו-זואורוז'. צבע קליפתו הוא בגוון צהוב-כתום, ובפנים יש לפרי גוון צהוב המכיל ציפה ירוקה בשרנית המקיפה

     את גרעיני המלפפון, בדומה למלפפון רגיל. בכל 100 גר' מלפפון 'קיוואנו' יש 40% מהתצרוכת היומית של ויטמין סי, וקליפתו שניתנת לאכילה עשירה גם היא בוויטמינים ובסיבים תזונתיים.

     

    בתערוכה החקלאית הגדולה שתשתרע על פני 15 דונם, יוכלו המבקרים להתרשם מהגידול של הקיוואנו יחד עם פיתוחים נוספים ומוכרים יותר, דוגמת פפאיה ללא זרעים, סברס ללא קוצים, ועלי תרד ענקיים. כמו כן יוצגו בתערוכה שלל זני פלפלים צבעוניים, חריפים ומתוקים, בצורות וטעמים מגוונים, קישואים צבעוניים, עגבניות שחורות, עגבניות מתוקות ועוד. הכניסה חופשית.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: תקשורות- יעל שביט
    מלפפון פרהיסטורי פרי אקזוטי טעם בננה
    צילום: תקשורות- יעל שביט
    מומלצים